Начало Новини Красимир Каракачанов: По-голямата част от обществото ни подкрепя изграждането на силна и...

Красимир Каракачанов: По-голямата част от обществото ни подкрепя изграждането на силна и боеспособна армия

Изграждането на силна и боеспособна армия – това е реформа, която се подкрепя от по-голямата част от българите

Българският народ винаги е обичал своята армия. По-голямата част от обществото ни подкрепя онези реформи, които отдавна бяха необходими, за да изградим една силна и боеспособна армия – надежден защитник на България. Служба тежка, но за сметка на това благородна и достойна. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към 137 военнослужещи в 61-а Стрямска механизирана бригада, които днес, 29 януари, тържествено положиха военна клетва.

Въпреки всички трудности в последните десетилетия, всички политически безобразия, които бяха извършени спрямо Българската армия, чест Ви прави, че избирате службата на своя народ и Родина.

Не мога да Ви обещая, че това, което Ви предстои ще бъде леко.

Но съм убеден, че не само думите на клетвата, но и чувството на отговорност, което Ви е довело в редовете на Българската армия, любовта към България ще правят службата Ви по-лека, каза още министър Каракачанов.

Тържественият ритуал по полагане на военна клетва се състоя на площад „Васил Левски“ в Карлово в присъствието на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командира на 61-а бригада бригаден генерал Деян Дешков, представители на местната власт, институции, както и близки на военнослужещите.

Генерал-лейтенант Цанко Стойков поздрави положилите клетва военнослужещи. От свое и от името на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов той ги приветства с „добре дошли“ в редиците на Българската армия и им пожела да вложат целия си потенциал от знания и способности в изпълнението на служебните си задължения.

Военната клетва е най-важният тържествен ритуал в Българската армия и за всеки воин.

Тържественото обещание, което ние – военнослужещите, даваме в началото на своята служба, е едновременно важен морален и законов акт.

Той демонстрира безпрекословността на изпълнение на поетия дълг, подчерта генерал-лейтенант Стойков. Той бе категоричен, че клетвените думи не остават запечатани само в спомена за този ден. Те са с нас през цялото време. Особено в трудни и кризисни моменти, каквито има всеки в своята служба, посочи заместник-началникът на отбраната.

Командирът на 61-а Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков също приветства военнослужещите. 

С полагането на военна клетва Вие поставяте общото пред личното. От момента на нейното полагане се вричате във вярност на род и Родина. С нея изпълнявате обществения договор да се отзовете и да бъдете винаги подготвени. Това каза бригаден генерал Дешков и призова: Пазете честта на Българската армия в редиците на Сухопътни войски. Добре дошли в строя на 61-а бригада.

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари