Начало Блог Юлиан Ангелов: Българските политици трябва да се откажат от „френското предложение“ за...

Юлиан Ангелов: Българските политици трябва да се откажат от „френското предложение“ за Македония

Българските политици трябва да застанат зад българските национални интереси, да се осъзнаят и да се откажат от „френското предложение“ за Македония.

Това заяви главният секретар на ВМРО – Българско национално движение Юлиан Ангелов в ефира на България 24. Той коментира случая със зверски пребития Християн Пендиков – секретар на българския културен клуб „Цар Борис III“ в Охрид.

Ангелов подчерта, че това не е единственият случай и че след като България е вдигнала ветото, са зачестили случаите на омраза, тормоз и агресия срещу българите в Македония.

Не може да позволим една държава – един политически Франкенщайн, защото това представлява Македония в момента, да потъпква правата на българите там и да работи срещу българските национални интереси, категоричен е той.

В Македония оставят всеки да се упражнява срещу България без никакви последствия! Видяхме какво стана и подпалвача на българския културен клуб „Иван Михайлов“ в Битоля – пуснаха го. Стрелят с оръжие по клуба „Цар Борис III“ в Охрид – няма никой заловен, хвърлят камъни – няма заловени, възмути се той. Според него в последния случай с Пендиков Македония ще обяви някаква реакция, колкото да покаже, че уж се грижи за правата на хората там. Но се съмнявам, че това ще има трайни последици за извършителите, коментира Ангелов.

Главният секретар на ВМРО изрази остро възмущението си и от факта, че няма никаква реакция от европейските институции за случая с побоя над Християн Пендиков.

Юлиан Ангелов заяви още:

– Ако беше случай с някой ЛГБТ, цяла Европа щеше да ревне, че пребитият имал права. А когато в РСМ бият някого, защото се смята за етнически българин, в ЕС няма никаква реакция. Това е двойствената политика а либералстваща Европа!

– И мен са ме заплашвали много пъти, като пресичам границата със Северна Македония и имам в багажника български книги. Казват ми: „Трябва да ти дадат 20 години затвор!“

– ВМРО е заринала европейските институции със сигнали за заплашвани българи.

– Дори министърът на външните работи Османи говори, че ще има списък с хора от България, които обиждат македонците, и ще им сложат черен печат за вход в РСМ. Нали искат в ЕС? Къде в ЕС, в който няма граници, слагат черен печат?

– Българската прокуратура трябва да изготви списък на лица от РСМ, които извършват посегателства върху българи. Да им се забрани достъпа до България и ЕС и да заведат дела срещу тях, ако имат двойно гражданство.

– В Северна Македония спорят дори за това да няма българската буква „й“ в името на Иван Михайлов. Същевременно навсякъде изписват „Лукойл“ с „й“.

Цялото интервю >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари