Начало Блог Трабифест събира в Търново над 60 трабанта, сред тях и депутатски

Трабифест събира в Търново над 60 трабанта, сред тях и депутатски

Източник: „24 часа

Накипрени трабантчета за поредна година ще пърпорят из Велико Търново на 19 март. Очаква се в традиционния фест в навечерието на Празника на града да се включат над 60 собственици на култовите возила от цялата страна, а също и от Румъния и Германия. Сред трабантите ще има и депутатски – на народния представител от ПФ доц. Милен Михов, който ходи на работа със соцколата и я паркира до парламента.

Когато се появих с него на работа, колегите помислиха, че е шега. Сега с удоволствие се возят в трабанта, който е и атракция за туристите, разказа народният представител.

Доц. Милен Михов определи събитието като най- голямото изложение на трабанти в България, което се радва на голям авторитет сред колекционерите. Народният представител съобщи, че ще инициира законодателни промени, които да дефинират този тип автомобили като старинни и исторически.

Един от двигателите на Трабифеста е търновецът Ивайло Антов, който от години колекционира трабанти. До момента притежава 71 автомобила, като всички са в движение. В колекцията му влизат различни модели, а от две години майстори лимузина от две картонени коли и части от много други.

С мои автомобили съм возил булка за френска сватба, друга двойка за женитба на Царевец, както и влюбени в Търговище, разказа колекционерът.

И тази година организаторите предлагат богата програма. В 10 ч. зад ДНА ще се съберат всички участници. Час по-късно трабантчетата гордо ще се отправят пред Общината, където ще бъдат на разположение за снимки за всички любители на ретро автомобилите. Сред тях ще има лимузина, кабрио, тунинговани с водородна клетка и четирицилиндрови двигатели.

В 12 ч. тръгва шествие, което ще премине по главните улици на Велико Търново, а крайната точка е паркинга пред търговски обект в района на пътен възел „Качица“. Там ще се състои демонстрация на майсторско управление, а жури ще определи кои са най-атрактивните и добре запазени возила.

Фестът се организира с финансовата подкрепа на общината, като събитието е включено в програмата за празника на Велико Търново – 22 март.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протестно автошествие срещу съкращаването на 12 хил. човека в Старозагорско

„Зелената сделка“ унищожава енергетиката в Източномаришкия басейн 12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според новия регионален...

ВМРО се регистрира в ЦИК: Отиваме на избори с платформа, която е основана на защита на българския интерес!

ВМРО се регистрира за самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори. Отиваме на избори с...

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Коментари