Начало Блог Юлиан Ангелов: Не знам Путин да има нещо общо с Трети март

Юлиан Ангелов: Не знам Путин да има нещо общо с Трети март

Трети март е празник на целокупна България. Не знам Путин да има нещо общо с Трети март. Историята и българският дух, запазил ни през годините, не трябва да бъдат унищожавани.

Това заяви в ефира на България 24 Юлиан Ангелов, главен секретар на ВМРО.

Над 90% от българите не одобряват сегашната политика на управляващите спрямо Македония. Същото отношение е и към промяната на националния празник Трети март. Не трябва да се сравняват и противопоставят празниците Трети март и 24 май. Те и двата за значими за българите, заяви той.

Според него идеята за промяната на националния празник на ГЕРБ е защото Русия води война в Украйна, но двете неща нямат общо. Той даде пример – „Юрий Гагарин е първият космонавт в света, признат от целия свят, няма как да го махнем от учебниците, защото е руснак“. Ангелов е категоричен, че не трябва днешните реалности да променят миналото и историческите събития.

Истината е, че Руско-Турската война е освободителна за България и така се приема от българите, въпреки че Русия има съвсем по-различни, имперски интереси тогава – искали са да овладеят Босфора и Дарданелите и т.н. Това е факт, така се освобождаваме българите – харесва ли ни или не, посочи той.

Според него в настоящия момент политиците у нас не се интересуват от историята, която е своеобразен крепител на националното ни достойнство.

Ангелов заяви още:

– ВМРО чества 119 години от Илинденско-Преображенското въстание. Темата не присъства в медиите, сякаш соросоидните политици ги е срам да ги видят на такива събития.

– 3 март трябва да остане национален празник, защото тогава Санстефанска България е обхванала 90% от българската територия. ВМРО се бори за целокупна България.

Предложението на ГЕРБ – СДС да се отмени 3 март като национален празник не ме учудва. Още когато ВМРО беше в управляващата коалиция, ГЕРБ искаше да отмени 3 март. ВМРО ги спря. ГЕРБ искаха да прокарат Истанбулската конвенция. ВМРО ги спря. Борисов беше готов да предаде Македония на Меркел още тогава, ВМРО ги спря… ВМРО върна учебника по Родинознание в училищата, защото го бяха изхвърлили като предмет.

– Ако се отворят досиетата на УДБА, югославската Държавна сигурност, ще се разбере кой е бил тормозен и е бил в затвора, защото е българин.

– Македонския език го създават като привнасят сръбски и диалектни думи и латински букви, за да изглежда различен от българския и да се убие българщината.

– Първите, които разобличиха Кирил Петков и Асен Василев, не са ИТН и Слави Трифонов. ВМРО казаха от първия ден, че той ще предаде Македония, че са най-лъжливите политици.

– ПП имаха доверието на хората, имаха всичко! И за 6 месеца го провалиха.

– ВМРО смята, че е най-добре да отидем на предсрочни избори и ВМРО отново да участва в управлението, ако разсъждаваме от партиен егоизъм. Но в момента винаги е по-добре да има редовно правителство, отколкото служебно.

Цялото интервю >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протестно автошествие срещу съкращаването на 12 хил. човека в Старозагорско

„Зелената сделка“ унищожава енергетиката в Източномаришкия басейн 12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според новия регионален...

ВМРО се регистрира в ЦИК: Отиваме на избори с платформа, която е основана на защита на българския интерес!

ВМРО се регистрира за самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори. Отиваме на избори с...

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Коментари