Начало Блог Сиди: Цената на войната в Украйна ще я плащат всички европейци

Сиди: Цената на войната в Украйна ще я плащат всички европейци

Цената на войната в Украйна ще я плащат всички европейци. Цената вече я плащат всички европейци. Война, която Европа можеше да прекрати много отдавна. Тя може и днес да го направи.

Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР.

Европа може да спре войната като излезе с ултиматум, че започва мирна конференция между ЕС, Русия и Украйна, обясни той. Сиди е категоричен, че разговорът не може да е само между Русия и Украйна, защото Европа е много тежко губеща в икономически план.

Според него обаче за съжаление това няма да се случи, защото:

Онези човечета в Брюксел са заровени в зелено-либерална мъгла.

Според Сиди вече всички са почнали да говорят за преразглеждане на „Зелената сделка“ – нещо, за което ВМРО настоява отдавна.

От Европа нищо хубаво не идва. От Европа идват либерални стратегии и там няма лидери. Големият губещ от тази война, разбира се, след Путин, който беше осъден морално от целия свят, ще бъде Европа. Европа пише декларации, но нищо реално и нищо на практика, изтъкна Сиди и допълни:

Това, че Европа спря един канал за възрастни в Русия едва ли е наранило дълбоко руската душа.

Сиди обърна внимание, че Зеленски е бил подведен от Запада и ще стане негова жертва. Украинският президент е очаквал много по-голяма подкрепа. А реално, ако НАТО се намеси с военни действие, това може да доведе до трета световна война, смята той.

Зеленски е в ролята на малкото дете, което ходи да се заяжда с големите, за да се разрази после конфликт между големите. Обещали са му нещо, а не са го изпълнили. Това е нормално, защото Европа е обхваната от лицемерно безумие. Европа осъзна, че ролята, която има в световния ред, е доста малка. Цената за тази война ще я плащат всички европейци, подчерта той.

Безумие е всичко, което се случва в нашата държава. Все още горивото е евтино, препоръчвам на Петков да си хване първия самолет за Канада, защото тук ще бъде изгонен. Така че да прибере семейството си в Канада, където очевидно му е мястото, смята Александър Сиди.

Той добави, че цената на горивото ще продължава да расте заради нашата политика – липсва такава. Премиерът ни няма никаква идея къде се намира, нито какво се случва с войната – не е нормално да уволниш министъра на отбраната по време на военен конфликт. Ако разбира се това е истинската причина, коментира още Сиди.

Държавата обеща помощ на хотелиерите за настаняването на бежанци от войната в Украйна, но реално виждаме, че такава липсва, заяви още той.

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари