Начало Парламентарни избори - 2021 Шинова и Слабаков в Шумен с призив: Трябва да се обръщаме към...

Шинова и Слабаков в Шумен с призив: Трябва да се обръщаме към ценностите

Проблемите на Шумен и региона и възможностите за тяхното решаване, включително чрез финансиране с еврофондове и чрез прокарването на държавни политики в определени сектори с потенциал за развитие на местна почва обсъдиха водачът на листата на ВМРО – БНД инж. Деан Станчев и кандидатът за народен представител от ВМРО – БНД Ернестина Шинова. Ернестина Шинова беше в Шумен със своя съпруг евродепутатът Андрей Слабаков, който също се включи в работната среща.

Ернестина Шинова и съпругът ѝ се срещнаха със симпатизанти и с граждани на Шумен, обсъдиха с женската организация на ВМРО проблеми, свързани с разрушаването на устоите на традиционното семейство и неолибералните възгледи за еднополови бракове, джендър идеологията и розовите мечти за 53 пола, родител № 1 и родител № 2, Истанбулската конвенция и отпора, който Патриотите дадоха срещу приемането ѝ.

След това Ернестина Шинова, Андрей Слабаков и членове на ВМРО – Шумен поднесоха цветя пред Паметника на загиналите във войните, по повод годишнината от превземането на Одринската крепост от героичната българска армия на 13 март 1913 г. Патриотите посетиха по-късно паметника „Създатели на българската държава”, който е последният паметник в нашия град, обявен за недвижима културна ценност с национално значение. Припомняме, че общинските съветници от ВМРО имаха предложение сградата на НЧ „Добри Войников” също да придобие такъв статут, но с обединените гласове на местната коалиция ДПС и БСП предложението не получи нужната подкрепа.

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков посетиха също и „Двора на кирилицата” в Плиска, както и други исторически места, които са част от културното и историческо богатството на нашата област. Една от целите на бъдещите народни представители от ВМРО ще е приемането на цялостна стратегия за развитието на туризма в шуменския край, като символно за българската държавност място, където се е намирал центърът на Дунавска България от VI до X век. Би било редно значението на Шумен като един от центровете на Българското възраждане и в следосвобожденска България също да придобие своята информационна стойност в рекламата на туристическия продукт, предлаган от нашия регион. До този момент държавните и местните власти обаче не показаха, че разбират пълния потенциал, който има шуменския край за развитието на туризма и превръщането му в един от основните източници на доходи, както за местния бизнес, така и за населението в областта. Ернестина Шинова и Андрей Слабаков обещаха да помогнат със своята експертиза и да съдействат в бъдеще Шумен и региона да се превърнат в развит туристически център.

Източник: Шмоко.БГ

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари