Начало Блог Контрера: Решението за улица „Съборна“ не е работещо

Контрера: Решението за улица „Съборна“ не е работещо

Трябва баланс и компромис, за да решим проблема с улица „Съборна“

Съдбата на улица „Съборна“ в София беше нищена приоритетно в Комисията по транспорт на Столичния общински съвет при среща с живеещите и работещи на спорната софийска улица. Паркоместата на улицата от 100 стават 26, решиха общинските съветници.

Решението, което се наложи юни месец, не беше работещо. И то е очевидно от начина, по който изглежда улицата в момента. Затова още тогава аз призовах за баланс и компромис между двете сблъскващи се страни. В случая – вината на Вашия събеседник, който се е разположил на топло в студиото на БНТ (съветникът Борис Бонев – бел. ред.)  – и тези хора, които живеят и работят тук.

Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ общинският съветник от ВМРО и председател на Комисията по транспорт към Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Трябва да ревизираме предложението на Столичния общински съвет, за да постигнем що-годе някакъв баланс.

От една страна предложението е от ул. „Леге“ до ул. „Калоян“ да се въведе режим на косо паркиране, за да може да се осигурят паркоместа, за да няма неправилно паркиране по съседните пресечки. Защото колите там спират на два и три реда, в абсолютно нарушение на закона, поясни Контрера.

Следващото нещо – виждате, че въпреки разполагането на тези кашпи има автомобили, които влизат в зоната. Затова зам.-кметът по транспорта предложи една иновативна идея – да се разположат пиломати (подвижни колчета – бел. ред.), за да има контролиран достъп. От една страна да могат живущите и работещите в обектите да навлизат за кратко и да извършват своята обичайна дейност. А от друга страна да не се допуска своеволно навлизане от всякакви автомобили в зоната към църквата „Св. Неделя“, категоричен бе той и добави:

Не разбирам защо едно такова компромисно решение отново не се приема. На инат се налага идеята, че трябва насила да принудим хората да приемат нещо, което беше нарисувано просто на картинка.

Тук искам да благодаря на живущите и бизнеса, че подариха тази коледна украса на града. Защото хората желаят не просто да бъде активна улицата, а да е културно средище за изложби, концерти. Нещо, което започва да се случва. Виждате афишите на Народния театър, каза Контрера.

Не приемам подхода на Борис Бонев да противопоставя хората на бедни и богати и да нарича хората неандерталци. Това поведение е недопустимо.

Той като всички останали съветници представлява интересите на хората в този град. Неговият проблем е основен и системен, и то е с комуникацията. Ако още май, юни беше комуникирано с живущите, с бизнеса – беше потърсено тогава компромисно решение, нямаше да се налага той – гражданският кандидат, да седи на топло в студиото, а ние тук на улицата да обясняваме как да оправим кашите, които той забърка.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки в Европарламента брани традиционните семейни ценности

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и председател на делегацията на ВМРО - БНД в Европейския парламент Ангел Джамбазки призова...

Юлиан Ангелов: Вкарват Истанбулската конвенция през закон

Вкарват Истанбулската конвенция през Закона за защита от домашното насилие Чрез промени в Закона за защита от домашното...

Карлос Контрера: Отговорност може да се търси, когато се изяснят всички факти

Когато се изяснят всички факти – тогава може да се търси отговорност за аварията в метрото Отговорност може да...

По инициатива на ВМРО Столична община работи по програма за образована раждаемост

Помощите трябва да бъдат обвързани със степента на образование на родителите, а целта е да бъде стимулирано отговорното родителство. Всичко това е...

ВМРО почете жертвите на бомбардировките над Враца

Бомбардировките над Враца – 124 човека умират, 250 са ранени С шествие и поднасяне на цветя пред паметника на...

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

Джамбазки към евродепутатите: Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор

Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор. Като Ви слуша човек, ще каже, че тази зала е пълна...

Коментари