Начало Блог Юлиан Ангелов: Искаме да ограничим намесата на турските служби във вътрешните ни...

Юлиан Ангелов: Искаме да ограничим намесата на турските служби във вътрешните ни работи

Не искаме да ограничим българските граждани да гласуват, а да ограничим намесата на турските служби във вътрешните работи на България. Най-голямото притеснение на ВМРО е, че така наречените „протестиращи партии“ в българския парламент искат да променят изборното законодателство и да позволят безброй секции да се разкриват на територията на Република Турция.

Това заяви в „Още от деня“ по БНТ Юлиан Ангелов от ВМРО. За това беше и нашият протест при излизането от президентството на представителите на „Има такъв народ“, обясни той.

Ние като български патриоти още в 43-ото Народно събрание го спряхме със закон, за да не може Турция и турските служби, както и Ердоган, да влияят на вътрешните работи на България, подчерта Ангелов.

Той беше категоричен, че Турция не е демократична държава и българските граждани, живеещи там не отиват да гласуват по съвест, а под строй, организирано пускат гласовете си в полза на определена партия.

За нас определящо е да защитим националния интерес. Новите партии, които влязоха в парламента с големи обещания – за морал, честност, справедливост, всъщност правят така, че да накърнят националните интереси. Не правят нищо демократично. Те влязоха в парламента, за да си увеличат заплатите и не изпълняват обещанията си, каза още Юлиан Ангелов.

Той напомни, че ВМРО е сезирала институциите и иска касиране на резултатите от последните парламентарни избори на територията на Република Турция.

Юлиан Ангелов определи като удар срещу ВМРО предложението да отпадне квотата на партията в секционните избирателни комисии на база представителство в Европейския парламент. Това е реваншистко. Ние можехме в предишния парламент да направим подобно нещо, но не го направихме. Това е разликата между нас. Къде видяхме прозрачност, честност и обществено обсъждане на предлаганите сега промени в изборния закон? От партията на Слави днес внасят предложение за гласуване по пощата, утре го изтеглят… Каква е тогава разликата между Бойко Борисов и Слави Трифонов? Прийомите са едни и същи. Това ли иска българският народ, запита организационният секретар на ВМРО.

Относно машинното гласуване той посочи, че трябва да се запази вариантът за гласуване и с хартиена бюлетина. Машините за гласуване могат да бъдат манипулирани, заяви Ангелов и добави, че някои политици говорят красиви неща, но на практика те не са реалистични.

Според него ограничението за 35 на брой секции в държавите извън ЕС трябва да остане. А за да има възможност в държави като Великобритания да се откриват повече секции в закона може да се направи добавка, че не става дума за държави – бивши членове на ЕС.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Не съжаляваме, че не сме в този парламент, защото е пълна трагедия

Ангелов предположи, че Радев връща услугата на ДПС за избирането му за президент ВМРО излезе на протест срещу промените...

Александър Сиди: Две от парламентарните групи в новото Народно събрание работят за интересите на ДПС

Мантрата, че българите в чужбина имат огромно желание да гласуват, но ограничението на секциите ги спира е една голяма лъжа. Това заяви...

ВМРО – Троян с дарение за болниците в Троян

Структурата на ВМРО в град Троян с трогателен жест към медицинските лица в града В навечерието на един...

Александър Сиди: Партиите, които решиха за гласуването в чужбина, изпълняват поръчката на ДПС

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва...

Кузман Илиев: Семантика на лъжата или защо либералното е антипод на „свобода“

Зелени, интернационални левичари, соросоиди и глобалисти диктуват дневния ред на САЩ, Европа, а вече видимо и у нас Коментар...

Любчо Георгиевски: Ние в Северна Македония сме два пъти българи

Искаме възможност да се запишем като българи на преброяването в Северна Македония Ние в Северна Македония сме два пъти...

Кузман Илиев: Партиите на промяната, които искаха да демонтират статуквото – направиха реверанс към една от него

Депутатите приеха големи промени в Изборния кодекс този четвъртък. Централната избирателна комисия ще стане 15-членен орган, който се назначава от президента по предложения...

Коментари