Начало Блог Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от ВМРО и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов.

Но това не е достатъчно, поясни той и добави, че трябва да има цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с този проблем. По малките населени места върлуват банди, крадат, саморазправят се с хората. Това ще продължи докато не се приеме обща концепция.

Ние от ВМРО сме предложили концепция, която е за маргиналните групи и за хората, които живеят в гетата, не се социализират и не участват по никакъв начин в българското общество и се надяваме предложените мерки да бъдат приети в Министерски съвет, каза Юлиан Ангелов.

Ангелов смята, че трябва да се потърси отговорност на тези, които смятат, че имат само права, а не изпълняват никакви задължения към държавата. Трябва да се потърси сметка на тези родители, които не пускат децата си на училище. Трябва да се прекрати източването на социалната система. Мерките са ясни и те не са насочени само към конкретен етнос, категоричен беше той.

Организационният секретар на ВМРО даде пример  – да се спират социални помощи за всички над 4-годишни деца, чиито родители не ги пускат да посещават детска градина, което от догодина ще е задължително.

Държавата има механизми, с които подкрепя социално слаби семейства, така че бедността не е оправдание да не пращаш децата си на училище, посочи още той.

Именно в циганските махали и гета е огромната част от проблема с битовата престъпност, нека наричаме нещата с истинските им имена. Държавата трябва да реши този проблем, заяви депутатът.

Ангелов защити предложението на ВМРО за образователен ценз при гласуване на избори, като обясни, че целта е да се спазва Конституцията, където е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст. Без значение от етноса, ако някой не е спазил Конституцията, защо да има право на глас? Трябва ли да допуснем неграмотните да гласуват по време на избори, когато те гласуват не за идеи, а за номер, за което някой им е платил, запита той.

С ГЕРБ сме се договорили – ако има избори за ВНС, да има и референдум, на който да питаме хората за увеличаване на президентските правомощия, но и също така да кажат дали да има образователен ценз – каквато е идеята на ВМРО.

По наше настояване беше увеличен броят служителите на МВР, за да има мобилни групи, които да обикалят малките населени места, напомни той.

Явно под натиск от ДПС ГЕРБ не подкрепиха идеята за доброволните отряди – хора с опит в системата да участват в такива отряди и да помагат на органите.

Съсеченият от цигани млад мъж в Роман е имал възможност да използва оръжието си за защита, но не го е направил, за да не излезе накрая той виновен, заяви Юлиан Ангелов и напомни за още едно предложение на ВМРО за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана. Всеки български гражданин би трябвало да има правото да защити своя живот, семейството си и собствеността си, заяви Юлиан Ангелов, като дебело подчерта, че в случая на става дума за някакъв вид саморазправа.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов дари книги и помагала на българите в Цариброд

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов дари книги и помагала на българите в Цариброд. Това става само дни, след...

Калина Георгиева от Плевен грабна титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г.

15-ото издание на конкурса се проведе онлайн Калина Георгиева от Плевен получи титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г....

Ангел Джамбазки: Няма да допусна поругаването на български национален символ от Република Северна Македония без последствия

Поругаването на български национален символ е нещо, което аз няма да допусна Ставаме свидетели на небивал варварски акт на...

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

Сиди: Зелената политика на ЕС е огромно лицемерие

Ще продължим да работим за запазване на работните места в комплекс „Марица изток“, твърди депутатът от ВМРО и кореняк старозагорец

Никола Чакалов: Ще се боря повече мои връстници да участват в реалната политика, т.е. в реалното построяване на собствения им живот

Най-младият общински съветник Никола Чакалов. Става такъв едва на 18 години като ученик в Търговската гимназия в Стара Загора. Сега е студент...

Юлиан Ангелов: Чрез карта „Българин“ ще приобщим към България старите български общности

Българските общности от Сърбия, Албания, Македония, Молдова ще приобщим към България чрез тази карта Идеята е въвеждането на лична...

Коментари