Начало Блог Сиди: Руският патриарх Кирил няма право да прави политически изказвания

Сиди: Руският патриарх Кирил няма право да прави политически изказвания

Категорично казаното на тръгване от страната ни от руския патриарх Кирил беше политическо говорене. Той няма право да прави такъв тип политически изказвания, още повече, че заема такъв пост. Истината ще я кажат историците, а не руската православна църква.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Александър Сиди, депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ и член на ръководството на ВМРО. Коментарът му бе по повод думите на руския патриарх, че е „много огорчен, че в официалната риторика на представителите на държавата наравно с Русия същата роля се оказва, че са играли Полша, Литва, Финландия“, както и че „никаква политкоректност не може да оправдае лъжлива историческа интерпретация“.

Според Сиди, поведението на руския патриарх показва руския империализъм в действие.

Тогава руската държава е владяла тези територии, в които са живели тези народи и са били част от руската армия. Те са загивали по бойните полета за свободата на България и сме длъжни да споменаваме, че освен руснаци загинали за свободата ни има от българското опълчение, а също има литовски, финландски, румънски войници, каза народният представител.

Той подчерта, че изказването на патриарх Кирил е изключително непремерено и не трябва да остане без последствия от страна на българската държава.

Сиди коментира и протеста в Пловдив в подкрепа на задържания лекар Иван Димитров, който застреля при обир в дома си криминално проявения и осъждан за кражби Жоро Джевизов. Събралите се в защита на рентгенолога д-р Иван Димитров направиха подписка и заявиха намерението си отново да го подкрепят в съдебната зала. Протестът беше организиран буквално за часове в социалните мрежи. И ВМРО излезе с остра позиция по случая, а евродепутатът и заместник-председател на партията Ангел Джамбазки обяви, че ще поеме адвокатската защита на задържания.

За пореден път, за съжаление, в държавата се случва един човек, който е съден многократно, който е излежавал своите присъди за кражби, виждаме, че явно законът не е успял да го превъзпита с всички мерки, които са взети срещу него и той се озовава в нощта срещу 1 март в дома на едно българско семейство с намерение да го ограби, коментира Александър Сиди.

Той обясни, че домът на доктор Димитров е бил ограбван и преди.

Александър Сиди открои, че най-напред правоохранителните органи трябва да имат възможността да си свършат работата и да се изясни дали убийството е наистина в резултат на неизбежна отбрана.

По всички факти, които са изнесени в медийното пространство, излиза, че е точно така. Заради това за нас е неправилно задържането на д-р Димитров в този случай, защото, според нас, той не би могъл по никакъв начин да се укрие или да попречи на разследването, допълни депутатът.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари