Начало Блог Александър Сабанов: Гласуването по пощата внася голямо съмнение за честността на вота

Александър Сабанов: Гласуването по пощата внася голямо съмнение за честността на вота

Гласуването по пощата внася много по-голямо съмнение за честността на вота, отколкото всяко друго, дори и машинното. Българският гражданин трябва да има гаранция, че вотът му е таен.

Това заяви в „Патарински LIVE“ по Нова нюз народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сабанов.

Депутатът отрече към момента да има заявка за участие на парламентарните избори на ВМРО заедно с ГЕРБ. Той е избран от гражданската квота на ВМРО. Сабанов сподели, че това е без значение, тъй като хората гледат кой какво е свършил през мандата, какви ангажименти е поел и изпълнил.

Повишаването на доходите на хората беше заложено от Патриотите в управленската програма. Включително и повишаването на пенсиите, заяви Сабанов. През тези 4 години достатъчно дълго бяхме критикувани, но все пак постигнахме размерът на минималната пенсия да стане 300 лв. Още от първия ден на този мандат Патриотите за заявявали това като своя цел. И ето, вече е постигнато, каза Александър Сабанов.

За него е важно на предстоящите избори да има висока активност. Това определя колко е легитимна дадена власт. Така гласът на хората има по-голяма представителност. Това е добре за демокрацията, посочи той.

В момента, в който бъдеш избран, трябва вече да мислиш за следващите избори.

Това е неписано правило в политиката, каза депутатът.

Колкото на някой да му се струва недемократично задължителното гласуване, то дава не само право, но и задължение на всеки български гражданин да изрази своя глас кого подкрепя. Следващите 4 години, ако някой не е гласувал, няма право според мен да казва грешките на управление или по стара българска традиция да ругае, каза той.

Според него заради противоепидемичната обстановка не е ясно още как политическите партии ще представят идеите си пред избирателите. Има ограничение за събиране на много хора на едно място.

Гласуването по пощата е странна практика. Видяхме какво се случи американците като го направиха. Не искам да прогнозирам у нас случки като в Капитолия.

Гласуването по пощата внася много по-голямо съмнение за честността на вота,

отколкото всяко друго гласуване, дори и машинното. Българският гражданин трябва да има гаранция, че вотът му е таен, заяви още той.

Цялото интервю със Сабанов проследете във видеото >>>

Последни Новини

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Подписката за референдум в защита на българската енергетика, семейството и лева тръгва в Стара Загора

Инициативен комитет, съставен от патриотични организации, инициира подписка в страната за провеждането на референдум в защита на българската енергетика, семейство и българския...

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

Коментари