Начало Новини Скопие с нова провокация към България в Деня на съединението

Скопие с нова провокация към България в Деня на съединението

В празничния ден, в който в България се чества Деня на съединението на Княжество България и Източна Румелия, от югозападната ни съседка дойде поредна провокация. Опозиционната партия ВМРО – ДПМНЕ иска да се проведе референдум, който да прекрати Договора за приятелство и добросъседство между България и Северна Македония. Също така депутатите от тази партия нямало да гласуват промените в Конституцията, които ще позволят българите да бъдат записани в нея.

Позицията на ВМРО винаги е била, че Република Северна Македония може да стане член от ЕС само след като прекрати антибългарските провокации, спре говора на омразата, изчисти учебниците от фалшификациите, започне да спазва правата на своите граждани с българско самосъзнание.

Ето и коментара на някои от ръководителите на Организацията по повод поредната провокация:

Ангел Джамбазки, водач на листата на ВМРО в 1 МИР Благоевград и 25 МИР София, заяви, че не е учудваща тази провокация от „антибългарската просръбска партия ДПМНЕ“.  Джамбазки посочи още:

Саботажите и антибългарското настроение и говорене в Скопие не са спирали. Ако организират такъв референдум, това ще се счете за враждебен акт, което пък от своя страна ще означава прекратяване на всякакви преговори с РСМ за членство в Европейския съюз. За пореден път в навечерието на значими български празници се появяват тежки скопски провокации към България. На тях трябва да се говори твърдо. За съжаление в нашата държава, управлявана от меки характери и хора с неустойчиво поведение,  такъв твърд отговор няма. И това е още едно доказателство, че предателството, което бе извършено с даването на зелена светлина на РСМ да започне преговори за ЕС, е глупава, продажна, антибългарска постъпка, обслужваща външни интереси.

Когато ВМРО отново управлява, тази несправедливост ще бъде поправена. Защото Македония е българска! Да живее съединението на българския народ, да живее единната и неделима българска нация.

Искрен Веселинов, водач на листата на ВМРО в 3 МИР Варна, каза, че познавайки силите на сръбската пропаганда в Македония и вихрещата се истерия от антибългаризъм, много е вероятно такъв референдум да се случи. Той каза още:

Ако ВМРО – ДПМНЕ предизвика референдум, с който се решава да се прекрати договорът за приятелство с България, истинската ВМРО – тази в България – ще предизвика референдум да не се ратифицира договора за присъединяване на Северна Македония в ЕС.

А те смятат, че този договор ги унижава, а той всъщност изисква едно единствено неща – установяване на историческата истина.

България трябва да дава отпор на всеки антибългарски акт от страна на Скопие. България над всичко.

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари