Начало Блог Сирия ни предлага сътрудничество по темата с бежанците. Защо не я чуваме?

Сирия ни предлага сътрудничество по темата с бежанците. Защо не я чуваме?

Посланикът на Сирийската арабска република неколкократно през изминалите месеци предупреждава българските власти, че напливът от бежанци и нелегални имигранти представлява опасност за националната сигурност на България.

В прав текст Н. Пр. Башар Сафие заяви, че се ангажира да организира връщането на сирийски граждани в Сирия в безопасни зони, незасегнати от конфликта. Въпросът е защо не е установено такова сътрудничество досега – пита заместник-председателят на контролната комисия на ВМРО Карлос Контрера.

Според Контрера МВР и МвнР до момента трябваше да са предприели необходимите стъпки и да установят тясно сътрудничество. Да не забравяме, че Р Турция, която активно участва в разпалването на сирийския конфликт и подкрепя терористите срещу армията, прави същото и с България като насочва нелегалните имигранти към нашата граница, припомня още Контрера.

Няма обяснение как тези „бежанци” преминават 1000 километра през Р Турция и влизат през общата граница в България. Без съдействие и мълчаливото съгласие на турската власт това няма как да се случи, категоричен бе юридическият съветник на ВМРО.

Карлос Контрера призова властта да се замисли дали да не предприеме бързи мерки, с които законодателно да постанови, че веднъж заявена самоличност се счита за такава до оборване от страна на заявилия нелегален имигрант чрез официален удостоверителен документ. В противен случай едно лице днес се представя за Иван, утре – за Драган, другата седмица нещо друго и така до безкрайност, посочва той.

Припомняме, че миналата седмица, на 5 ноември, „Съюзът на Сирийските студенти в България” разпространи свое официално изявление по повод извършеното нападение от алжирски гражданин срещу студентката Виктория Христова. Декларацията остро осъжда извършеното деяние:

Сирийските студенти в България порицават и остро осъждат подобни престъпни деяния, които са в разрез с човешките и културните ценности и наблягат на важността да се уважават законите на страната, на която те са гости. Ние порицаваме и осъждаме подобни престъпни деяния, независимо от националната принадлежност на нейните извършители. И ние, като сирийски студенти, които учат в България, засвидетелстваме уважението си към законите на нашата втора родина България, от която черпим знания и се отнасяме към културата й с любов.

Недвусмислено се заявява и:

Също така ние се борим срещу тероризма в скъпата ни страна, рамо до рамо със сирийската армия, тъй като сме против всякаква престъпна или терористична проява, в която и да е точка по света и ще осъдим строго всяко неморално деяние, което е извън законите и реда във втората ни родина България – страна, изпълнена с обич и мир.

И нека Господ да закриля Сирия и България и да пази двата народа от зло!

Повече по темата тук.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари