Начало Блог Юлиан Ангелов: Мерките на ВМРО са добри и вече доста от...

Юлиан Ангелов: Мерките на ВМРО са добри и вече доста от тях са приети

Дългове на засегнатите фирми да се разсрочват до октомври 2021 г.

Какви са вижданията на политическите сили, свързани с излизане от кризата заради разпространението на коронавируса – темата в Сутрешния блок на БНТ коментира депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

Мерките на ВМРО са добри и вече доста от тях са приети. Ние предлагаме мярката 60/40 да влезе в ход и за други сектори, например земеделският, каза народният представител.

Фирмите, които са засегнати от кризата, да бъдат освободени или разсрочени задълженията им до октомври 2021 година. Да се въведе и мораториум върху банковите задължения на засегнатите компании до октомври следващата година. Най-засегнатите браншове, които ще претърпят много щети, са туризъм и транспорт, заяви той.

По думите му икономическите мерки имат не само социална роля да се помогне на затруднените фирми, а да се раздвижи изцяло българската икономика.

Другото, за което от ВМРО настояваме, е да има по-строг контрол по границата с вноса на хранителни продукти, обясни още Юлиан Ангелов.

Относно финансовия ресурс от 700 милиона, който ББР ще предоставя, Ангелов смята, че той трябва да бъде разширен и повече фирми да се възползват от него.

Депутатът напомни за идеята на ВМРО медици, служители на реда, учители, работещи в частни фирми, държавни служители, самоосигуряващи се, пенсионери и учащи се могат да се възползват от услугата при туроператор, самостоятелно при резервации в хотели и/или при посещението на ресторанти на територията на страната. Няма нужда държавата да е постоянно в извънредно положение, а може да се приемат законодателни решения ,с които определени задължения да останат, смята Юлиан Ангелов.

Ние не подкрепяме премахването на КПП- та в махалите , защото там не се спазват противоепидемиологичните мерки, посочи той.

Според него трябва да се върви към облекчаване на мерките, но при строг контрол. Надяваме се май месец, юни месец, пандемията в света наистина да отслабне, допълни Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Веселинов, ВМРО: Парламентът да заседава на сесии по 2-3 пъти годишно и депутатите да получават заплати само за това време

Така народните представители ще практикуват основната си професия и ще бъде облекчен държавният бюджет Тази радикална позиция изрази в...

Тържествено бе открит паметникът на Левски във Велики Преслав

#ПомниГероите Тържествено откриване и освещаване на паметника на Васил Левски се състоя във Велики...

Кузман Илиев: Навлизаме в политическа нестабилност, в едно постоянно подмятане на отговорността

Много е трудно да кажа какво ще е състоянието на българския избирател, заради ниската активност и други симптоми, защото той е отвратен...

ВМРО: Искаме референдум за ЛГБТИ+ пропагандата в училище, за Македония в ЕС и пълзящата циганизация

Настояваме за национално допитване по тези три теми и призоваваме институциите да организират такова Поводът ВМРО да реагира...

Коментари