Начало По места Трудово-правна подкрепа на работници и работодатели от района осигурява ВМРО във Велико...

Трудово-правна подкрепа на работници и работодатели от района осигурява ВМРО във Велико Търново

Екип за трудово-правна подкрепа за работодатели, работници и служители, имащи нужда от консултация, справка или защита при новите икономически условия, създаващи се от разрастването на кризата, породена от масовата пандемия, е сформиран от ВМРО – БНД, Велико Търново. Нуждата от предоставянето на такава подкрепа е продиктувана от настъпващата икономическа криза в дните на нарастващо прекратяване на дейност в някои отрасли и освобождаване от работа на много хора от пазара на труда.

Предходните години на стабилност и икономически растеж се оказва, че са създали известна празнота сред по-голяма част от заетите в региона и страната по отношение на правата на работещите поради наличието на дълъг период от време на стабилност, трайно заемане на работните места от определени работещи.

В настоящия момент, когато в някои фирми се освобождават работници, които не са нови служители, а са заемали съответната длъжност в продължение на години, самите трудещи се не са запознати напълно със своите права и начинът на прекратяване на трудовите им отношения може да доведе до допълнително ощетяване на добросъвестно изпълнявали задълженията си работници.

В подобна ситуация се намират и немалка част от работодателите с малък и среден бизнес, на които не се е налагало да освобождават за кратък период от време повече хора от персонала на фирмата. Самите работодатели са пред риск да освободят неправомерно свои работници и при последващи обжалвания и дела да търпят допълнителни щети.

В тази сложна обстановка ВМРО – БНД, Велико Търново сформира екип от трима специалисти, които да могат да окажат професионална трудово-правна подкрепа на нуждаещите се граждани. В екипа влизат адвокатите Кирил Станчев, Николай Михаилов и дългогодишният синдикалист и общински съветник от листата на ВМРО – БНД – Евгени Коев.

Сформираният екип, съобразявайки се с ограничителните мерки, приети в страната и града, ще оказва подкрепата си дистанционно, като в крайно наложителни случай се предвижда и възможност за среща със заинтересованите.

Всички, нуждаещи се от трудово-правна подкрепа, ще могат да изпращат своите въпроси на електронен адрес: vmro-podkrepa@abv.bg, а при липса на възможност за използване на интернет – и на телефон 0889 71 01 88.

Предложението за подкрепа е продиктувано от убеждението, че във време на криза и трудни дни трябва да бъдем обединени, заедно и солидарно да преодоляваме предстоящите проблеми, за да преуспяваме като общество и народ.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов обяви какви предимства ще има за желаещите да влязат в казарма

Доброволна казарма е много популярен и неточен израз. Подготовката за отбраната на страната е въпрос на дълг и чест за всеки български...

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

Коментари