Начало Европейски парламент Юлиан Ангелов: Има промяна в мисленето на хората, търсят алтернатива и я...

Юлиан Ангелов: Има промяна в мисленето на хората, търсят алтернатива и я намират в кандидатите на ВМРО

Това, което забелязвам при нашите обиколки в страната е, че има промяна в мисленето на хората, търсят алтернатива и я намират в кандидатите на ВМРО. Настроенията на всяка една среща са приповдигнати и не говорим конкретно за наши членове, а говорим за хора, които до момента не са се интересували от политика. Виждат реален шанс една патриотична партия да пробие за пръв път самостоятелно в българската политика и шансовете са добри. Очакванията на хората са, че на тези избори ВМРО ще се представи добре и ще има поне двама европейски депутати.

Това каза при посещението си във Велико Търново вторият в листата на ВМРО-БНД за Европейския парламент Юлиан Ангелов. Той е активен член на патриотичната организация от 22 години.

Влязох във ВМРО по патриотични подбуди и заради това, че ВМРО наистина защитават националните интереси на България и защитават българите зад граница. Тази тема ми е била винаги най-присърце и през тези 22 години съм участвал в стотици, да не кажа хиляди събития и посещения при тези общности с цел да можем да будим българския им дух и да защитим наистина техните права, поясни Ангелов причините, които са го мотивирали да бъде част от ВМРО и от тази листа.

Като настоящ народен представител, включително и в Комисията за българите в чужбина и външна политика, Юлиан Ангелов вярва, че успешно ще брани интересите на сънародниците си – и в България, и зад граница, надграждайки вече поставени основи от водача на листата Ангел Джамбазки.

Всички тези неща, които ги чувствам и съм влязъл във ВМРО, за да се боря за тях, ги правя. От гледна точка на европейската политика видяхме, че г-н Джамбазки през последните 5 години успя да се включи във всички доклади за напредъка, за Западните Балкани, за всички държави и да защити правата на българите. В тези доклади ясно и точно бяха написани проблемите на българските общности там, включително докладите за Молдова и Украйна. Така че аз, като човек, който милее за това българите зад граница да бъдат част от България и от българската общност, мисля че в Европейския парламент и чрез европейските механизми ще мога да помогна повече на тези хора, категорично заяви Ангелов.

Корените на младия войвода са свързани със Северна България – роден е в Русе, взел си е съпруга от Горна Оряховица. Това по един особен начин го кара да милее оше повече за по-неглижираните райони на страната. Смята, че има достатъчно средства, които да ползват и българското правителство, и българските общини, и хора, които участват по проекти, като по този начин рязко бъде намален дисбаланса между отделните региони в страната и това е наистина важно да бъде направено.

През последните години всички забелязваме, че в определени региони се наливат евросредства, а определени региони, включително и Северна България – Великотърновска област, изостават в развитието си и ползват все по-малко и по-малко от самите европейски програми. За нас, като народни представители и аз, като човек, който съм родом от Русе, а съпругата ми е от Горна Оряховица, наистина ще бъде важно така да бъдат балансирани нещата, за да може всички региони в България да бъдат еднакво финансирани, за да може еднакво да се развиват. Не да има тези диспропорции, които ги има в момента между северна и южна или пък София срещу останалата част от България, заяви патриотът.

Той убедено вярва, че каузите и идеалите, за които вече 126 г. ВМРО се бори и не ги е предала нито един път, е един от основните мотиви, които могат да провокират всички онези хора, колебаещи се дали да гласуват, да отидат до урните и да дадат своя вот.

Всички ангажименти, които сме поели и сме говорили, дори и някой път по-бавно да се случват, ние ги правим, отстояваме и се борим докрай. Именно ВМРО поведе битката срещу Истанбулската конвенция, ВМРО поведе битката срещу пакета Макрон, ВМРО поведе битката срещу Глобалния пакт за миграция. Така че всички тези, които ние защитаваме – за съхранение на българското, за семейството, за традициите на всяка една нация в Европа, ще продължаваме да ги отстояваме. 30 години българите избират между по-голямото и по-малкото зло. И винаги търсят да видят кое е по-малкото зло. В момента ние им даваме реален шанс да не избират между по-голямото и по-малкото зло, а да изберат ВМРО, прикани Юлиан Ангелов.

По всички тези теми той разговаря с граждани и случайни минувачи край предизборната шатра на ВМРО в центъра на Велико Търново, чу техните гледни точки и отговори на всичките им въпроси. Хората с усмивка го поздравяваха и споделяха, че това е тяхната партия и листата с техните кандидати. Срещите на Юлиан Ангелов в региона продължават.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Готвените промени в Закона срещу домашното насилие могат да доведат до промяна във философията на семейното право!

В закона срещу домашното насилие се въвеждат термини и определения, които могат да предизвикат опасни правни прецеденти Това е...

Богданов: Народното събрание прие на първо четене промени в закона за пчеларството

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за пчеларството, съобщи врачанският депутат Красимир Богданов, цигиран от „Конкурент“.

Красимир Каракачанов: Трябва да се осигури нормален, честен изборен процес

За избори единствено трябва да се осигури нормален, честен изборен процес, в който хората да могат да гласуват. Да им се осигури...

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост Общинските съветници от групата на „Патриотите-ВМРО“ в Русе...

Ученици и младежи проявяват интерес към доброволна казарма

През лятото се очаква първите войници да започнат обучение Ученици и младежи вече имат интерес към шестмесечната доброволна казарма....

Отлична новина: От 2021 г. в Бургас ще отпускат финансова помощ за млади родители

Сред изискванията обаче са уседналост, средно или висше образование, платени здравни осигуровки и липса на дългове, съобщава „Флагман“. От...

Александър Сабанов: Гласуването по пощата внася голямо съмнение за честността на вота

Гласуването по пощата внася много по-голямо съмнение за честността на вота, отколкото всяко друго, дори и машинното. Българският гражданин трябва да има...

Коментари