Начало По места Спирането на АМ Русе - В. Търново е престъпление срещу живота на...

Спирането на АМ Русе – В. Търново е престъпление срещу живота на стотици хиляди българи!

ВМРО – Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избрани от 19 МИР – Русе, да подадат оставка!

С такава позиция излиза областното ръководство на ВМРО – Русе във връзка със спирането на готовата процедура за изграждане на така дълго чаканата автомагистрала Русе – Велико Търново. Мотивите за ревизия на процедурите и проверка на договорите са несъстоятелни, тъй като всичко това е преминало през десетки проверки и процедури по Закона за обществените поръчки. Това е поредното реваншистко и напълно лишено от управленческа логика решение на кабинета на Кирил Петков, което излага на риск живота на стотиците хиляди хора от региона, които пътуват по опасни и непригодени за натоварения трафик пътища ежедневно. Припомняме, че по подобен нелеп начин в началото на мандата на ПП беше спрян и строежът на АМ „Струма“, чието завършване можеше да спаси почти ежедневните жертви в Кресненското дефиле.

Да Ви припомним ли, че също така министърът на транспорта Николай Събев обещаваше още мостове над Дунав и какви ли още не пътни екстри на съгражданите си в Русе, а сега позорно мълчи. А за това, че стотици разбиващи се ежедневно от тежкия трафик пътища стоят неремонтирани от началото на годината, защото същите тези „експерти“ от продължаващата промяна уж проверяват едни договори, а всъщност използваха тази хватка да държат в подчинение бившите си партньори от ИТН, чийто министър Гроздан Караджов е начело на МРРБ? А сега вече ги използват, за да си вадят компромати, докато 220 българи са изгубили живота си при катастрофи само за първите шест месеца на годината. Това не е безотговорно. Това е престъпно!

Да не говорим за задълбочаващия се регионален дисбаланс и икономическия колапс, на който цялата тази политическа вакханалия обрича общините от периферията на България.

Регионалните неравенства са едно от зловещите лица на демографската катастрофа. Една държава спира да инвестира в даден регион и той запада. Липсва достъпност, от там инвестиции, работни места, хората бягат към София или чужбина в търсене на работа и свестен живот. Такова беше положението, когато станах народен представител през 2014 г. с цяла Северна България, написа от своя страна във Фейсбук профила си съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов, който е от Русе.

Той припомня и действията на ВМРО в 44-тия парламент за преодоляване на тези проблеми, а именно:

Правих питания към МРРБ, които доказаха, че инвестициите в пътища на юг от Балкана са шест пъти повече, отколкото на север. И то пари на ЕС, които уж трябва да намалят неравенствата в развитие на регионите. И, естествено, населението на север намаляваше два пъти по-бързо.

Едно от изискванията ни за участие в управление бе тази гибелна тенденция да се преодолее и срещнахме разбиране. Възловите инфраструктурни проекти за развитието на Севера бяха обезпечени финансово и стартирани (поне като процедури): скоростния път Видин – Ботевград, АМ Хемус, АМ Русе – Велико Търново, тунелът под Шипка.

А от своя страна областното ръководство на ВМРО – Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избраните от 19 МИР – Русе – Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, да подадат оставките си. Именно те изграждаха своите кампании, обещавайки на русенци благоденствие и сочейки като приоритет изграждането на АМ Русе – В. Търново.

Областният комитет на ВМРО във Велико Търново се присъедени към позицията на ВМРО – Русе, като настоява за ясна позиция от народните представители на „Продължаваме промяната“ от Великотърновския избирателен район. Ще работите ли за интересите на великотърновци или ще сте верни на партийния вожд? Трябва да отговорите господа – Йордан Ивов Терзийски и Милен Илиев Матеев!

Прилагаме и пълния текст на позицията на ВМРО – Русе:

ПОЗИЦИЯ НА ОБЛАСТНОТО РЪКОВОДСТВО НА ВМРО – РУСЕ

Спирането на готовата процедура за изграждане на първите два лота на магистралата Русе – Велико Търново, десетилетия чакана от русенци, е предателство към надеждите и доверието на избирателите.

Изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков в подкрепа на това решение подчертава пълното и непростимо неглижиране на проблемите в този рисков пътен участък. Пределно ясно е, че направените заявки за изграждане на нови мостове и тунели за облекчаване на трафика няма да бъдат реализирани. На този фон спирането на вече готова процедура за разрешаване на дългогодишните проблеми по това трасе оставя открита вероятността пътните инциденти с човешки жертви в този участък да продължават.  Изграждането на магистралата е и залог за икономическото развитие на целия регион. Без нея, а и другите възлови инфраструктурни обекти, Северна България ще продължи изоставането си спрямо Южна, а хората ще продължат да бягат в търсене на работа и по-добър живот.

ВМРО – Русе призовава народните представители от „Продължаваме промяната“, избраните от 19 МИР – Русе, Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, които също сочеха като приоритет изграждането на тоя обект, да изберат дали са верни на обещанията си към русенци или на неадекватния си партиен лидер. Ако е първото, призоваваме ги да напуснат парламентарната група в знак на солидарност с възмущението на нашите съграждани.

Партии има много, #Русе е един!

Последни Новини

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на...

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата,...

Кр. Каракачанов: Цената на подкрепата на ДПС е запазване на старата схема

След заявената вчера подкрепа за правителство на Денков и Габриел от страна на ДПС, на 100% съм сигурен, че в състава му...

Карлос Контрера: 4 екипа се занимават с линеен контрол на трафика в София

Предлага се в определени зони като паркове и градини скоростта на тротинетките да се ограничи софтуерно чрез GPS до 4 км/ч

Красимир Каракачанов: Правителство ще има и то ще е под мотото „Магнитски“

Дневнит ред на такъв кабинет е наложен от вън, това не е дневен ред на българите, категоричен е почетният председател на ВМРО

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в...

Контрера: Правилата за тротинетките влизат в сила в края на юли

Зачестили са оплакванията от граждани срещу двуколесните возила В последните месеци зачестиха оплакванията на граждани, особено на живущите в...

Коментари