Начало По места Софийската организация на ВМРО отбеляза 117-годишнината от Илинденското въстание в парка „Света...

Софийската организация на ВМРО отбеляза 117-годишнината от Илинденското въстание в парка „Света Троица“

По традиция ВМРО в София отбеляза годишнината от Илинденско-Преображенското въстание в столичния парк „Св. Троица“. Патриотите се поклониха пред морената, издигната в памет на Илинденци. Мероприятието бе уважено от общинските съветници Владимир Митов, Димитър Антов и Михаил Петров. Членове и симпатизанти на 127-годишната организация поставиха венци и цветя в знак на преклонение пред героизма на комитите от горещото лято на 1903 г.

Отбелязваме 117 години от избухването на най-мащабното въстание на българската история: Илинденско-Преображенско-Кръстовденското. Това е не е просто поредното стихийно надигане на останалото под турско робство българско население в Македония и Одринско, а това едно начинание, което цели десет години дейците на ВМОРО подготвят. Целта е една и същата с тази на комитета на Левски, Ботев, Каравелов, а именно премахване на турския гнет и постигане на автономия на българите в Македония и Одринско, като етап за присъединяване към свободното българско отечество.

И днес, 117 години по-късно, ние от ВМРО следваме идеалите и заветите на нашите предци, които със своето себеотрицание, безсмъртен героизъм и пламенно родолюбие показаха, че предпочитат „ужасен край, отколкото ужаси без край“. И днес ние от ВМРО продължаваме да водим битка за българщината в Македония, битка за националния ни интерес и битка срещу всички онези външни фактори, които и през XXI век се опитват да превърнат България в робска страна. И днес ние се борим за обединението на българския народ, въпреки опити на различни „личности“, различни организации и редица псевдообщественици, които правят жалки опити за разделение на българите.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари