Начало Местни избори С интелект и енергия „Патриотите - ВМРО" поемат към изборна победа

С интелект и енергия „Патриотите – ВМРО“ поемат към изборна победа

Коалиция „Патриотите – ВМРО“ откри предизборната си кампания с изложба и дискусия за държавността в Народната библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. В културната институция, която събра членове и съмишленици на патриотите, бяха представени кандидатите за общински съветници, за кметове на населени места и кандидатът за кмет на община В. Търново проф. Пламен Легкоступ.

Избрахме това място, защото смятаме, че управлението на общината занапред трябва да се уповава на знанието, на интелекта, на духовната и физическата енергия. Това са качествата, които търсихме и намерихме в нашите кандидати за кмет на община, за съветници и кметове на населени места, каза общинският председател на ВМРО и водач на листата Николай Цонев. Той изтъкна, че ВМРО е една от малкото политически сили, които през последните 20 години без прекъсване е представена в местната власт в община В. Търново.

ВМРО присъства в обществения живот на общината и на България през последните 25 години и това е показано в изложбата, подредена тук. Опитът, който имаме, и фактът, че на последните парламентарни избори патриотичната идея набра сериозна подкрепа и представителство в Народното събрание ни дава увереността и самочувствието да тръгнем на решителна борба за постигане на крайния успех в тези избори – спечелване на кметското място във Велико Търново и група съветници, около която да се гради мнозинството в Общинския съвет, очерта целите в предизборната кампания Николай Цонев.

За първи път ВМРО излъчва максимална листа от 37 кандидат-съветници. Средната им възраст е 42 години или 2 по 21, какъвто е нашият номер в интегралната бюлетина”, подчерта Цонев. Най-младият кандидат-съветник е на 28 години, а най-възрастният – на 68. Постигнали сме много добър баланс между типичния младежки устрем и придобития житейски опит. Имаме двама кандидати с научни титли и звания, 33 са общо висшистите, двама са студенти и двама със средно специално образование. Жените са 11, включени са и представители на няколко големи населени места в общината. По отношение на професиите – има университетски преподаватели, лекари, адвокат, учители, предприемачи, мениджъри, IT специалисти, хора със собствен бизнес – богата палитра от професии, каза водачът на патриотичната листа. Той е на 41 години, учител по история и география в ПМГ „Васил Друмев“, женен с един син. Николай Цонев е член на ВМРО от 23 години, бил и два мандата общински съветник – от 2003 до 2011 г.

Второто място в листата заема деканът на Факултета по математика и информатика във ВТУ проф. Мирослав Гълъбов – представител на Съюза на патриотичните сили „Защита“. Трети е полковникът от резерва и настоящ общински съветник инж. Станислав Рашков, четвърти – Йордан Грозданов, също настоящ общински съветник и дългогодишен член на ВМРО.

Следват адвокат Кирил Станчев, инж. Михаил Шатров, младият предприемач Венцислав Дончев, учителят в ПГТ Евгени Коев, д-р Галина Казакова, Ирина Еневска- Кръстева, Георги Иванов, Стоян Драгиев, директорът на ЦДГ „Здравец“ Илияна Стойчева, Тодор Попов, Янка Войнова, Стефка Петкова, Явор Живков, Бисерка Борисова, д-р Мирослав Панайотов, Боряна Кирова, Васил Милев, Пламен Раднев, Иван Сираков, Десислава Филкова, Николай Николов, Ина Джинерска, Велизар Велчев, Крум Крумов, Петя Вакрест, Мартина Димитрова, Теодосий Недев, Йордан Кънев, Даниела Върбанова, Ангел Боляров, Александър Ангелов.

На последното почетно място е проф. Пламен Легкоступ – художник и два мандата ректор на ВТУ, който е кандидатът за кмет на патриотичната коалиция.

Радвам се, че днес сме тук в Народната библиотека, носеща името на П.Р. Славейков, и в близост до историческия музей – едно знаково и сакрално за Велико Търново и за България място. Днес сме тук сред тази изложба, която представя дейността на всички членове на листата за общински съветници, на патриотите и най-вече на ВМРО, подчерта проф. Легкоступ.

Мотото на кампанията на патриотите е „Интелект и енергия“.

Тук е събран интелектът и може да усетите цялата енергия на нашите кандидати. Подготвили сме 21 програмни точки за управлението на общината. Това е и нашият номер в интегралната бюлетина, не пропусна да напомни професорът.

