Начало Блог Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от ВМРО и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов.

Но това не е достатъчно, поясни той и добави, че трябва да има цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с този проблем. По малките населени места върлуват банди, крадат, саморазправят се с хората. Това ще продължи докато не се приеме обща концепция.

Ние от ВМРО сме предложили концепция, която е за маргиналните групи и за хората, които живеят в гетата, не се социализират и не участват по никакъв начин в българското общество и се надяваме предложените мерки да бъдат приети в Министерски съвет, каза Юлиан Ангелов.

Ангелов смята, че трябва да се потърси отговорност на тези, които смятат, че имат само права, а не изпълняват никакви задължения към държавата. Трябва да се потърси сметка на тези родители, които не пускат децата си на училище. Трябва да се прекрати източването на социалната система. Мерките са ясни и те не са насочени само към конкретен етнос, категоричен беше той.

Организационният секретар на ВМРО даде пример  – да се спират социални помощи за всички над 4-годишни деца, чиито родители не ги пускат да посещават детска градина, което от догодина ще е задължително.

Държавата има механизми, с които подкрепя социално слаби семейства, така че бедността не е оправдание да не пращаш децата си на училище, посочи още той.

Именно в циганските махали и гета е огромната част от проблема с битовата престъпност, нека наричаме нещата с истинските им имена. Държавата трябва да реши този проблем, заяви депутатът.

Ангелов защити предложението на ВМРО за образователен ценз при гласуване на избори, като обясни, че целта е да се спазва Конституцията, където е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст. Без значение от етноса, ако някой не е спазил Конституцията, защо да има право на глас? Трябва ли да допуснем неграмотните да гласуват по време на избори, когато те гласуват не за идеи, а за номер, за което някой им е платил, запита той.

С ГЕРБ сме се договорили – ако има избори за ВНС, да има и референдум, на който да питаме хората за увеличаване на президентските правомощия, но и също така да кажат дали да има образователен ценз – каквато е идеята на ВМРО.

По наше настояване беше увеличен броят служителите на МВР, за да има мобилни групи, които да обикалят малките населени места, напомни той.

Явно под натиск от ДПС ГЕРБ не подкрепиха идеята за доброволните отряди – хора с опит в системата да участват в такива отряди и да помагат на органите.

Съсеченият от цигани млад мъж в Роман е имал възможност да използва оръжието си за защита, но не го е направил, за да не излезе накрая той виновен, заяви Юлиан Ангелов и напомни за още едно предложение на ВМРО за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана. Всеки български гражданин би трябвало да има правото да защити своя живот, семейството си и собствеността си, заяви Юлиан Ангелов, като дебело подчерта, че в случая на става дума за някакъв вид саморазправа.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Националният интерес трябва да е първото нещо, което защитава всяка една партия

Ние от ВМРО ще се борим сами. Разчитаме на подкрепата на българите, защото ние отстояваме нашите интереси. Националният интерес трябва да е...

ВМРО на протестно автошествие срещу съкращаването на 12 хил. човека в Старозагорско

„Зелената сделка“ унищожава енергетиката в Източномаришкия басейн 12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според новия регионален...

ВМРО се регистрира в ЦИК: Отиваме на избори с платформа, която е основана на защита на българския интерес!

ВМРО се регистрира за самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори. Отиваме на избори с...

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

Коментари