Начало Блог Мария Цветкова: МОН да провежда стриктен контрол върху образователния материал

Мария Цветкова: МОН да провежда стриктен контрол върху образователния материал

Провеждането на сексуално образование в най-ранна детска възраст поне по начина, по който е направено това в пернишко училище е недопустимо и скандално, заяви  Мария Цветкова, народен представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“, в ефира на ТВ Европа.

По-важен е въпросът защо широко се отваря вратата за НПО-та, които да извършват подобна дейност. Въпросната фондация П.У.Л.С. е от яростните защитници на Истанбулската конвенция и Националната стратегия за детето – документи, срещу които ние от ВМРО се противопоставихме и спряхме, защото в тях има политики, противоречащи на традиционните семейни ценности, заяви тя.

Според нея не е редно в българското училище да бъдат допускани такъв вид фондации и НПО, тъй като има достатъчно учители по биология, които да работят за децата. Трябва да има регламент за сексуално образование, а не фондации отвън да влизат в класните стаи при децата, категорична е Цветкова.

Изключително е важен въпросът за контрола. Ние настояваме МОН да провежда стриктен контрол върху образователния материал, заяви народният представител от ВМРО и допълни, че неслучайно по случая в Перник е последвала бърза реакция от страна на министъра на образованието.

Цветкова коментира, че явно е самоинициатива на регионалния инспекторат по образованието в Перник за обучава децата по програма на тази външна фондация.

ВМРО винаги е за високия морал  в образоването               , за традициите и семейството. Продължаваме да държим на това, декларира депутатът.

Относно отлагането на Закона за социалните услуги по настояване на Патриотите Цветкова обясни, че така ще се даде време за широка обществена дискусия, за да бъдат изчистени спорните текстове.

Недопустимо е български християнски ценности и реликви да бъдат излагани на такова високо ниво в Лувъра, но в секция ислямска култура, коментира също народният представител.

Внушението на фреските изкуствоведи да представят християнското изкуство то 16-18 век като силно повлияно от ислямското е меко казано притеснително, заяви още Цветкова и приветства решението на Светия синод да не даде разрешение нейни експонати да бъдат представени на тази изложба.

Цялото интервю с Мария Цветкова вижте във видеото >>>

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари