Начало Блог Александър Сабанов: Гласуването по пощата внася голямо съмнение за честността на вота

Александър Сабанов: Гласуването по пощата внася голямо съмнение за честността на вота

Гласуването по пощата внася много по-голямо съмнение за честността на вота, отколкото всяко друго, дори и машинното. Българският гражданин трябва да има гаранция, че вотът му е таен.

Това заяви в „Патарински LIVE“ по Нова нюз народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сабанов.

Депутатът отрече към момента да има заявка за участие на парламентарните избори на ВМРО заедно с ГЕРБ. Той е избран от гражданската квота на ВМРО. Сабанов сподели, че това е без значение, тъй като хората гледат кой какво е свършил през мандата, какви ангажименти е поел и изпълнил.

Повишаването на доходите на хората беше заложено от Патриотите в управленската програма. Включително и повишаването на пенсиите, заяви Сабанов. През тези 4 години достатъчно дълго бяхме критикувани, но все пак постигнахме размерът на минималната пенсия да стане 300 лв. Още от първия ден на този мандат Патриотите за заявявали това като своя цел. И ето, вече е постигнато, каза Александър Сабанов.

За него е важно на предстоящите избори да има висока активност. Това определя колко е легитимна дадена власт. Така гласът на хората има по-голяма представителност. Това е добре за демокрацията, посочи той.

В момента, в който бъдеш избран, трябва вече да мислиш за следващите избори.

Това е неписано правило в политиката, каза депутатът.

Колкото на някой да му се струва недемократично задължителното гласуване, то дава не само право, но и задължение на всеки български гражданин да изрази своя глас кого подкрепя. Следващите 4 години, ако някой не е гласувал, няма право според мен да казва грешките на управление или по стара българска традиция да ругае, каза той.

Според него заради противоепидемичната обстановка не е ясно още как политическите партии ще представят идеите си пред избирателите. Има ограничение за събиране на много хора на едно място.

Гласуването по пощата е странна практика. Видяхме какво се случи американците като го направиха. Не искам да прогнозирам у нас случки като в Капитолия.

Гласуването по пощата внася много по-голямо съмнение за честността на вота,

отколкото всяко друго гласуване, дори и машинното. Българският гражданин трябва да има гаранция, че вотът му е таен, заяви още той.

Цялото интервю със Сабанов проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание

За нас номер 1 винаги е била и ще бъде България! С тези послания лидерът на Организацията Красимир Каракачанов...

Владимир Кисьов в Карлово: Българинът има голяма нужда от самочувствие, за да бъде по-силен

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област инж. Владимир Кисьов, който е от гражданската квота, се срещна с активисти на воеводите...

В Пловдив откриха предизборната кампания: Искаме бъдеще без гей бракове

С молебен в църквата „Света Троица“ в район „Южен“ ВМРО - Пловдив откри предизборната си кампания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Варна предизборната кампания стартира с водосвет за здраве, успех и благоденствие

ВМРО – Българско национално движение - Варна, стартира днес официално предизборната си кампания с водосвет за здраве, успешни начинания и благоденствие, съобщава...

Александър Сабанов представи листата за Хасково

ВМРО - БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната...

Красимир Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен. Предложил съм стартираната процедура да  бъде прекратена...

ВМРО открива официално кампанията си на 6 март с ансамбъл „Българе“ и тенора Веселин Вачев

За начало на изборната битка войводите са избрали емблематичната Западна порта на стара Сердика. Уважаеми колеги,

Коментари