Начало По места „Трабант фест“ във Велико Търново тази година ще има

„Трабант фест“ във Велико Търново тази година ще има

Над сто немски возила идват за възобновения „Трабант фест“

„Всичко идва и си отива, трабантът остава“ – под това мото ще се проведе 11-ото издание на популярния „Трабант фест“ във Велико Търново, който се възобновява след двегодишно прекъсване заради пандемията. Над сто возила, произведени в Източна Германия, идват за шествието, което по традиция е в навечерието на празника на старата столица и част от програмата му, съобщиха организаторите от „Ретро клуб Трабант“ доц. Милен Михов, Ивайло Антов и Тодор Колев. Проявата се организира с подкрепата на Община В. Търново и „Пазари ВТ“, съобщава „Янтра днес“.

Многобройните любители на трабантите се събират в събота, когато от 11 ч. започва изложението на автомобилите пред сградата на общината. В продължение на два часа всеки ще може да разглежда и да се снима с атрактивните возила. Ще има награди за различните категории като най-стар, най-запазен, най-атрактивен трабант.

От 13 ч. стартира и автошествието на колоната, в която ще се включат всичките над сто участници – до Царевец и обратно из града, а дефилето ще завърши пред паметника „Асеневци“, където всички ще си направят обща снимка.

Обстоятелствата ни принудиха да се откажем от състезанието за майсторско управление и скоростни отсечки. Всеки участник ще получи сувенирна тениска „Трабант фест 2022“, по една маркова маска с логото на клуба и грамота за участие“, съобщи председателят доц. Милен Михов. Самият той на представянето бе облечен в оригинален екип с надпис: „Един малък автомобил с голямо бъдеще“.

Надявам се да се върнем към добрите времена на масово участие. Интересът е голям, всеки ден ми звънят желаещи на участват, въпреки кризата и цените на горивата, добави доц. Михов.

Присъствие са потвърдили участници от цялата страна – София, Русе, Бургас, Варна, Стара Загора, както и от съседна Румъния. Хората през зимата си правят колите и първото им показване за годината е на нашия фест, съобщи Ивайло Антов. Самият той е най-големият колекционер на трабанти у нас – вече има около 100 возила, половината от които са регистрирани и с документи. В двора му вече почти няма място. Най-старият е „Трабант 600“ от 1963 г., има един кабриолет, два пикапа, но като цяло не си пада много по тунинговането, а държи на автентичния вид.

Организаторите се надяват на добро време, най-вече заради зрителите. Нито едно от десетте досегашни издания на „Трабант фест“ не е било на сняг, но добавиха, че снегът изобщо не ги притеснява.

Повече за „Трабант фест“ през годините:

Кандидатът за президент на ВМРО доц. д-р Милен Михов поведе шествието на трабантчета

08.11.2021

Доц. Михов: Традиционният „Трабант фест“ ще се проведе на 7 ноември във Велико Търново

27.06.2020

Десети юбилеен Трабантфест се проведе във Велико Търново

18.03.2019

Депутатът от ВМРО Милен Михов организира 10-ото издание на Трабант фест – Велико Търново 2019

12.03.2019

Милен Михов участва с номер 17 в традиционния Трабант фест

19.03.2017

България търси трабант

21.03.2016

Трабифест събира в Търново над 60 трабанта, сред тях и депутатски

10.03.2016

Депутат ходи на работа с трабант

26.03.2015

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари