Начало Народно събрание Турция – организатор на изборите за български парламент

Турция – организатор на изборите за български парламент

Разкриването на рекорден брой секции за предстоящия вот за български народни представители на територията на съседна Турция ще манипулира изборния резултат в България.

Тази позиция защити в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. По този повод „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ проведе и протест пред сградата на Централната избирателна комисия.

ЦИК одобри 136 секции в Турция, а в Македония ще бъдат само 3, въпреки стотиците хиляди българи с паспорт там, аргументира патриотичното недоволство лидерът на ВМРО.

Каракачанов даде един от куриозните примери – в град Чорлу има едно заявление, подадено по електронен път, от някой си Сюлейман, но ЦИК открива 10 секции, а според закона секция се разкрива при минимум 40 заявления.

На въпрос от страна на водещите на предаването дали това не е „предизборен патриотизъм“, Каракачанов бе категоричен, че от години ВМРО настоява за прекратяване на порочната практика за неконтролиран изборен процес на територията на Турция. Той припомни, че в закона също така се посочва, че секции се разкриват с посолствата и българските консулства, докато в южната ни съседка секции има дори в кафенета.

Недопустимо е Турция да организира българските избори в разрез с българското законодателство. Не трябва да допускаме гласовете, идващи от там, да предрешават политическия живот в България, завърши Каракачанов. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари