Начало Блог Циганската мафия си сложи директор на Софийските гробища

Циганската мафия си сложи директор на Софийските гробища

Циганската мафия си сложи директор на Софийските гробища

Съветниците от ВМРО в СОС ще сезират КПКОНПИ за новия шеф на гробищата

Циганската гробищарска мафия вече управлява гробищата в София. Съвсем официално, с подпис и печат на „Московска“ 33. Такъв е резултатът от липсата на политика, по-скоро от провеждането на грешна политика. До това водят действията в частен интерес.

Така описва във „Фейсбук“ скандалния случай общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Ето какво още разкрива той:

Имаме си от понеделник нов-новеничък директор на гробищните паркове в София. Столична община ще разчита на добро управление от човек, наказван дисциплинарно като служител два пъти. Човек, който при провеждането на конкурса

излъга мен и останалите членове на комисията,

че няма никакви предпоставки за конфликт на интереси. После се оказа, че

семейната фирма на новата директорка заработва на гробищата.

Класика в жанра. И с такива хора ни се предлага да правим реформи… Новият екип, новото начало, новите идеи.

Дълго говорихме с колегите общински съветници от ВМРО по темата. И позицията ни е категорична – новият директор на ОП „Гробищни паркове“ Яна Паскалева започва мандата си отрицателен кредит на доверие от наша страна. Не смятаме, че избирането на човек в потенциален конфликт на интереси, прикрил това по време на конкурс, може да разчита на какъвто и да е кредит на доверие. Не смятаме, че човек, който ходи на почивки с един от тарторите в погребалната дейност, е добър атестат за управленски качества.

Цялата работа смърди на уговорени мачове и конфликт на интереси.

Както казва народът – оплели са се като свински черва. Дали има или няма потенциален конфликт на интереси ще каже КПКОНПИ, за което ще я сезираме.

По-интересното е как администрацията на „Московска“ 33 си подбра точно човек, който е част от проблема с вандализма в гробищата, с въртележките с циганските банди, които тероризират и мамят опечалените. Странен избор.

Интересно ми е да чуем за политическите обяснения за този избор.

Още по-интересно ще е да се каже пред широката българска общественост как от два месеца по-рано един от циганските барони, занимаващи се с погребално-обредната дейност, развежда въпросната нова директорка (тогава кандидатка) и обяснява, че това ще е новият шеф.

Общинското предприятие е дадено на концесия на една определена циганска фамилия.

То работи основно в нейна полза, когато остане време – и в публичен интерес.

Оттук насетне за нас, съветниците от ВМРО в СОС, по тази тема нещата са ясни – пълна липса на какъвто и да е капацитет да се решават проблемите. Виждаме или нежелание, или пасивна съпротива в ръководните фактори в общината да превърнат гробищата в истински паркове, такива каквито са в Европа. Стилът на управление, наложен от партийния апаратчик на ГЕРБ до момента, ще бъде запазен. Дори подозирам, че ще бъде доразвит до нови висоти. В това вече сме абсолютно убедени. Всякакви приказки за промени, подобрения са бошлаф работа.

Ние не желаем да съучастваме.

До момента не видяхме нито един ясен знак, че Столична община иска да решава проблеми. Напротив.

Да припомним – поругаха гроба на Стоянка Мутафова – набързо общината замете случая. Когато стане скандал, бързо се поправят щетите и се чака да поутихне интереса, а нещата остават постарому. Разбира се, ако се случи на някой не толкова известен гражданин, отношение не се взима. Същото беше и с откраднатия бронзов бюст от гроба на Стефан Стамболов. Тихомълком поставиха реплика, а съдбата на бронзовия бюст и извършителите е в графа „неизвестно“. Темата със състоянието на софийските гробищни паркове е в режим на „свободно падане“ от поне година. Всичко постигнато през миналия мандат на СОС с много усилия и разправии вече е заличено.

Няма да се уморя да повтарям, че там все едно са кърджалийски времена. А тези времена не минават без активното участие на разни българи колаборационисти, които бързат да се подложат на циганските шайки. Защо го правят – оставам на всеки да прецени. Провалът на Столична община по тази тема е видим. Вероятно ще чуем оправдания и обяснения. И така в оправдания и обяснения за три десетилетия циганските банди превзеха гробищата и се гаврят с мъката на хората. Сега вече ги вкарват през централния вход.

За да е ясно на всички, че циганската мафия командва Софийски гробища, а не общината.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари