Начало По места След питане на Тотев кметът на Русе отново обещава, но не се...

След питане на Тотев кметът на Русе отново обещава, но не се ангажира със срокове

Общинският съветник от групата на „Патриотите ВМРО, Глас народен“ Траян Тотев припомни на кмета на Община Русе един позабравен негов ангажимент от преди три години.

През 2015 година живеещи русенци в блок 30 в ж.к. „Дружба“ 3 се обръщат към Пламен Стоилов с искане да бъде изцяло ремонтирана уличната настилка пред блока им. Тогава от ОП „Комунални дейности“ извършват оглед на мястото, като установяват че в действителност настилката се нуждае от подмяна.

Почти три години по-късно нищо от поетите пред русенци ангажименти не е налице. Това подтиква живеещите там да предприемат нова стъпка, като през април тази година организират подписка, която депозират в Община Русе.

От отговора на кмета Стоилов и неговата администрация, обаче, става ясно, че подобен ремонт ОП „Комунални дейности“ няма капацитет да извърши, защото пътната мрежа в Община Русе е изключително амортизирана.

Стоилов съобщава, че обещаният през 2015 година ремонт може да се случи едва след като бъдат приключени текущите към момента мащабни реконструкции из целия град, като не посочва конкретни срокове за това.

Излиза, че живеещите граждани в блок 30 в ж.к. „Дружба“ 3 са били излъгани веднъж през 2015 година, като е поет ангажимент за ремонт още в рамките на годината и втори път – през 2016 година, като отново са оставени да чакат с надежда.

Това е третият път, когато администрацията на Пламен Стоилов и самият той поемат ангажимент към тях, но този път обвързване със срок липсва.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари