https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Султанка Петрова: Моите приоритети ще бъдат младите и доходите  -
Начало Блог Султанка Петрова: Моите приоритети ще бъдат младите и доходите 

Султанка Петрова: Моите приоритети ще бъдат младите и доходите 

ВМРО ще продължи да работи за просперираща България

Ще насоча моите усилия първо към увеличаване на доходите и за по-висок жизнен стандарт.

Виждате, че за първи път, след като ВМРО беше в коалицията, има едни много добри резултати, свързани с доходите от труд. Това заяви в предаването „Патарински Live“ по NOVA заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, водач на листата на партията в Перник.

За първи път имаме увеличение на минималната пенсия с 85% – това, подчерта тя, като напомни, че нивото ѝ през 2017 г. беше 161 лв., а сега достигна 300 лв. Минималната работна заплата е увеличена с 41,3% – беше 460 лева в началото на мандата, а от януари 2021 година е 650 лева, припомни Султанка Петрова. Имаме увеличение и на средната работна заплата с над 50% – през последното тримесечие средната работна заплата е 1437 лв. Така че, аз ще продължа да работя за повишаване на минималната работна заплата, за повишаване на средната пенсия, заяви зам.-министърът на социалната политика от ВМРО. 

През този мандат за първи път се увеличиха заплатите на учители, лекари, армия, сигурност, социалните работници, от 10 до 40%. Заложили сме да продължи да се увеличава заплатата в тези сектори. Хората трябва да разберат, че най-важното нещо, за да запазим българския работник и той да бъде ефективен на работното си място, е той да бъде удовлетворен от своята заплата, категорична е водачката на листата на ВМРО в Перник.

Ние сме заложили вече в нашата програма, че ще се борим и ще работим за средна пенсия от 700 лв. за следващия четиригодишен мандат, а разбира се – и средната работна заплата да достигне до 2500 лв. Ние трябва да вървим в посока да постигнем средните равнища на средната работна заплата в Европейския съюз, така че усилията, които ще положим, ще бъдат много, но си заслужава. За да можем да осигурим един достоен живот на българските граждани и най-вече от демографска гледна точка, трябва да запазим младите хора в България, допълни Султанка Петрова.

Конкретно за перничани тя обеща да работи съвместно с местната власт и да предложи създаването на експертна група за намиране на решение за транспорта до София. Бих предложила да се осигури транспорт с екомикробуси или автобуси, които да подпомогнат гражданите на Перник, голяма част от които работят в София, да използват екологично чист транспорт до столицата, а не ежедневно да се редят на опашка около 15-20 хил. автомобила, които да седят в задръстване, разви идеята си водачката на листата в града.

По думите ѝ водната криза остана в миналото след реакцията на правителството и експертното отношение на местната власт. Аз уважавам всички мои колеги, няма значение кой от коя партия е, за мен е важно да се свърши работата, да бъде запазен градът чист, хората да живеят спокойно и сигурно, коментира Петрова.

За мен ще бъде много важно да работя за просперираща България, за правата на децата и възрастните хора, хората с увреждания, българските семейства, така че има много работа, която трябва да се свърши. Султанка Петрова добави, че е необходимо да се действа и в посока на подкрепа на творците и особено на младите таланти, които имат много голям потенциал. 

И не на последно място – ще работя за законност, сигурност, съпричастност и хората да живеят в една чиста и спокойна среда. Младите хора и намаляването на смъртността – това са най-важните ми приоритети, с които тръгвам към 45-то НС, каза още Султанка Петрова.

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари