Начало Блог Чия е тази песен? Не и на ДПС!

Чия е тази песен? Не и на ДПС!

ВМРО с изумление следи обясненията на Лютви Местан за песента за Райна Попгеоргиева. Популярната патриотична песен бе изпята на предизборен митинг на ДПС с текст на турски език. Според Местан това била друга автентична песен на турски език, защото на Балканите често се случвало различните народи да ползват една мелодия.

Последното може и да е наистина така, но това по никакъв начин не оправдава провокацията на ДПС. Да, на Балканите е известен феноменът „Чия е тази песен?“, но отговорът винаги е един: песните са за хората, за да ги обединяват и да правят живота им по-лек и красив. Песните не са за политически провокации, за предизборно разделяне, за бъркане в стари рани.

Затова ДПС няма право да експлоатира тази песен. Тя е придобила ролята на национален символ за българите и нищо не оправдава злоупотребата с нея. Тази песен е за всички обикновени хора по нашите земи, но не и за ДПС. Защото ДПС е отрицанието на тази песен – ДПС е олицетворение не на свобода, а на зависимости, не на гордост, а на безгръбначност, не на красота, а на корупция.

Затова и вместо да обяснява как знамето на Априлското въстание било и негово, Местан просто трябва да се извини за гафа. А ДПС трябва да престане с елементарните провокации, защото не е ясно кога ще свърши търпението на българите. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари