Начало Блог Юлиан Ангелов: В 21 век, в 21-ва година – с бюлетина 21

Юлиан Ангелов: В 21 век, в 21-ва година – с бюлетина 21

В „Референдум“ по БНТ организационният секретар на ВМРО и водач на листата на партията с кандидати за народни представители в 23 МИР София Юлиан Ангелов коментира следните теми:

България днес

Ситуацията в България за съжаление в момента е такава – тежко разделение между хората, политическа, здравна и икономическа криза. Трудно е да се води нормална политическа кампания, каза Ангелов.

Според него тази ситуация ще откаже хората да излязат на 14 ноември да гласуват. Той определи като престъпно поведението на служебния кабинет, който е докарал страната до това състояние.

Най-належащите проблеми

Най-важно е партиите в следващия парламент да намерят политически консенсус и да предприемат общи действия за подпомагане на българския бизнес и граждани. Много е важно и да бъдат намерени средства за медицинския персонал, който беше лишен от това служебно правителство, обясни той за действията, които трябва да се предприемат веднага след изборите.

Веднага и незабавно да бъде въведена забрана за износ на електроенергия, за да спадне рязко цената на тока. Здравната и икономическата криза са обвързани. Тези мерки към подпомагането на гражданите и бизнеса и здравето на българите трябва да са първите, които да бъдат решени от следващия парламент, допълни Ангелов.

Енергетика

ВМРО е категорично против „Зелената сделка“ в сегашния ѝ вид, защото това ще обрече цели региони на България на бедност, безработица и липса на перспектива. Очакванията на българите за строеж на „Белене“ и за нов реактор в „Козлодуй“ не се случват. Българските политици трябва да защитят българския интерес и да се противопоставят на сроковете, които ни се налагат от Брюксел за затваряне на въглищните централи, коментира той.

Ангелов е категоричен, че с оглед несигурния свят, в който живеем, не бива да затваряме тези производства.

Икономика

Относно въвеждането на еврото моето мнение е, че българският народ трябва да се произнесе на референдум по тази важна тема. Не трябва еврозоната да ни е самоцел, защото никой не се наема да прогнозира икономическата ситуация занапред и в България, и в Европа, смята водачът на листата на ВМРО в 23 МИР София.

ВМРО настоява за намаляване на ДДС върху храните, върху лекарствата, върху книгите. Важно е държавата да отделя повече средства за младите образовани семейства. Ние сме за семейното подоходно облагане и направихме крачка в тази посока – от есента на младите работещи семейства, които отглеждат деца, ще им бъдат върнати пари от данъци, заяви Юлиан Ангелов.

Той допълни, че трябва да се работи за пълното падане на таксите в детските ясли и градини. Също така всички деца до 12 клас да бъдат обезпечени с безплатни учебници и учебни помагала.

Македония

За нас не е толкова важно кой е на власт в Македония. Важното е българските правителства, българският президент да отстояват българския национален интерес и то не само в Македония, а и в Западните Балкани, и навсякъде, където живеят българи, заяви Ангелов.

Напоследък и президентът Радев, и ГЕРБ, и ДБ смекчиха позициите си по отношение на Македония. Да не говорим за канадците – Продължаваме промяната, явно те търсят някакъв нов модел, в който да направим компромис с националния си интерес и запазването на българщината в Македония, възмути се той.

Затова и ВМРО призовава всички партии и институции да отстояват българската позиция. Юлиан Ангелов напомни:

Не сме ние, които трябва да се молим и искаме да влезем в ЕС. Северна Македония е тази, която иска да започне преговори. Ако искат да започнат преговори, трябва да изпълняват Договора за приятелство. Не може да продължават в 21 век да живеят с лъжа и омраза към България.

В заключение водачът на лисата на ВМРО в 23 МИР София Юлиан Ангелов призова българските граждани да гласуват масово с думите:

Гласувайте, защото съдбата на държавата ни зависи от Вас. Надявам се все повече български патриоти да припознаят ВМРО в 21 век, в 21-ва година, с бюлетина 21.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари