Начало Блог Стефан Балабанов: ВМРО е твърдо решена да спре циганизацията с труд и...

Стефан Балабанов: ВМРО е твърдо решена да спре циганизацията с труд и образование

Атакуват Каракачанов защото отряза посредническите фирми от модернизацията на армията

ВМРО е твърдо решена най-сетне да започне интеграцията на ромите чрез образование и труд, защото тази циганизация трябва да спре. И за целта ще отстоява приемането на концепцията, която внесе вицепремиерът Красимир Каракачанов и която не бе подкрепена от ГЕРБ след първото й гласуване. 

Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи и водач на листата на ВМРО в Пазарджик Стефан Балабанов в интервю за Телемедия

Това е изключително важен въпрос – видя се, че тези ромски включвания и ромски декади за тези 30 години не донесоха нищо, освен много пари и имоти на ромски барони и хора, които ги използваха за лична изгода, коментира Стефан Балабанов.

Ние искаме циганите да бъдат интегрирани чрез труд и образование, и санкции за тези, които не спазват закона. Това са трите компонента, които са решаващи за тяхната интеграция, но има време – в следващия мандат това ще продължи, зарече се водачът на пазарджишката листа на ВМРО. Законите са за всички, а образованието е до 16-годишна възраст, напомни той записаното в Конституцията. Държавата похарчи огромен ресурс, 1200 мобилни групи обикаляха и върнаха в училище 50 000 деца. Само че, когато процесът затихне, те отново се прибират.

Балабанов коментира още, че войводите няма да се спрат заради обвиненията, които сипят към тях различни НПО-та, и ще доведат изпълнението на концепцията си докрай.

ВМРО успя да направи това, което обеща, констатира още Стефан Балабанов.

Обещахме 300 лв. минимална пенсия и го направихме. Не е много, но 800 000 българи бяха оставени със 161 лева години наред в едно мизерно съществуване. ВМРО спря Истанбулската конвенция, успя да прокара закон за общественополезния труд, за тези които не си плащат глобите. Говоря за братята-роми, които секат безотговорно гори, правят дребни престъпления и когато им се напише един акт, те просто не го плащат. Като не го плащат, ще работят в полза на обществото с общественополезен труд, добави Балабанов.

ВМРО успя да пречупи гръбнака на битовата престъпност. Тя е намаляла с 25 процента. Това се случва благодарение на мобилните полицейски екипи, които обикалят по малките населени места, отбеляза Балабанов. Около 90% спаднаха телефонните измами, в Пазарджишко и Пловдивско няма нито една телефонна измама през последните месеци, констатира зам.-министърът на вътрешните работи.

Балабанов коментира и на какво се дължат атаките към министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов – на факта, че пресече посредническите фирми при сключването на договорите за ремонти и модернизация на армията.

Твърдо мога да кажа, че такъв реформатор военен министър ние не сме имали в последните 30 г. Той направи така, че модернизацията да върви в трите направления – Сухопътни Военноморски сили и ВВС, а не на парче. Увеличени бяха заплатите на военните, преди няколко години нямаше кандидати за войници, а сега се борят по пет човека за едно място, отбеляза още Стефан Балабанов. Без българска армия няма сигурност, категоричен е той.

ВМРО не бихме отстъпили от три неща – доходи, семейство, сигурност, заключи водачът на листата на ВМРО в Пазарджик.

Който не работи, не греши, но нашата програма, на ВМРО, е изпълнена на 100%, така че ние гордо, със самочувствие, без да се срамуваме, се изправяме пред българските граждани и искаме тяхното доверие, заяви Стефан Балабанов.

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари