Начало Блог Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и...

Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и Турция за контрол върху ДПС

Христо Смоленов, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във Фейсбук и Ютюб на 19-ти юни 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Защо се завръща в политиката с ВМРО?

Защо се върнахте в политиката и защо точно ВМРО, попита в началото на разговора водещата своя гост. Христо Смоленов отговори, че ситуацията на България в момента изисква хората, които винаги са се борили за нея, да влязат в тази битка с думи, с мисли, с концепции и с посланиия. Той продължи: Българският народ трябва да престане, както е казал великият поет – „Лъжливи уста да слуша с вяра!“ Българският народ трябва да се готви за големи промени, но и да не допусне факторите на промяната да се превърнат във фактори на измяната. Ето защо съм с организацията ВМРО и с формата, който те правилно намериха – „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“. През цялото си 129 годишно съществуване ВМРО никога не е изменяло на мисията си за пази България!

Участието му в създаването на Русенския комитет и на „Екогласност“.

Вие сте известен като учен експерт по антитероризъм, като човек, който се включи след 10-ти ноември много активно в политиката като анализатор, продължи Беновска. Смоленов отговори, че всъщност участва в политиката от преди 10-ти ноември. Негова е идеята за създаване на Русенския комитет и на „Екогласност“. Той изрази възхищението си от тогавашните действия на Петър Слабаков. Такива прекрасни хора си отидоха. Днес е Черешова задушница и аз предлагам на вашата аудитория да почетем светлата памет на нашите мъртви! Да кажем тези думи, които всеки християнин, а и не само християните мислят за своите мъртви – светла им памет, мир на праха им и свобода на духа им! Ние сме длъжни тези хора да живеят в нашите постъпки. Затова битката за България е толкова важна, защото техните останки, тяхната пепел е в тази свещена земя и след като 1400 години се е казвала България, ще се борим тя да продължи да се нарича България!

Срещата между Путин и Байдън. Намесва ли се САЩ във вътрешните ни работи?

 Следва продължение, така завършва клипът. Ще може ли ВМРО да възкреси загубения патриотизъм, загубеното национално самочувствие? Всички отиват и рапортуват, включително служебното правителство, пред Херо Мустафа, американската посланичка, тя пък взе че реши да отиде и в НАП, не знам защо, може би да се научи да упражнява данъчен контрол над българите, попита Беновска. Смоленов отговори: Ще направим всичко възможно и невъзможно, за да успеем да върнем националното самочувствие на този хубав народ, който някои сили по света искат да е в насипно състояние. Той подчерта, че българите имат много древна история и разказа как нашите предци кутигурите още в средата на трето хилядолетие преди Христа в Шумер, превземайки свещената столица Нипур, обявяват забрана на робството, първото в света такова събитие.

Христо Смоленов заяви, че много внимателно е наблюдавал какво са казали двамата президенти и смята, че е проява на доблест от тяхна страна да проведат срещата. Той продължи: С респект видях колко му е трудно на Джо Байдън на фона на ястребовите, макар че ястребът е хубава птица, реплики и тежнения сред някои представители на корпоративните медии, които явно се вбесиха от това, че беше постигнат такъв джентълменски тон. Аз отдавна казвам, че има клептократични сили, които искат да прикрият огромните, глобални кражби, лишаването на света от основни фондове, катастрофалното развитие на световната икономика в много отношения. Има сили, които искат чрез сблъсък между САЩ и Русия да прикрият своите престъпления.

Ролята на ДПС в българската политика.

Като казахте ястреб, ще си позволя да направя интелектуална препратка към сокола, знаете, че така наричат Доган, позволявам си да Ви подаря тази книга с риска да Ви предизвикам, обърна се към Смоленов водещата и му подари книгата с интервюто си с Ахмед Доган. Той каза, че ще я прочете много внимателно. Смоленов обясни, че соколът е тотем и на хан Аспарух.

Правилно ли разбирам, че подавате ръка на ДПС в момента, парадоксално на противоречията на ВМРО с години с ДПС, защото разглеждате света по-далече и по-дълбоко, попита Беновска. Христо Смоленов отговори, че ВМРО са прави в гнева си, че някои искат да злоупотребяват с това мощно средство за управление на хора, каквото е ДПС. Тази тенденция е започнала още с атентата срещу Доган. Инсценировка ли беше това, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че този опит за атентат е бил покушение срещу линията на Доган. На въпроса кой го е направил, Смоленов отговори, че България е извън всякакви подозрения. Той продължи, че линията на Лютви Местан е била напълно противоположна на тази на Доган и по този начин някои са се опитали да сложат ръка на средството за управление, каквото е една дисциплинирана политическа партия. Водещата отбеляза, че някои анализатори твърдят, че президентът на Турция Ердоган е бил покровител на Местан. Смоленов отговори, че не е останал с такива впечатления.

Санкциите срещу български граждани по закона „Магнитски“.

По отношение на санкциите по закона „Магнитски“ Христо Смоленов коментира, че според него в момента сме свидетели на едно геополитическо преборване между САЩ и Турция за контрол над ДПС. Той продължи: Това е един геополитически щрих, който ме кара да се чувствам отговорен за бъдещето на страната, защото по линия на подобни конкурентни игри могат да възникнат големи проблеми от следния тип – резюмирам ги с вече набралия популярност термин „Арабски революции“. Най-голямата опасност за България и Балканите е амбицията на някои хора да направят и в този регион аналог на „Арабската пролет“! Но аз съм обнадежден от президента Байдън и неговата нравственост, той е един изстрадал човек, а страданието облагородява. Байдън е показал, че не е последовател на линията, довела до „Арабските пролети“! Той не е авантюрист и не бил дал доброволно ход на такива дестабилизиращи действия.

Отношенията ни със Северна Македония.

Вчера тук беше министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев, когото ВМРО посрещна с питка с мед и лозунг „Добре дошъл в родината“. Къде е заложен американският капан тук, къде е заложен европейският капан тук, попита Беновска. Христо Смоленов отговори, че Македония за пореден път се опитва с международна подкрепа да обува панталоните през главата. Това е упрек и към тези, които дават аванси на македонското ръководство, че могат да пречупят нашата воля. Но лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов просто няма равен на него като защитник на България по отношение на темата за Македония, отбеляза Беновска. Смоленов се съгласи и продължи, че Каракачанов воюва идейно за единството на българския народ.

Преди предпоследното преговаряне с Македония ние направихме с Каракачанов едно предаване, което получи такъв балкански отзвук, аз съм изумена, нямаше македонска медия, която да не го беше отразила, нямаше косовска, албанска или косовска медия, която да не го отрази. Целият регион пламна, което означава, че Каракачанов го слуша цялата тази общност, припомни Беновска. Христо Смоленов отговори, че Каракачанов не проявява суетност, а се бори за кауза, която се е превърнала в негова мисия и на ВМРО. Тази мисия е общобългарска, но не е антимакедонска. Каракачанов говори с голяма топлота за македонците.

Христо Смоленов даде на Беновска факсимилие на документ как на 21 май 1945 г. македонското министерство на образованието въвежда във всички училища в Македония 7 нови букви, за да заприлича македонската азбука не на българската, а на сръбската. Смоленов заяви: Борбата за Македония е борба за националното достойнство не само на българите, а и на тези чудесни наши братя, които от 70 години живеят в ситуация на заложничество и затова като антитерорист трябва да кажа, че голяма част от тях може би проявяват симптом на Стокхолмско-Скопски синдром, тоест заложниците започват да си въобразяват, че обичат своите похитители и започват да живеят с това чувство от инстинкт за самосъхранение. Ние не можем да се сърдим на тези хора, че техните деди са се чувствали българи, но техните родители са живели в състояние на една културна окупация и са възприели Стокхолмския синдром като модел на поведение.

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Александър Сиди: Изборите на 2 април са безсмислени

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО – пред Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 28.01.2023 г.     Предстоящите избори;...

Столичният общински съвет трябва да провери спешно гробищните паркове в София

Хаосът и разрухата там са обида към столичани Общинските съветници на ВМРО в Столичния общински съвет отново подготвят предложение...

Карлос Контрера: Сумата в подкрепа на обществения транспорт от 73 млн. лв. е крайно недостатъчна

Очакваме публикуването на постановлението на МС относно компенсациите за обществения транспорт, за да приведем общинската наредба за превозните документи в съответствие с...

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам в листите за изборите, ако е необходимо

Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори – дали самостоятелно или в коалиция, каза в интервю за bTV Radio...

Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска...

Коментари