„Патриотите – ВМРО“ се обявяват за разумно, интелигентно, енергично и справедливо управление.

Нашите идеи ще осъществим чрез връщане на Велико Търново на световната, историческа, културна и научна сцена, каза проф. Легкоступ. В програмата на коалицията са записани още интеграция на университетите във В. Търново в цялостната дейност на общинската администрация и органите на местно самоуправление, въвеждане на иновации и нова финансова политика, създаване на общински инвестиционен фонд, стимулиране на динамично икономическо развитие на общината, икономически патриотизъм, оптимизиране на местните данъци и такси, създаване на бизнес съвет към общината, равни условия за всички представители на местния бизнес, електронна община, отчет пред гражданите всеки месец, включително и онлайн.

Патриотите предлагат още създаване на общинска агенция по сигурността и провеждане на местни референдуми, изграждане на модерна пътна инфраструктура, нова транспортна схема, решаване на проблема с паркирането, приоритет за развитие на ученическия и масовия спорт, мерки за борба с демографската криза, равнопоставено развитие на населените места.

На 21-во място е записано: Община Велико Търново – място без лагери за емигранти.

Можете да бъдете сигурни, че ще спечелим, защото №21 може да се тълкува като: Втори на първи тур и първи на втория тур, заяви проф. Легкоступ.

Патриотите представиха и кандидатите си за кметове в пет населени места – Стефан Харизанов за Килифарево, Лиляна Гецова за Самоводене, Иван Русков за Балван, Трифон Маринов за Русаля и Павел Иванов за Присово.

Подкрепа с присъствието си към кандидатите оказаха народните представители от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро и доц. Милен Михов.

Кандидатът ни за кмет на Велико Търново е всичко това, което другите не са. Той е това, което може и знае, което е направил с лицето, с възможностите  и авторитета си, което другите тепърва се опитват да постигнат с поста, който някой им е обещал. Този човек обича града си, израснал е тук, създал е поколения студенти, каза Ревизоро в емоционална подкрепа към кметската кандидатура проф. Легкоступ.

Депутатът поздрави местните патриоти и с избора на листа, която по думите му е на много високо ниво.

Доц. Милен Михов сподели с тъга, че за първи път не присъства в листата на ВМРО, но продължи с патриотично слово.

Аз съм дълбоко убеден в нашата победа по няколко причини. Тук зад мен стоят толкова дипломи, колкото няма в нито една друга листа. Те тежат повече от книгите, които някой е прочел някога през живота си, а това е огромна сила. Втората причина е, че всички, които са срещу нас, ни подценяват. Те не знаят колко е огромна нашата сила и когато разберат за нея, ние ще бъдем победители. Ние не тръгваме срещу никоя политическа партия. Ние тръгваме ЗА Велико Търново, ЗА великотърновци, ЗА Майка България! И това ЗА е нашата сила, това, което ще накара хората да ни повярват в масов мащаб на тези избори. Тези избори ще бъдат голямата крачка, която трябва да преобърне хода на политическото ни развитие. Голямата крачка, която трябва да води към промяна на политическата архитектура на прехода. Край на партиите, наложени отвън! Край на диктата отвън и раждането на нова, силна Независима България – бастион на Европа срещу Азия и исляма! Това е началото на въздигането на България и то ще тръгне от Велико Търново! Ние патриотите от ВМРО ще поведем това начало! Напред, с нами Бог! Бог пази България, завърши изключително емоционалното изказване на доц. Милен Михов.

Тук в момента се ражда началото на един нов модел, който ще промени статуквото и който ще работи наистина за гражданите на община Велико Търново и за гражданите на България. Моята скромна личност никога не е членувала в политически партии, тоест аз нямам началник, чийто началник е в Брюксел или Москва. Моят началник са гражданите на община Велико Търново и аз ще работя за тях, допълни проф. Пламен Легкоступ.

Ние откриваме кампанията си в библиотека, защото имаме по-различно лице – обичаме да четем, да пишем, обичаме изкуството и спорта, обичаме хората, каза в заключение кандидатът за кмет.

Срещата завърши с лекция за държавността и мястото на Велико Търново в нея, която изнесе историкът от БАН проф. Милен Куманов.

Последни Новини

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir