Начало Народно събрание Юлиан Ангелов в НС: Подкрепяме Македония за НАТО, а БСП отново предадоха...

Юлиан Ангелов в НС: Подкрепяме Македония за НАТО, а БСП отново предадоха националните интереси

Подкрепяме Македония за НАТО, но пак призоваваме за спазване на Договора за добросъседство, за да няма граници между България и Братска Македония!

Това заяви в изказване днес в Народното събрание по време на разглеждането на Законопроект за ратифициране на Протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Република Северна Македония народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов.

Той се възмути от липсата на народните представители от левицата. Колегите – депутати от БСП, по типично коминтерновски почин, отново предадоха националните интереси, като не присъстваха в залата на Народното събрание, когато се гледа толкова важен въпрос, каза Юлиан Ангелов.

На днешната сесия на парламента, най която България ратифицира предложението за присъединяването на Македония към НАТО присъства председателят на македонския парламент Талат Джафери.

Ето стенограма от изказването на Юлиан Ангелов >>>

Уважаеми дами и господа народни представители, уважаеми господин Джафери, днешният ден е важен за българските национални интереси и за сигурността не само на България, а и на цяла Югоизточна Европа и особено Западните Балкани. Защото днес ние ратифицираме договор, с който Република Македония ще стане член на НАТО.

Нашите колеги в БСП ги няма в залата. Те за пореден път предават и продават националните интереси на България и са против сигурността в Западните Балкани и в Югоизточна Европа. Без значение какви са вътрешните противоречия в българския парламент и в българската политика – когато става въпрос за националните интереси, когато става въпрос за сигурността на Югоизточна Европа, няма значение кой от коя партия е – трябва всички да сме тук и да подкрепим подобни решения.

И въпреки това представителите на БСП, явно верни на коминтерновската си политика, ги няма в залата да подкрепят братска Македония. Няма ги в залата да подкрепят включително и тяхната партия – посестрима, която управлява в Македония в днешно време. Без значение какви са вътрешните ни отношения между партиите в България – важното е когато национален интерес на България е защитен, важното е когато интересите в Западните Балкани и на Балканския полуостров са защитени и ще се гарантират стабилност, то трябва всички партии да са в българския парламент и да подкрепят подобно решение.

Надявам се, че имат обяснение. Ако не, обяснението БСП ще го дават по време на изборите на българските избиратели. Ще трябва да им отговорят защо абдикират по важни въпроси за държавата, важни въпроси за Европейския съюз, важни въпроси за НАТО.

За нас от ВМРО е важно и винаги е бил важно братска Македония да бъде подкрепяна и България 30 години прави това – подкрепя непрекъснато република Македония по нейния път, без да извива ръце, както правят други държави, без да има претенции, които граничат с намеса във вътрешните работи. България винаги е подкрепяла Република Македония – и в добри и в лоши дни.  И днес ние от ВМРО също ще подкрепим Македония. Но за нас също така е важно договорът, който подписахме за приятелство и добросъседство, да бъде изпълняван и от двете страни. Демократичните процеси в Република Македония да продължат. Хората в Македония наистина да бъдат свободни и да могат свободно да изразяват своята воля. Хората в Македония да не бъдат обсипвани с речта на омразата, която се сипеше повече от едно десетилетие там, особено срещу България и българите. За нас е важно фалшификациите – и в историята, и в учебниците, и в различни медии, които обслужват интереси на чужди държави в Република Македония. Това да спре срещу България, защото ние считаме, че двете държави заедно, вървейки по своя път напред. Ще живеем по-добре, ако не живеем в лъжа и ако живеем подкрепяйки се. За нас от ВМРО е важна следващата крачка – защото НАТО е първата крачка, следващата крачка е най-накрая между братята и сестрите, между двете държави, да бъде премахната границата. Това ще се случи като Макезония стане член на Европейския съюз и да няма граница между двете държави, хората да живеят свободно, роднините да си гостуват, за да може и България, и Македония и целия регион да пребъде!

Да живее България!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари