Начало Блог Сиди с писмо до Лорер относно обвиненията във фашизъм към българския клуб...

Сиди с писмо до Лорер относно обвиненията във фашизъм към българския клуб в Битоля

Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди изпрати писмо до народения представител от ПП Даниел Лорер. Поводът е повдигнатото обвинение в антисемитизъм и фашизъм на Любчо Георгиевски председател на Културния клуб „Иван Михайлов“ – Битоля.

Обвинението е защото клубът е разположен на улицата, на която е и сградата, в която са концентрирани евреите от Битоля и пратени в лагерите на смъртта.

Според Сиди обвинението е абсурдно. В писмото той настоява неговият сънародник Лорер да обяви публичното мнението си. Още повече, че позиция от бившия премиер Кирил Петков от ПП – открил този клуб на същата улица, до момента няма.

Използването на жертвите на Холокоста в политическа пропаганда е варварски акт, който трябва да бъде прекратен, категоричен е Александър Сиди.

Текст на писмото от съпредседателя на ВМРО до народния представител от „Продължаваме промяната“ >>>

Уважаеми г-н Лорер,

Обръщам се към Вас като сънародник, като човек, наследник на онези, преминали през най-ужасното събитие в човешката история, а именно Холокоста, избиването на милиони хора, само защото са евреи.

Днес в Република Северна Македония има повдигнато обвинение към председателя на клуба „Иван Михайлов“ Любчо Георгиевски за насаждане на омраза и антисемитизъм, защото българският клуб е разположен на улицата, на която се намира пионерският дом, в който са били концентрирани и след това изведени нашите сънародници към лагерите на смъртта.

Оставям настрана абсурдността на обвинението, че може да бъдеш обвинен във фашизъм в 21 век, защото си разположил клуба си на конкретна улица. Искам да Ви попитам като мой сънародник – ще приемете ли обвинението на македонската прокуратура; смятате ли, че председателят на клуба е антисемит, разпространяващ езика на омразата към евреите, заради местоположението на клуба и ако приемате тези твърдения, какви ще действия ще предприемете към съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който присъства на откриването на същия клуб през април месец миналата година?

Ако не приемате тези действия на прокуратурата, какви мерки ще предприемете в защита на българската кауза в Македония, както и в защита на паметта на невинните жертви наши сънародници, избити само заради своя еврейски произход?

Какви действия ще предприемете за човек, преследван от прокуратурата, наш сънародник в съседна нам страна, само защото се самоопределя като българин?

Репресиите на база етническа омраза не трябва ли да останат в тъмните години на нацизма?

Оставам с убеждението, че еврейската общност трябва да се възпротиви остро срещу поругаването на паметта на жертвите на Холокоста. Използването на тези невинни хора в политическа пропаганда е варварски акт, който трябва да бъде прекратен.

Надявам се на бърз публичен отговор и заедно, като сънародници, да защитим правото на етническо самоопределение на българите в Македония, както и да прекратим гаврата с паметта на нашите деди.

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари