Начало Блог С визитата си Макрон обслужи собствени интереси, казва Милошев

С визитата си Макрон обслужи собствени интереси, казва Милошев

Макрон посети България като президент на една велика сила, за да постави своите искания и да търси подкрепа от скромен член на Европейския съюз, какъвто е страната ни. Това заяви Любомир Милошев от ВМРО в студиото на „Денят ON AIR“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Добре е, че бе фиксиран срок до края на месец октомври, в който българското правителство да изготви свои предложения, които да защитават интересите на бизнеса ни във Франция. И категорично не приемам това, че държава като Полша, която също защитава собствените си интереси, беше определена като страна без бъдеще и бе подложена на остри критики, отсече Милошев.

На въпрос какво се договориха България и Франция той припомни, че на съвместна пресконференция с българския си колега Румен Радев Макрон остро разкритикува полското правителство за антиевропейските му позиции и послания не само за съпротивата срещу промени на трудовия пазар, но и заради скандалната съдебна реформа, която се извършва за сметка на независимостта на съдебната система.

Милошев посочи, че е недопустимо държава, която е радетел на свободния пазар, за какъвто се обявява Франция, да черпи облаги по подобен начин, чрез елиминиране на конкуренцията.

Запитан защо реално Еманюел Макрон посети България, той отговори, че по време на визитата на френския държавен глава у нас, премиерът Бойко Борисов изрази готовност България да подкрепи плановете на Макрон за затягане на европейските правила по отношение на т.нар. командировани работници от по-бедните страни на ЕС. А Макрон от своя страна повтори уверенията си, дадени пред Борисов преди два месеца в Париж, че ще подкрепи стремежа на България за влизането ѝ в т.нар. чакалня на еврозоната и Шенгенското пространство за свободно движение.

Ако се стигне до промяна на директивата за командировани работници, то това безспорно ще засегне интереса на българските търговци и българския бизнес във Франция, категоричен бе Любомир Милошев.

По думите му, френските браншови организации са изключително силни, а Макрон чрез елиминиране на конкуренцията вероятно се опитва да изпълни поет към тях ангажимент, поет по време на предизборната му кампания. 

Във връзка със стабилността на българското правителство гостът посочи, че повод за притеснения по този въпрос не бива да има към момента. 

Има конкретна програма, подписана и от ГЕРБ, и от Обединени патриоти. Въпросът е дали тя ще се спазва и занапред, допълни още той.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди пита: Кой накара Кацаров да се извърти като фурнаджийска лопата

Политикът на ВМРО дава примери как Кирил Петков и Мария Касимова - Моасе газят Конституцията, за да се докопат до властта

ВМРО към Радев: Вземете страна и накарайте кабинета си да приравни антителата към зеления сертификат

Ние от ВМРО категорично продължаваме да настояваме да се предприемат адекватни мерки и да спре това насилствено противопоставяне на обществото. Очевидно е,...

Искрен Веселинов: Борбата с корупцията твърде много се политизира

Корупцията не е само смяна на пари между заинтересовани страни и представители на властта. Корупцията е „развал“ на властта. Виновна за това...

128 години ВМРО (ОБЗОР)

Вчера се навършиха 128 години от основаването на ВМРО. По традиция в цялата страна се проведоха различни акции и събития, чрез които...

Албена Кръстева: Гласът за ВМРО е глас за бъдещето на децата ни

Мисълта за България е в сърцето ми от малка. Така съм възпитана и така съм пораснала. Родена съм в село Черни вит...

Карлос Контрера: Ние не желаем да се превръщаме в мигрантското гето на Европа

Петков и Василев са еднодневки, тунизийски пирати и джендъри. Те ще просъществуват 2-3 години в българския живот Карлос Контрера,...

Днес честваме 128 години ВМРО – сила, безсмъртие, чест и достойнство!

Симпатизанти и членове на ВМРО почетоха днес в София паметната дата 23 октомври – основаването на най-българската Организация в защита на българските...

Коментари