Начало Блог Веселинов: Либерална Европа попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна

Веселинов: Либерална Европа попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна

Европа на различността, на либерализма попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна, казва депутатът от ВМРО. Схемата с терора, породен от радикалния ислям, е една и съща, предупреди Искрен Веселинов. Той прогнозира, че у нас скоро ще има същия проблем.

В „Тази сутрин“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО и народен представител от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов коментира актуални теми:

Терорът във Виена – цивилизационна война

Става нещо, за което ние от ВМРО, а и всички патриотични формации, предупреждавахме. Европа на различността, на либерализма

попадна в цивилизационна война, за която е абсолютно неадекватна.

Той предположи, че и в България скоро ще има същия проблем. Схемата е една и съща. Образуват се ядки, които пропагандират радикален ислям. След това идват терористите, които искат да наложат царството на Мохамед – такова, каквото е било преди повече от 1000 години. Така се стига до тези кръвопролития, обясни Веселинов.

Заместник-председателят на ВМРО напомни за внесените предложения на партията за промени в Наказателния кодекс. Патриотите искат криминализация на проповядването на радикален ислям. Събитията от Франция и Австрия показват за пореден път, че

трябва да осъвременим наказателното си законодателство,

за да сме адекватни на съществуващите заплахи.

Трябва да различаваме ислямизма от традиционния ислям. Ислямизмът е доктрина, съвременно политическо течение. Той иска да трансформира съществуващия ред към законите на шериата. Този ислямизъм няма граници. Днес воюва на един фронт, утре – на друг.

Дори ислямизмът да няма винаги единен координационен център, той има обща цел.

Европа или ще свикне, или ще отговори по адекватен начин, заяви Веселинов. Той смята, че трябва да се наложи образование и социална политика. Чрез тях да се елиминират маргиналните общности, в които се разпространяват радикални учения.

Ще има ли абсолютна давност на задълженията?

Законът за защита на физическите лица при неплатежоспособност или Законът за личния фалит. Депутатите от ВМРО вече внесоха текстовете и предстои обсъждането им в Народното събрание.

В началото сме на една дълга икономическа криза. От 2008 г. сме длъжници на българските граждани, които се оказаха в капана на тогавашната криза. Останаха без жилища и дължаха големи суми на банките, коментира Искрен Веселинов.

Трябва по някакъв начин да регламентираме този проблем, каза той и натърти:.

България е единствената европейска държава, която няма процедури за защита на вечния длъжник.

Ние правим един закон за малкия длъжник, който вследствие на някаква криза не е в състояние да изплаща заема си, обясни Искрен Веселинов.

При 5-годишната защитена процедура има защитен минимум на доходите. Всичко останало отива към кредиторите за изплащане задълженията.

Ако обаче се установи, че длъжникът е недобросъвестен, той не получава защита.

В края на този петгодишен период, за разлика от другия закон, това вземане се заличава. Той остава в списък на ненадеждни длъжници и това е наказанието за него. Оттук нататък той много трудно би взел кредит, поясни Веселинов.

Ще бъде изрично разписано, че по време на съдебни дела, при спиране на давността, тя не тече. Ще бъде разписано и че дългът остава и подлежи на доброволно изпълнение.

Законът за задълженията и договорите, който регламентира абсолютната 10-годишна давност, е приет на първо четене. Тепърва започват разговори по Закона за личния фалит.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари