Начало Блог Веселинов: Либерална Европа попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна

Веселинов: Либерална Европа попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна

Европа на различността, на либерализма попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна, казва депутатът от ВМРО. Схемата с терора, породен от радикалния ислям, е една и съща, предупреди Искрен Веселинов. Той прогнозира, че у нас скоро ще има същия проблем.

В „Тази сутрин“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО и народен представител от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов коментира актуални теми:

Терорът във Виена – цивилизационна война

Става нещо, за което ние от ВМРО, а и всички патриотични формации, предупреждавахме. Европа на различността, на либерализма

попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна.

Той предположи, че и в България скоро ще има същия проблем. Схемата е една и съща. Образуват се ядки, които пропагандират радикален ислям. След това идват терористите, които искат да наложат царството на Мохамед – такова, каквото е било преди повече от 1000 години. Така се стига до тези кръвопролития, обясни Веселинов.

Заместник-председателят на ВМРО напомни за внесените предложения на партията за промени в Наказателния кодекс. Патриотите искат криминализация на проповядването на радикален ислям. Събитията от Франция и Австрия показват за пореден път, че

трябва да осъвременим наказателното си законодателство,

за да сме адекватни на съществуващите заплахи.

Трябва да различаваме ислямизма от традиционния ислям. Ислямизмът е доктрина, съвременно политическо течение. Той иска да трансформира съществуващия ред към законите на шериата. Този ислямизъм няма граници. Днес воюва на един фронт, утре – на друг.

Дори ислямизмът да няма винаги единен координационен център, той има обща цел.

Европа или ще свикне, или ще отговори по адекватен начин, заяви Веселинов. Той смята, че трябва да се наложи образование и социална политика. Чрез тях да се елиминират маргиналните общности, в които се разпространяват радикални учения.

Ще има ли абсолютна давност на задълженията?

Законът за защита на физическите лица при неплатежоспособност или Законът за личния фалит. Депутатите от ВМРО вече внесоха текстовете и предстои обсъждането им в Народното събрание.

В началото сме на една дълга икономическа криза. От 2008 г. сме длъжници на българските граждани, които се оказаха в капана на тогавашната криза. Останаха без жилища и дължаха големи суми на банките, коментира Искрен Веселинов.

Трябва по някакъв начин да регламентираме този проблем, каза той и натърти:.

България е единствената европейска държава, която няма процедури за защита на вечния длъжник.

Ние правим един закон за малкия длъжник, който вследствие на някаква криза не е в състояние да изплаща заема си, обясни Искрен Веселинов.

При 5-годишната защитена процедура има защитен минимум на доходите. Всичко останало отива към кредиторите за изплащане задълженията.

Ако обаче се установи, че длъжникът е недобросъвестен, той не получава защита.

В края на този петгодишен период, за разлика от другия закон, това вземане се заличава. Той остава в списък на ненадеждни длъжници и това е наказанието за него. Оттук нататък той много трудно би взел кредит, поясни Веселинов.

Ще бъде изрично разписано, че по време на съдебни дела, при спиране на давността, тя не тече. Ще бъде разписано и че дългът остава и подлежи на доброволно изпълнение.

Законът за задълженията и договорите, който регламентира абсолютната 10-годишна давност, е приет на първо четене. Тепърва започват разговори по Закона за личния фалит.

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари