Начало Европейски парламент Хубава си, моя горо…

Хубава си, моя горо…

Специален коментар на заместник-председателя на ВМРО и представител в ЕП Ангел Джамбазки за „Лентата.ком

Наше предложение и убеждение е, че трябва да се спре и прекрати безогледната сеч на българската гора. Няма да споменавам, че е и „предизборно обещание“, защото това дори не е важно.

Въпреки твърденията на служебни „горски“ и „лесничеи“, че едва ли не гората е непокътната, че нищо страшно не се случва, че били отсечени само няколко клона през тези 25 години кърджалийски времена.

Затова съм убеден и уверен, че предложението ни да се спре безогледната, незаконна, „гола“ сеч в българските гори, наложено като „мораториум“ през Народното събрание е вярно и навременно.

Най-малкото, защото безогледната, гола сеч е една от причините за „цунамито“ от наводнения в държавата, причинили милиони лева щети и човешки жертви. И гората е национално богатство. И, защото „зеленото“ е родолюбие. Много пъти сме го казвали и защитавали. „Зеленото“, като опазване на природата е родолюбие.

Защото е защита на правото на българите да живеят здравословно в собствената си държава, в добрите условията на собствената си природа. Която, заради разпада на тежката социндустрия, успя да се запази чиста в последните години.

Кой командва и организира „дървената“ мафия? И въпрос и отговор – ДПС. За тези години противоконституционната антибългарска партия пусна пипала във всички „горски“, „лесничейски“, „водни“ и прочее „стопанства“ в тази сфера.

ДПС контролира незаконната сеч. Пазарът ѝ е Турция. Огромна част от незаконно отсечения дървен материал се изнася законно и незаконно в Турция. За да работи нейната икономика в сектора.

Затова днес, когато тълпи цигани, „служители“ на фирмите на ДПС, се опитват да правят „блокади“ по граници и проходи, за да защитят „правото“ си да изсичат и изнасят българската гора в Турция, трябва да бъдем още по-уверени и по-убедени в настояването си този мораториум да остане.

Докато секторът бъде разчистен от фирмите на ДПС, докато бъдат въведени ясни, прозрачни и убедителни правила за работа в гората. Докато държавната власт съумее да организира тази дейност икономически и стратегически в интерес на българските граждани и природа.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Недопустимо е Вселенската патриаршия да назначи свой свещеник за православните българи в Истанбул!

Настояваме за възможно най-бърза реакция от Светия синод, в чиято юрисдикция е определянето и назначаването на български клирик в „Св. Стефан“.

ВМРО с декларация в парламента по повод 80-годишнината от връщането на Южна Добруджа

Тържествена декларация по повод 80 години от връщането на Южна Добруджа в пределите на България прозвуча от трибуната на Народното събрание. Декларацията...

Карлос Контрера: Новият Отечествен фронт в СОС е БСП, ДБ и Спаси София

В четвъртък – 24 септември 2020 г., по време на сесията на Столичния общински съвет новият Отечествен фронт – БСП, „Демократична България“...

Красимир Каракачанов: Северна Македония няма намерение да води искрен диалог с България

България няма да се противопостави, а ще каже, че не е дошло време за насрочване на дата за насрочване на първата междуправителствена...

Борис Вангелов: Наборната военна служба ще бъде върната

Според депутата от ВМРО за това има голям процент одобрение на хората Да има доброволна военна служба от 1...

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

Коментари