Начало Блог Цветкова: Раздават фалшиви листовки на циганите в Ямбол и ги плашат, че...

Цветкова: Раздават фалшиви листовки на циганите в Ямбол и ги плашат, че ако се изследват за коронавирус, ще се заразят

Карантината в ямболския квартал „Райна Княгиня“ трябваше да бъде удължена, защото не се спазва хигиената. Някой подбужда населението за бунт. Раздават им фалшиви листовки, с които ги лъжат да не носят маски.

Това заяви в „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител от ВМРО Мария Цветкова. Тя поиска и прокуратурата да се намеси в този случай.

Пасторите и медиаторите ги плашат, подвеждат ги. Казват им да не дават проби, защото ще се заразят.  Не искат и да си получат предписанията за карантина и не могат да си получат глобите, обясни тя.

Имам информация, че след отварянето на КПП-тата тръгват обитателите на квартала на работа, а работодателите им искат тестове. От тестувани 27 души днес се установи, че шестима са заразени, това доказва, че населението е заплашено, каза Мария Цветкова.

Тя е категорична, че трябва да се реши проблемът с липсата на образование при малцинствата. Родителите на децата, които не посещават училище, да не получават социални помощи. Така се нарушават правата на останалите граждани извън циганската общност. Не работят, битовата престъпност произтича в голямата си част от тях, не спазват мерките, каза още тя. 

По повод положението, породено от кризата с COVID-19 депутатът посочи, че предложените от ВМРО антикризисни мерки са много разумни и в голямата си част бяха приети. Винаги сме се съобразявали с препоръките на НОЩ, но два месеца са достатъчно време за тези мерки, трябваше карантината да падне, допълни Цветкова.

Според нея президентът Радев с изказванията си е дал заявка за бъдещ политически проект и намеква, че има политически амбиции. Във всяко негово действие и критика се съзира линията на БСП, на опозиционера, а всъщност трябва да бъде обединител на нацията, смята народният представител.

Прекъсна се инерцията на законодателния живот заради пандемията, но вече работим с пълна сила и законопроектите пак се предлагат и гласуват. Намаляването на ДДС не беше част от коалиционното споразумение, там беше записано да не се променя. С оглед на ситуацията, в която изпаднахме обаче, това беше абсолютно наложително, сподели депутатът. 

Последният предложен от нас закон ще защитава не само длъжниците, но и кредиторите, защото и те ще имат ангажимент. Той защитава длъжниците, които имат едно-единствено жилище. Но другите имат ангажимент да предоставят имуществото. Това е условие за неплатежоспособност, но има и такова за добросъвестност. Ние сме от малкото страни в ЕС, в която няма закон за фалита. Има директива на ЕК, според която трябва да има такъв закон, коментира Цветкова.

Цялото интервю проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари