Начало По места СУ „Христо Ботев“ – гр. Враца спечели „Патриотични игри - 2019“

СУ „Христо Ботев“ – гр. Враца спечели „Патриотични игри – 2019“

С щафетни игри, състезателен дух и отлични познания в историята на България премина третото издание на „Патриотични игри“, които са част от програмата за патриотично възпитание в област Враца. В надпреварата се включиха по два отбора от СУ „Христо Ботев“ и СУ „Козма Тричков“ в областния град. Домакин на проявата стана игрището в парк „Дъбника“. Инициативата се провежда под патронажа на народния представител Красимир Богданов.

Участниците преминаха първо през лекоатлетическата щафета, след което показаха познанията си по българска история. Последва емоционалното мятане на топка по зададена цел, а накрая бе напрегнатото изпитание на силата, волята и издръжливостта в традиционното теглене на въже.

Отборът на СУ „Христо Ботев“ успя да надделее над достойните си съперници и спечели състезанието и купата на победителя в „Патриотични игри – 2019“.

Всички участници получиха грамоти, медали и предметни награди, като българския трибагреник и литература, свързана с историята на врачанския край.

Младежите изразиха задоволството си от идеята и нивото на проявата.

Накрая на надпреварата народният представител Красимир Богданов заяви:

Мисля, че всеки един българин трябва да бъде достоен гражданин на България, Европа и света, да бъде български патриот и да уважава миналото и традициите на своя народ! Когато се роди идеята, желанието ни бе да направим за децата нещо по-различно и атрактивно, което да ги изкара навън в хубавото време. Да бъдат и физически активни. В бъдеще ще се постараем да разширим обхвата на игрите, като включим състезания във военни умения като стрелба с лък и катапулт. Ще покажем средновековните доспехи.

Богданов също благодари на господата Момчил Янков и Марин Цветков за помощта в организирането и провеждането на игрите.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари