Начало Блог Веселинов: Либерална Европа попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна

Веселинов: Либерална Европа попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна

Европа на различността, на либерализма попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна, казва депутатът от ВМРО. Схемата с терора, породен от радикалния ислям, е една и съща, предупреди Искрен Веселинов. Той прогнозира, че у нас скоро ще има същия проблем.

В „Тази сутрин“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО и народен представител от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов коментира актуални теми:

Терорът във Виена – цивилизационна война

Става нещо, за което ние от ВМРО, а и всички патриотични формации, предупреждавахме. Европа на различността, на либерализма

попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна.

Той предположи, че и в България скоро ще има същия проблем. Схемата е една и съща. Образуват се ядки, които пропагандират радикален ислям. След това идват терористите, които искат да наложат царството на Мохамед – такова, каквото е било преди повече от 1000 години. Така се стига до тези кръвопролития, обясни Веселинов.

Заместник-председателят на ВМРО напомни за внесените предложения на партията за промени в Наказателния кодекс. Патриотите искат криминализация на проповядването на радикален ислям. Събитията от Франция и Австрия показват за пореден път, че

трябва да осъвременим наказателното си законодателство,

за да сме адекватни на съществуващите заплахи.

Трябва да различаваме ислямизма от традиционния ислям. Ислямизмът е доктрина, съвременно политическо течение. Той иска да трансформира съществуващия ред към законите на шериата. Този ислямизъм няма граници. Днес воюва на един фронт, утре – на друг.

Дори ислямизмът да няма винаги единен координационен център, той има обща цел.

Европа или ще свикне, или ще отговори по адекватен начин, заяви Веселинов. Той смята, че трябва да се наложи образование и социална политика. Чрез тях да се елиминират маргиналните общности, в които се разпространяват радикални учения.

Ще има ли абсолютна давност на задълженията?

Законът за защита на физическите лица при неплатежоспособност или Законът за личния фалит. Депутатите от ВМРО вече внесоха текстовете и предстои обсъждането им в Народното събрание.

В началото сме на една дълга икономическа криза. От 2008 г. сме длъжници на българските граждани, които се оказаха в капана на тогавашната криза. Останаха без жилища и дължаха големи суми на банките, коментира Искрен Веселинов.

Трябва по някакъв начин да регламентираме този проблем, каза той и натърти:.

България е единствената европейска държава, която няма процедури за защита на вечния длъжник.

Ние правим един закон за малкия длъжник, който вследствие на някаква криза не е в състояние да изплаща заема си, обясни Искрен Веселинов.

При 5-годишната защитена процедура има защитен минимум на доходите. Всичко останало отива към кредиторите за изплащане задълженията.

Ако обаче се установи, че длъжникът е недобросъвестен, той не получава защита.

В края на този петгодишен период, за разлика от другия закон, това вземане се заличава. Той остава в списък на ненадеждни длъжници и това е наказанието за него. Оттук нататък той много трудно би взел кредит, поясни Веселинов.

Ще бъде изрично разписано, че по време на съдебни дела, при спиране на давността, тя не тече. Ще бъде разписано и че дългът остава и подлежи на доброволно изпълнение.

Законът за задълженията и договорите, който регламентира абсолютната 10-годишна давност, е приет на първо четене. Тепърва започват разговори по Закона за личния фалит.

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари