Начало Блог Сиди: Циганите с по 7 деца, които са на помощи, получават общ...

Сиди: Циганите с по 7 деца, които са на помощи, получават общ доход, по-голям от хората на минимална заплата

През януари вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че ВМРО готви програма за справяне с циганизацията. Концепцията вече е готова и беше представена под името Концепция за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в Република България и мерките за реализацията им.

Какви са идеите на партията – гост по темата в студиото на Сутрешния блок на БНТ беше депутатът от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Един от големите проблеми е, че едни хора за период от 30 години се превърнаха от работещи на социални помощи – това е, което те използват като основен социален инструмент в живота, обясни Александър Сиди.

Циганите с по 7 деца, които са на социална помощ, получават общ доход, по-голям от хората на минимална заплата, каза още той.

В по-малките градове има глад за деца в детските градини, нека циганчетата да ходят. Оказва се така, че като попаднат в първи клас, те не знаят български, за това трябва да ходят на детска градина, разкри Сиди. 

Не говорим само за циганите, а за всички останали невписани групи в обществото, допълни Сиди.

Традицията при ромите за раждане под 14 години е незаконна. Ще има съд за мъжете, които са се съвкупили с деца под 14 години. Случва се така, че родителите на непълнолетните родилки получават надбавки за тях, а момичетата за детето си. Когато им се спрат помощите, ще започнат да се замислят, допълни той.

Има задължителна програма за ваксинация, която обаче не обхваща гетата, предлагаме да бъдат ваксинирани и тези хора, заедно с по-възрастните, коментира още депутатът.

Александър Сиди сподели, че спирането на социалните помощи може да стане по-различни причини – при отказ от труд или например, когато вдигне сватба от 1000 човека – как точно може да се финансира едно такова събитие? Или на тези, които управляват луксозни МПС-та и т.н. Спирането на помощи ще става там, където може да бъде доказано.

Трябва да бъде сложен таван, по-нисък от минималната работна заплата, категоричен е Сиди.

Не наслагваме етническо напрежение, наслагват го хората в гетата, които заявяват, че нямат задължения, а само права, завърши Александър Сиди.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Добра новина за българчетата в Гора

Добра новина за българчетата в Гора. Завърши обновяването на компютърния кабинет и санитарните възли в общинското училище в с. Шищевец, Кукаска Гора,...

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за...

Нова структура на ВМРО в р-н „Приморски“ във Варна

На 29 октомври 2020 г. бе учредена нова местна организация на ВМРО в район „Приморски“, град Варна. Пожелавам успех...

Искрен Веселинов: ВМРО има две основни идеи за края на „вечния длъжник“

Едната е за абсолютната давност, законопроектът е минал на първо четене, обясни депутатът При вечния длъжник винаги има предпоставки...

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Патриотично видео за Деня на будителите от дамите във ВМРО

Патриотично видео – поздравление по повод Деня на народните будители – 1 ноември, публикуваха дамите от ВМРО. Членовете на...

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Коментари