Начало Блог Цветкова: Раздават фалшиви листовки на циганите в Ямбол и ги плашат, че...

Цветкова: Раздават фалшиви листовки на циганите в Ямбол и ги плашат, че ако се изследват за коронавирус, ще се заразят

Карантината в ямболския квартал „Райна Княгиня“ трябваше да бъде удължена, защото не се спазва хигиената. Някой подбужда населението за бунт. Раздават им фалшиви листовки, с които ги лъжат да не носят маски.

Това заяви в „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител от ВМРО Мария Цветкова. Тя поиска и прокуратурата да се намеси в този случай.

Пасторите и медиаторите ги плашат, подвеждат ги. Казват им да не дават проби, защото ще се заразят.  Не искат и да си получат предписанията за карантина и не могат да си получат глобите, обясни тя.

Имам информация, че след отварянето на КПП-тата тръгват обитателите на квартала на работа, а работодателите им искат тестове. От тестувани 27 души днес се установи, че шестима са заразени, това доказва, че населението е заплашено, каза Мария Цветкова.

Тя е категорична, че трябва да се реши проблемът с липсата на образование при малцинствата. Родителите на децата, които не посещават училище, да не получават социални помощи. Така се нарушават правата на останалите граждани извън циганската общност. Не работят, битовата престъпност произтича в голямата си част от тях, не спазват мерките, каза още тя. 

По повод положението, породено от кризата с COVID-19 депутатът посочи, че предложените от ВМРО антикризисни мерки са много разумни и в голямата си част бяха приети. Винаги сме се съобразявали с препоръките на НОЩ, но два месеца са достатъчно време за тези мерки, трябваше карантината да падне, допълни Цветкова.

Според нея президентът Радев с изказванията си е дал заявка за бъдещ политически проект и намеква, че има политически амбиции. Във всяко негово действие и критика се съзира линията на БСП, на опозиционера, а всъщност трябва да бъде обединител на нацията, смята народният представител.

Прекъсна се инерцията на законодателния живот заради пандемията, но вече работим с пълна сила и законопроектите пак се предлагат и гласуват. Намаляването на ДДС не беше част от коалиционното споразумение, там беше записано да не се променя. С оглед на ситуацията, в която изпаднахме обаче, това беше абсолютно наложително, сподели депутатът. 

Последният предложен от нас закон ще защитава не само длъжниците, но и кредиторите, защото и те ще имат ангажимент. Той защитава длъжниците, които имат едно-единствено жилище. Но другите имат ангажимент да предоставят имуществото. Това е условие за неплатежоспособност, но има и такова за добросъвестност. Ние сме от малкото страни в ЕС, в която няма закон за фалита. Има директива на ЕК, според която трябва да има такъв закон, коментира Цветкова.

Цялото интервю проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари