Начало Блог Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от ВМРО и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов.

Но това не е достатъчно, поясни той и добави, че трябва да има цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с този проблем. По малките населени места върлуват банди, крадат, саморазправят се с хората. Това ще продължи докато не се приеме обща концепция.

Ние от ВМРО сме предложили концепция, която е за маргиналните групи и за хората, които живеят в гетата, не се социализират и не участват по никакъв начин в българското общество и се надяваме предложените мерки да бъдат приети в Министерски съвет, каза Юлиан Ангелов.

Ангелов смята, че трябва да се потърси отговорност на тези, които смятат, че имат само права, а не изпълняват никакви задължения към държавата. Трябва да се потърси сметка на тези родители, които не пускат децата си на училище. Трябва да се прекрати източването на социалната система. Мерките са ясни и те не са насочени само към конкретен етнос, категоричен беше той.

Организационният секретар на ВМРО даде пример  – да се спират социални помощи за всички над 4-годишни деца, чиито родители не ги пускат да посещават детска градина, което от догодина ще е задължително.

Държавата има механизми, с които подкрепя социално слаби семейства, така че бедността не е оправдание да не пращаш децата си на училище, посочи още той.

Именно в циганските махали и гета е огромната част от проблема с битовата престъпност, нека наричаме нещата с истинските им имена. Държавата трябва да реши този проблем, заяви депутатът.

Ангелов защити предложението на ВМРО за образователен ценз при гласуване на избори, като обясни, че целта е да се спазва Конституцията, където е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст. Без значение от етноса, ако някой не е спазил Конституцията, защо да има право на глас? Трябва ли да допуснем неграмотните да гласуват по време на избори, когато те гласуват не за идеи, а за номер, за което някой им е платил, запита той.

С ГЕРБ сме се договорили – ако има избори за ВНС, да има и референдум, на който да питаме хората за увеличаване на президентските правомощия, но и също така да кажат дали да има образователен ценз – каквато е идеята на ВМРО.

По наше настояване беше увеличен броят служителите на МВР, за да има мобилни групи, които да обикалят малките населени места, напомни той.

Явно под натиск от ДПС ГЕРБ не подкрепиха идеята за доброволните отряди – хора с опит в системата да участват в такива отряди и да помагат на органите.

Съсеченият от цигани млад мъж в Роман е имал възможност да използва оръжието си за защита, но не го е направил, за да не излезе накрая той виновен, заяви Юлиан Ангелов и напомни за още едно предложение на ВМРО за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана. Всеки български гражданин би трябвало да има правото да защити своя живот, семейството си и собствеността си, заяви Юлиан Ангелов, като дебело подчерта, че в случая на става дума за някакъв вид саморазправа.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари