Начало Блог Каракачанов: Скопие продължава да тупа топката, чака някой да ни натисне

Каракачанов: Скопие продължава да тупа топката, чака някой да ни натисне

Скопие продължава да тупа топката, очаквайки политическата конюнктура в България да се промени

Ние сме добронамерени към Македония, но не сме нито глупави или наивни, или хора без достойнство

Водещата страна да се води диалог със Северна Македония е България, както и инициативите и предложенията идват от нас. Според мен Северна Македония продължава да тупа топката и очаква конюнктура у нас да се подкрепи, на Словенското председателство и на новата администрация в САЩ да ги подкрепи.

Това заяви военният министър и председател на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти, след като отбеляза 149 г. от рождението на Гоце Делчев пред паметника му в Борисовата градина.

Много хора ми задават въпроса защо продължаваме разговорите, след като от другата страна нямат желание.

Ние наистина сме добронамерени като държава и такава е била политиката на България преди години. Ние към Македония се отнасяме като една държава, в която живеят наши сънародници. Това, че политическият им елит не може да се разбере какво точно искат и не желае. И искат с кални обувки да влязат в ЕС, без дори да кажат едно извинявайте за избитите българи, каза Каракачанов.

Няма как да се случи, докато няма един нормален диалог. Според мен Скопие продължава да тупа топката, очаквайки политическата конюнктура в България да се промени, очаквайки при Словенското председателство те да получат отново подкрепа и евентуално новата администрация в САЩ да ги подкрепи. На това разчитат, затова и не бързат. Има няколко неща, които ние сме казали, и те не са за спор за някаква си идентичност. Ние не оспорваме правото им да се наричат както си искат. Но те не могат да оспорват историята и да казват, че тази идентичност е съществувала хиляди години, допълни вицепремиерът.

Македония беше склонна на разговори и демонстрираше готовност, докато получи зелена светлина от НАТО и влязоха в Алианса.

Ние сега им показваме, че медалът има две страни. Ние сме добронамерени, но не сме нито глупави или наивни, или хора без достойнство. Това им показваме и ще продължим да го правим, посочи той.

Не се надявайте, че при промяна на политическата ситуация в България някои ще Ви кани. Бъдете цивилизовани, а не с опити да злепоставяте България, защото това не спира да се прави. Вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров си позволява да поучава ЕС. Аз се обърквам кой е кандидат за член – България или Северна Македония. Позволява си да прави оценки на ЕС, да дава препоръки, но това е неадекватно, заяви Каракачанов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари