https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Юлиан Ангелов: Българските политици трябва да се откажат от „френското предложение“ за Македония -
Начало Блог Юлиан Ангелов: Българските политици трябва да се откажат от „френското предложение“ за...

Юлиан Ангелов: Българските политици трябва да се откажат от „френското предложение“ за Македония

Българските политици трябва да застанат зад българските национални интереси, да се осъзнаят и да се откажат от „френското предложение“ за Македония.

Това заяви главният секретар на ВМРО – Българско национално движение Юлиан Ангелов в ефира на България 24. Той коментира случая със зверски пребития Християн Пендиков – секретар на българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид.

Ангелов подчерта, че това не е единственият случай и че след като България е вдигнала ветото, са зачестили случаите на омраза, тормоз и агресия срещу българите в Македония.

Не може да позволим една държава – един политически Франкенщайн, защото това представлява Македония в момента, да потъпква правата на българите там и да работи срещу българските национални интереси, категоричен е той.

В Македония оставят всеки да се упражнява срещу България без никакви последствия! Видяхме какво стана и подпалвача на българския културен клуб „Иван Михайлов“ в Битоля – пуснаха го. Стрелят с оръжие по клуба „Цар Борис III“ в Охрид – няма никой заловен, хвърлят камъни – няма заловени, възмути се той. Според него в последния случай с Пендиков Македония ще обяви някаква реакция, колкото да покаже, че уж се грижи за правата на хората там. Но се съмнявам, че това ще има трайни последици за извършителите, коментира Ангелов.

Главният секретар на ВМРО изрази остро възмущението си и от факта, че няма никаква реакция от европейските институции за случая с побоя над Християн Пендиков.

Юлиан Ангелов заяви още:

– Ако беше случай с някой ЛГБТ, цяла Европа щеше да ревне, че пребитият имал права. А когато в РСМ бият някого, защото се смята за етнически българин, в ЕС няма никаква реакция. Това е двойствената политика а либералстваща Европа!

– И мен са ме заплашвали много пъти, като пресичам границата със Северна Македония и имам в багажника български книги. Казват ми: „Трябва да ти дадат 20 години затвор!“

– ВМРО е заринала европейските институции със сигнали за заплашвани българи.

– Дори министърът на външните работи Османи говори, че ще има списък с хора от България, които обиждат македонците, и ще им сложат черен печат за вход в РСМ. Нали искат в ЕС? Къде в ЕС, в който няма граници, слагат черен печат?

– Българската прокуратура трябва да изготви списък на лица от РСМ, които извършват посегателства върху българи. Да им се забрани достъпа до България и ЕС и да заведат дела срещу тях, ако имат двойно гражданство.

– В Северна Македония спорят дори за това да няма българската буква „й“ в името на Иван Михайлов. Същевременно навсякъде изписват „Лукойл“ с „й“.

Цялото интервю >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари