Начало По места Силен отпор срещу Свидетелите в Карлово

Силен отпор срещу Свидетелите в Карлово

Подписка срещу опасна секта „Свидетели на Йехова“ получи подкрепата на хиляди жители на Карлово. Инициативата е на председателя на местната организация на ВМРО Светлозар Янков, а в комитета влизат представители на всички политически партии в града.

Подписката бе подкрепена и от архиерейския наместник отец Марко, кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов, кмета на Сопот Веселин Личев, журналистката Биляна Клисурова и др.

Сектата „Свидетели на Йехова“ има структури в цялата страна, затова една от амбициите е подписката да стане национална и да доведе до заличаване на регистрацията на сектата в България.

Коментара на Светлозар Янков може да прочетете тук:

През последните месеци емисарите на „Свидетели на Йехова“ са особено активни в Карлово и околните села. Обикалят от врата на врата, бутайки в ръцете на хората псевдохристиянската литература, която  – подчертавам – не е синодално издание и няма как да бъде легитимна.

В съботен ден се позиционират на общинския пазар, който е притегателен център за хората от цялата община и пробутват книжките си на минувачите. Първоначално започват с въпрос от рода на „Добре ли живеете?“ и после с благ тон и сладки приказки омайват хората, които все пак отделят от вниманието си, за да ги изслушат. Основно търсят възрастни и самотни хора, хора с лабилна психика, но неведнъж са забелязвани да заговарят и деца.

Всъщност проблемът със „Свидетели на Йехова“ в Карлово нашумя покрай строеж срещу детска градина в града, чийто собственик е г-н Дисни от Австралия – пастор на въпросните, и опасенията, че това ще бъде молитвен дом. Сградата се издига на метри от детска градина „Васил Левски“, като е обявена за жилищна, но не са спазени редица изисквания. Строителите дори са отрязали кестен в двора на съседите, без тяхното позволение, защото, видите ли, им пречел на строежа.

Духовенството този път не е безучастно и се включи в битката с агресивното и натрапчиво вероизповедание. Агресивно, защото според мен да те убеждават в правотата на една или друга религия на вратата и в дома ти някакви непознати чужденци си е чиста проба агресия.

Дори докато събирахме подписи, една жена ни разказа как позвънили на вратата ѝ. Отваряйки на непознатите, те ѝ казали на развален български, че има писмо, а тя се притеснила много, защото семейството ѝ било в чужбина и не ги била чувала близките дни. Отсреща обаче ѝ уточнили, че има писмо от Господ Бог, при което тя ги изгонила моментално.

В обзорната тема можете да научите повече за акциите на ВМРо през годините срещу опасната секта.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари