Начало По места СПС „Защита“ подкрепя доц. Милен Михов на местните избори и влиза в...

СПС „Защита“ подкрепя доц. Милен Михов на местните избори и влиза в листата на ВМРО

С решение на Националния съвет на Съюза на патриотичните сили „Защита“ организацията ще подкрепи партиите от „Обединени патриоти“ на предстоящите местни избори. За това съобщи проф. Мирослав Гълъбов, общински лидер на местната структура във Велико Търново и преподавател във факултета по математика и информатика на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

– Проф. Гълъбов, защо решихте да подкрепите кандидатите на ВМРО в предстоящата битка за местна власт?

Малко известен факт е, че като политическа партия ние сме едни от създателите на коалиция „Обединени патриоти“. Така че, като част от коалицията, съвсем логично е на местно ниво да подкрепим  един от нейните представителите, а именно ВМРО.

Достатъчно добре ли познавате доц. Милен Михов, който е кандидатът на партията за кмет на Велико Търново?

Познавам се с доц. Милен Михов от 15 г. Ние сме колеги във Великотърновския университет. Винаги сме имали сходни позиции както за състоянието на университета, така и за развитието на общината. Доц. Михов беше пет мандата общински съветник, така че е запознат в детайли с общината, с  нейните проблеми, с начините, по които трябва тези проблеми да се решават. Затова мисля, че ще бъде един достоен кмет на Велико Търново.

Кои са допирните точки, по които ще работите в бъдещо местно сътрудничество за развитието на града и общината?

– Внимателно слушах представянето на доц. Михов и неговата визия за развитието на града напълно съвпада с визията на Съюза на патриотичните сили „Защита“. Приоритетите са два, които са и едни от основните нерешени проблеми в общината. Това са инфраструктурата на общината, голямото презастрояване, липсата на улици, ежедневното задръстване и недовършени проекти, като централната част на града.

Вторият приоритет това е образованието. Като хора, които сме свързани с образованието, то за нас е приоритет, защото това е бъдещето както на общината, така и на нацията.

– Вижда се, че и Вие добре познавате проблемите на града?

– За разлика от много други псевдотърновци аз съм роден във Велико Търново, живял съм 48 г. във Велико Търново, така че познавам голяма част от хората. Също така през тези години съм се сблъсквал с всички проблеми на града. Мисля, че имам  поглед върху цялостната ситуация. Единствено 5 г. по време на своето обучение съм бил извън рамките на града.

Участвали ли сте досега в местната власт?

От 2005 г. насам редовно участваме  в местни избори. За съжаление до момента не сме излъчвали общински съветник, въпреки че в някои от случаите сме били на 100-ина гласа от този факт. Ние сме партия с традиции. Създадени сме през 1998 г. и продължаваме да следваме нашия път, независимо от това, че на ниво община Велико Търново не сме участвали в местната власт. Но в България има други общини, в които сме имали общински съветници.

Колко хора от Вашата организация ще бъдат включени в листата на ВМРО за Велико Търново?

Засега трима ще бъдат представителите в листата на ВМРО за община Велико Търново. За другите общини не мога да кажа цифра, тъй като аз съм общински председател на организацията тук.

–  В деня на хубавия християнски празник „Вяра, надежда и любов“ (разговорът е на 17 септември – бел. ред.) какво си пожелавате в личен план и за предстоящите местни избори?

– Това, което винаги  – преди всичко да сме здрави, защото изборите идват и си отиват. Да се представим достойно в този формат. Доколкото съм запознат, в листата на ВМРО има включени доста популярни личности, така че смятам, че ще се представим по-добре от очакваното. А по отношение на празника, малкият ми син днес има рожден ден, така че днес е един наистина голям празник за мен.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил

Възстановка и залпове бяха кулминацията на програмата пред паметника на легендарния водач на войводите Тодор Александров По случай 118...

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Коментари