Начало Блог Стефан Балабанов: Офанзивата, която е предприела Русия в Украйна, ще бъде много...

Стефан Балабанов: Офанзивата, която е предприела Русия в Украйна, ще бъде много дълга и тежка

Офанзивата, която е предприела Русия в Украйна, ще бъде много дълга и тежка. За съжаление ще загинат много хора. Дори когато се укротят бойните действия, украинците няма да се приберат, а ще започнат партизански действия. За съжаление този регион ще бъде неспокоен още много години.

Това заяви в „Акценти“ по Телемедиа Стефан Балабанов – член на националното ръководство на ВМРО и бивш заместник-министър в МВР.

Аз не съм русофил, нито русофоб. Аз обичам България. С тази уговорка Балабанов заяви, че ще коментира войната в Украйна. Той посочи, че за да може да се направи коментар, трябва да се подходи без емоции, аргументирано, като нещата трябва да се огледат и от двете страни.

Конфликтите между руснаци и украинци не са от вчера. Още през 1941 г. Украйна посреща хитлеристките войски с хляб и сол. Образуват се едни наказателни украински отряди, които правят много поразии из руски села и градове. Създадена е дори една дивизия – СС Галичина, която участва в много боеве до 1945 г., направи историческа ретроспекция той.

Балабанов каза, че през 2004 г. с помощта на чужди сили се инсценирало едно преждевременно избиране на президент. Тогава се наложи единият кандидат Юшченко – прозападно настроен, но не свърши нищо. От 2014 г., когато Русия анексира Крим, до момента от такива националистически батальони като Азов в двете области – Донецка и Луганска, са избити между 12 и 15 хиляди цивилни.

Когато се говори за сегашната война, не бива да се пренебрегват тези факти, категоричен е Стефан Балабанов.

От своя страна руският президент Путин гони своите имперски цели и иска да сложи проруско правителство и проруски президент на Украйна, за да бъде тази територия сигурен негов гръб. Той няма по никакъв начин да се съгласи Украйна да стане член на НАТО и до границата му да има разположени ракетни установки, продължи с анализа Балабанов.

Ужасното е, че Путин нападна цялата държава. Може би трябваше да спре в Донецк и Луганск – да защити своите сънародници, тъй като там 90% от хората са руснаци, каза още гой.

Според Балабанов офанзивата, която е предприела Русия, ще бъде много дълга и тежка и за съжаление ще загинат много хора. Той смята, че дори когато се укротят бойните действия, украинците няма да се приберат, а ще започнат партизански действия. За съжаление този регион ще бъде неспокоен още много години, коментира той.

Цялото интервю със Стефан Балабанов вижте във видеото >>>

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари