Начало Блог Сиди: Програмата „Образована раждаемост“ е възможност младите

Сиди: Програмата „Образована раждаемост“ е възможност младите

Приключи образователният детски празник под надслов „Аз обичам България“. Събитието бе организирано по инициатива на  пловдивските патриоти от ВМРО. Събитието се състоя в двата почивни дни в парковете „Лаута“ и „Бели Брези“.

Инициативата имаше за цел да представи по подходящ начин факти от историята и географията на България на най-малките, и да допринесе за патриотичното им възпитание.

Това съобщиха от информационния сайта „Пловдив онлайн“.

Освен да участват в забавните игри, малките пловдивчани показаха солидни знания за историята на България. За доброто настроение на  детския празник се погрижи диджей с детска дискотека, а „славейчетата“ от Детска Вокална Формация „Омайниче“ изпълниха любими детски и патриотични песни.

Любознателните малчугани получиха много награди, а техните родители обсъдиха „горещите“  обществени теми  с Александър Сиди – водач на листата за Пловдив  на „БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“.

Сиди акцентира върху приетата по предложение на ВМРО програма за образованата раждаемост, която цели да бъде стимулирано отговорното родителство.

Съвременните образовани хора с амбиции, от които зависи бъдещето на страната ни търсят реализация и развитие в развитите страни. Една от възможностите за стимулиране на младите и образовани семейства да останат по родните си места  е програмата за отпускане на еднократна помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждане на деца, създадена и предложена от ВМРО, коментира Александър Сиди.

По думите му помощите са  обвързани със степента на образование на родителите, а целта е да бъде стимулирано отговорното родителство.Това е социален механизъм за подпомагане на семействата,  като помощите са обвързани със степента на образование на родителите, добави водачът на патриотите в Пловдив.

Сиди  заяви, че въвеждането на образователен ценз е необходимо, за да не се допускат злоупотреби с общински средства и да се въведе критерий, по който те да се предоставят – да се стимулират знаещите и можещите,от които съответната  община има нужда.

Програмата има за цел да стимулира образованата раждаемост, като общините подпомогнат финансово родителите със средно и по-високо образование, при раждане или осиновяване на дете. Степента на подпомагане зависи от броя на децата на майката и степента на образование на родителите. От програмата вече са  се възползвали  значителен брой млади семейства в почти всички общини в България.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Не вярвам загиналите в Кот д’Ивоар българи да са участвали в бойни действия

Не е новина, че български бивши военни обучават пилоти в няколко африкански държави, Кот д’Ивоар е една от държавите. Доколкото знам, те...

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Коментари