Начало Блог Султанка Петрова: Най-големите проблеми в момента са свързани с доходите на българските...

Султанка Петрова: Най-големите проблеми в момента са свързани с доходите на българските граждани

Най-големите проблеми в момента са свързани с доходите на българските граждани. В парламента сме свидетели на едно наддаване без реална визия за това какво трябва да се промени.

Това заяви д-р Султанка Петрова – председател на Националната женска организация на ВМРО и бивш заместник-министър на труда и социалната политика, в „Хитове в мрежата“ по България 24.

Сега минималната работна заплата в България е 710 лв. Профсъюзите излязоха на протест и той трябва да бъде подкрепен от всички граждани. В частния сектор инфлацията не се усеща толкова много. Синдикатите настояват МРЗ да стане 850 лв. и според мен това е съвсем нормално. По техни изчисления, за да се постигне това, са необходими около 750 млн. лв. Това е абсолютно постижимо, посочи тя.

Според Петрова не е вярно, че няма пари в държавата. Има, но трябва да се разходват по най-правилния начин. Парите трябва да бъдат преразпредели и да отидат там, където хората имат най-голяма нужда. Тя напомни и за предложението на депутатите от ВМРО в 44-тото НС минималната работна заплата да не се облага.

Работещите бедни у нас са около 500 хиляди души – много голяма цифра. Тези семейства трябва да бъдат подкрепени, смята д-р Петрова. Затова и повишаването на МРЗ би било акт по подпомагане на българското семейство.

В ЕК е приета директива, която свързва минималните работни заплати. Тя трябва да бъде приложена в България до 2 години. У нас трябва да има прозрачен механизъм за определяне на МРЗ, посочи тя. В директивата се казва, че МРЗ трябва да е 50% от средната работна заплата.

Всички страни при влизане в еврозоната МРЗ при тях е била около 1000 евро. У нас ако МРЗ се запази 710 лв. ще ни бъде много трудно, коментира още Султанка Петрова.

Според нея трябва да се върви в посока към тези стойности на минималната работна заплата у нас – 1000 евро.

Целия разговор проследете във видеото >>>

Последни Новини

ВМРО: Тази предизборна кампания доказа, че единствено правилното решение е да се гласува с „Не подкрепям никого“

Хули, лъжи, мотори, коне, хора на мегдана, танци на подиума, селфита, торбички, шкембе чорба и пълно отричане на реалните проблеми - картината...

Цените хвърчат заради схеми, спекула и липса на държава

Най-вероятно още тази зима хората ще излязат по улиците с тоягите, защото няма да може да се търпи повече 

Красимир Каракачанов: Задава се коалиция „Магнитски“ по принуда след изборите

Ще има правителство след изборите, но то ще бъде функция на Джим О’Брайън, на списъка „Магнитски“, а не на волята на народа...

Александър Сиди: Частната фондация на Манол Пейков ще купува къщата на Димитър Талев?

Това е поредният предизборен фалшив патриотизъм и поредното лицемерие на „силите на доброто“ Подобни „добри намерения“ трябва да бъдат...

България трябва да прекрати дипломатическите си отношения със Скопие до изкореняването езика на омразата!

Заличаването на българските клубове с твърдения за фашистка принадлежност на патроните им е открит неприятелски акт спрямо държавата ни!

ВМРО – Пловдив с ново ръководство

Ново ръководство избра на отчетно-изборна общинска конференция ВМРО - БНД в Пловдив. Председателят в оставка на градската организация на партията Александър Пецов е...

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Коментари