Начало Блог Контрера: Решението за улица „Съборна“ не е работещо

Контрера: Решението за улица „Съборна“ не е работещо

Трябва баланс и компромис, за да решим проблема с улица „Съборна“

Съдбата на улица „Съборна“ в София беше нищена приоритетно в Комисията по транспорт на Столичния общински съвет при среща с живеещите и работещи на спорната софийска улица. Паркоместата на улицата от 100 стават 26, решиха общинските съветници.

Решението, което се наложи юни месец, не беше работещо. И то е очевидно от начина, по който изглежда улицата в момента. Затова още тогава аз призовах за баланс и компромис между двете сблъскващи се страни. В случая – вината на Вашия събеседник, който се е разположил на топло в студиото на БНТ (съветникът Борис Бонев – бел. ред.)  – и тези хора, които живеят и работят тук.

Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ общинският съветник от ВМРО и председател на Комисията по транспорт към Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Трябва да ревизираме предложението на Столичния общински съвет, за да постигнем що-годе някакъв баланс.

От една страна предложението е от ул. „Леге“ до ул. „Калоян“ да се въведе режим на косо паркиране, за да може да се осигурят паркоместа, за да няма неправилно паркиране по съседните пресечки. Защото колите там спират на два и три реда, в абсолютно нарушение на закона, поясни Контрера.

Следващото нещо – виждате, че въпреки разполагането на тези кашпи има автомобили, които влизат в зоната. Затова зам.-кметът по транспорта предложи една иновативна идея – да се разположат пиломати (подвижни колчета – бел. ред.), за да има контролиран достъп. От една страна да могат живущите и работещите в обектите да навлизат за кратко и да извършват своята обичайна дейност. А от друга страна да не се допуска своеволно навлизане от всякакви автомобили в зоната към църквата „Св. Неделя“, категоричен бе той и добави:

Не разбирам защо едно такова компромисно решение отново не се приема. На инат се налага идеята, че трябва насила да принудим хората да приемат нещо, което беше нарисувано просто на картинка.

Тук искам да благодаря на живущите и бизнеса, че подариха тази коледна украса на града. Защото хората желаят не просто да бъде активна улицата, а да е културно средище за изложби, концерти. Нещо, което започва да се случва. Виждате афишите на Народния театър, каза Контрера.

Не приемам подхода на Борис Бонев да противопоставя хората на бедни и богати и да нарича хората неандерталци. Това поведение е недопустимо.

Той като всички останали съветници представлява интересите на хората в този град. Неговият проблем е основен и системен, и то е с комуникацията. Ако още май, юни беше комуникирано с живущите, с бизнеса – беше потърсено тогава компромисно решение, нямаше да се налага той – гражданският кандидат, да седи на топло в студиото, а ние тук на улицата да обясняваме как да оправим кашите, които той забърка.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари