Начало Блог Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за...

Юлиан Ангелов: Необходима е цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с битовата престъпност

Последните години политиката на страната е насочена намаляване на битовата престъпност. И чисто статистически има такова намаление, каза пред БНТ депутатът от ВМРО и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов.

Но това не е достатъчно, поясни той и добави, че трябва да има цялостна концепция, която всички институции да следват, за справяне с този проблем. По малките населени места върлуват банди, крадат, саморазправят се с хората. Това ще продължи докато не се приеме обща концепция.

Ние от ВМРО сме предложили концепция, която е за маргиналните групи и за хората, които живеят в гетата, не се социализират и не участват по никакъв начин в българското общество и се надяваме предложените мерки да бъдат приети в Министерски съвет, каза Юлиан Ангелов.

Ангелов смята, че трябва да се потърси отговорност на тези, които смятат, че имат само права, а не изпълняват никакви задължения към държавата. Трябва да се потърси сметка на тези родители, които не пускат децата си на училище. Трябва да се прекрати източването на социалната система. Мерките са ясни и те не са насочени само към конкретен етнос, категоричен беше той.

Организационният секретар на ВМРО даде пример  – да се спират социални помощи за всички над 4-годишни деца, чиито родители не ги пускат да посещават детска градина, което от догодина ще е задължително.

Държавата има механизми, с които подкрепя социално слаби семейства, така че бедността не е оправдание да не пращаш децата си на училище, посочи още той.

Именно в циганските махали и гета е огромната част от проблема с битовата престъпност, нека наричаме нещата с истинските им имена. Държавата трябва да реши този проблем, заяви депутатът.

Ангелов защити предложението на ВМРО за образователен ценз при гласуване на избори, като обясни, че целта е да се спазва Конституцията, където е записано, че образованието е безплатно и задължително до 16-годишна възраст. Без значение от етноса, ако някой не е спазил Конституцията, защо да има право на глас? Трябва ли да допуснем неграмотните да гласуват по време на избори, когато те гласуват не за идеи, а за номер, за което някой им е платил, запита той.

С ГЕРБ сме се договорили – ако има избори за ВНС, да има и референдум, на който да питаме хората за увеличаване на президентските правомощия, но и също така да кажат дали да има образователен ценз – каквато е идеята на ВМРО.

По наше настояване беше увеличен броят служителите на МВР, за да има мобилни групи, които да обикалят малките населени места, напомни той.

Явно под натиск от ДПС ГЕРБ не подкрепиха идеята за доброволните отряди – хора с опит в системата да участват в такива отряди и да помагат на органите.

Съсеченият от цигани млад мъж в Роман е имал възможност да използва оръжието си за защита, но не го е направил, за да не излезе накрая той виновен, заяви Юлиан Ангелов и напомни за още едно предложение на ВМРО за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана. Всеки български гражданин би трябвало да има правото да защити своя живот, семейството си и собствеността си, заяви Юлиан Ангелов, като дебело подчерта, че в случая на става дума за някакъв вид саморазправа.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари