Начало Блог Юлиан Ангелов: Електронното гласуване застрашава националния интерес

Юлиан Ангелов: Електронното гласуване застрашава националния интерес

Според Юлиан Ангелов няма проблем с машинното гласуване, но трябва да има и хартиени бюлетини. От ВМРО обаче са категорични, че електронно гласуване не трябва да има, защото може да бъде повлияно от външни сили. Тезата защити в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 Юлиан Ангелов – народен представител и организационен секретар на ВМРО.

ВМРО смята, че президентските правомощия трябва да бъдат разширени, независимо кой е президент. Това е позиция на партията още от 2013 г., подчерта Ангелов. Според ВМРО президентът трябва да има законодателна инициатива и право на вот на недоверие, но след този вот да се проведе референдум, който да легитимира избора. Трябва да има предприети действия, трябва да има и поета отговорност.

Ангелов каза, че след като образованието е задължително до 16-годишна възраст, то и тези, които гласуват, трябва да са покрили този норматив и да са учили до 16 години. Огромна част от неграмотните се продават за пари на избори, подчерта той и допълни, че 90% от контролирания вот е за тези, за които са го подготвили.

От думите на Юлиан Ангелов се разбра, че ВМРО смята, че всеки има право да протестира, но не вижда смисъл от оставки.

Голямата част от хората, които протестират, са представители на политически сили, които са в опозиция или са извън парламента. Аз съм „за“ хората да излизат на протести, но няма как на база на политически провокации да подадем оставка.

Вижте още във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари