Начало Блог Сиди: Цената на войната в Украйна ще я плащат всички европейци

Сиди: Цената на войната в Украйна ще я плащат всички европейци

Цената на войната в Украйна ще я плащат всички европейци. Цената вече я плащат всички европейци. Война, която Европа можеше да прекрати много отдавна. Тя може и днес да го направи.

Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР.

Европа може да спре войната като излезе с ултиматум, че започва мирна конференция между ЕС, Русия и Украйна, обясни той. Сиди е категоричен, че разговорът не може да е само между Русия и Украйна, защото Европа е много тежко губеща в икономически план.

Според него обаче за съжаление това няма да се случи, защото:

Онези човечета в Брюксел са заровени в зелено-либерална мъгла.

Според Сиди вече всички са почнали да говорят за преразглеждане на „Зелената сделка“ – нещо, за което ВМРО настоява отдавна.

От Европа нищо хубаво не идва. От Европа идват либерални стратегии и там няма лидери. Големият губещ от тази война, разбира се, след Путин, който беше осъден морално от целия свят, ще бъде Европа. Европа пише декларации, но нищо реално и нищо на практика, изтъкна Сиди и допълни:

Това, че Европа спря един канал за възрастни в Русия едва ли е наранило дълбоко руската душа.

Сиди обърна внимание, че Зеленски е бил подведен от Запада и ще стане негова жертва. Украинският президент е очаквал много по-голяма подкрепа. А реално, ако НАТО се намеси с военни действие, това може да доведе до трета световна война, смята той.

Зеленски е в ролята на малкото дете, което ходи да се заяжда с големите, за да се разрази после конфликт между големите. Обещали са му нещо, а не са го изпълнили. Това е нормално, защото Европа е обхваната от лицемерно безумие. Европа осъзна, че ролята, която има в световния ред, е доста малка. Цената за тази война ще я плащат всички европейци, подчерта той.

Безумие е всичко, което се случва в нашата държава. Все още горивото е евтино, препоръчвам на Петков да си хване първия самолет за Канада, защото тук ще бъде изгонен. Така че да прибере семейството си в Канада, където очевидно му е мястото, смята Александър Сиди.

Той добави, че цената на горивото ще продължава да расте заради нашата политика – липсва такава. Премиерът ни няма никаква идея къде се намира, нито какво се случва с войната – не е нормално да уволниш министъра на отбраната по време на военен конфликт. Ако разбира се това е истинската причина, коментира още Сиди.

Държавата обеща помощ на хотелиерите за настаняването на бежанци от войната в Украйна, но реално виждаме, че такава липсва, заяви още той.

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари