Начало Европейски парламент Юлиан Ангелов: След изборите внасям законопроект за отпадане на таксите за детските...

Юлиан Ангелов: След изборите внасям законопроект за отпадане на таксите за детските ясли и градини

Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО, народен представител, втори в листата на ВМРО – Българско национално движение за евроизборите, в разговор с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита” по „Радио К2” и „Канал 3” коментира актуалните теми:

Има ли реален шанс да влезе в ЕП?

И каня следващия гост, Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО, народен представител, втори в листата за евроизборите. Имате ли реален шанс, г-н Ангелов, да влезете в ЕП, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че реален шанс има. Той продължи, че от обиколките си в страната вижда, че към листата на ВМРО и лицата в нея имат голяма подкрепа. Социологическите изследвания също показват един или двама представители на формацията в ЕП.

Демографската политика на ВМРО

И веднага по важните теми, преди малко Вие влязохте, когато разговаряхме с кмета на Бургас, но всъщност той не е само кмет на Бургас, той е и заместник-председател на ГЕРБ и заместник на ИК, Димитър Николов. Аз му съобщих това, което ще повторя и пред Вас, не знам дали ме чухте, от 1 юли Виктор Орбан започва да дава финансова помощ на млади хора, които са учили, които са на работа и които се осигуряват, които сключват брак, които раждат едно, две или три деца и тя е следната хипотеза – 30 000 евро безлихвен кредит при сключване на съюза помежду им, опрощава се от него 10 000 при първото, 10 000 при второто и 10 000 при третото дете и им се дава 8 000 евро помощ да си купят 7 местен ван, защото семейството става голямо. Това кореспондира пряко със стратегията, която вашият лидер Красимир Каракачанов предложи за циганизацията или как да го нарека деликатно? За решаването на циганските въпроси. Той я забави заради изборите, но това предстои. Ще добавите ли и Вие някакви подобни предложения, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че всяка държава е способна да отдели средства за решаването на подобен проблем. Проблемът в България е, че три десетилетия политиците не могат да намерят консенсус по този въпрос, да се отделят нужните средства и да се направи съответната програма. Може би за политиците са били по-важни останалите проблеми или политическите борби и търканията. В същото време от ВМРО многократно са предлагали различни мерки за решаването на проблема, но те не са били приемани.

Предлагали сме и диференцираното подоходно облагане, предлагали сме също така при детските надбавки да няма изисквания за доходите на семейството. В момента държавата всъщност наказва образованите и работещи семейства да не получават нищо, което е безумие. Редица други неща сме предлагали за решаване на демографската криза, включително облекчаване на режима на достъп за българи зад граница, които идват в България да работят, живеят или учат. Под наше въздействие и разговори с МОН за две години успяхме от 450 български студенти от чужбина, които да учат безплатно в България, да ги направим около 2500. Стипендията на месец от 100 стана на 200 лева. Така че ние работим за това да може млади българи не само от старата общност, но и от новата емиграция, да могат да учат и да се завръщат в България. Така че ние работим по тези неща, категоричен бе народният представител.

Той добави, че подготвя законопроект, който ще бъде внесен след изборите, за освобождаване от такси на всички родители, чиито деца са в детски ясли или градини.

Това няма ли да се отрази на регионалните бюджети, попита водещата Илиана Беновска.

Събеседникът ѝ отговори, че няма такава опасност, става дума за 70 милиона лева, които държавата може да поеме. Държавният бюджет и в момента отпуска средства, но те са около 50%.

Юлиан Ангелов подчерта, че отново можем да вземем пример от Унгария, където преди време Виктор Орбан е направил безплатни всички учебници и учебни помагала.

Изгони и Сорос и външните идеологически и религиозни влияния, както в образованието, така и в морала на хората, така и в съдебната система, добави водещата Илиана Беновска.

Кандидатът за евродепутат се съгласи и продължи, че се водят разговори с министъра на образованието да се направят учебните помагали  и у нас безплатни и дигитализирани, за да може да се облекчат бюджетите на семействата.

Юлиан Ангелов обясни също така, че предложението за отпадане на таксите за ясли и детски градини цели не само да подпомогне бюджетите на работещите семейства, но и да направи така, че децата от малцинствените групи също да посещават детски градини. Така те ще научат добре български език, ще се социализират и когато отидат в първи клас няма да изпитват трудности.

Съмишленик ли Ви е финансовият министър Горанов, консултирали ли сте се, попита водещата Илиана Беновка.

Ангелов отговори, че на един от коалиционните съвети е говорил за това пред премиера и финансовия министър, Бойко Борисов е откликнал, докато Владислав Горанов е бил малко скептичен. Народният представител от ВМРО подчерта, че това предложение ще има дългосрочен ефект за бъдещите поколения.

Когато се говори за образование, то трябва да започне, както казват старите хора, от първите 7 години. Ако изтървем децата през първите 7 години, не можем да ги гоним 70 години след това, категоричен беше Юлиан Ангелов.

Предложенията на ВМРО за разширяване обхвата на неизбежната отбрана

И веднага да скоча на една друга тема – неизбежната отбрана. Няма да отречете и сигурно знаете в по-точни числа какъв е, макар че аз не можах да получа това и пак ще питам, малко е дискриминационен въпросът, какъв е процентът на циганската престъпност? Ето последният случай – един циганин сгазен в нивата, в имота на кипърец, който живее в България и развива бизнес. И веднага възниква въпросът ама той сгазил ли го е нарочно, какво щял да прави? Много е смешно онова, което съществува в закона, че ако някой влезе с ножче вкъщи, аз трябва да отида до кухнята и да потърся нож, за да съм адекватна с неговата заплаха. Докъде ще стигнем с този закон, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че по отношение на нахлуването в къщата нещата не стоят точно така, законът е променен и практиката вече не е такава. Няма нито едно съдебно решение, което да уважава, ако има прекомерна, поинтересувайте се, ако има различния оръжия, отбеляза водещата.

Юлиан Ангелов обясни, че от ВМРО са внесли предложения, засягащи неизбежната отбрана и маломерното престъпление. Предлага се разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, както и редица мерки, включително и това човек да има право да защити собствените си живот и имущество, когато нахлуят в дома му, без след това да му се търси сметка за това, че го е направил. Предлага се също така да можеш да се защитиш и в светлата част на дена, когато си нападнат от  повече от едно лице. В тъмната част на деня хората да имат право да се защитят, дори и ако ги нападне само едно лице. Когато нападението е с цел изнасилване, също да не се търси сметка от жертвата какви действия за самозащита е предприела. Така че ние сме предложили по-разширен обхват на неизбежната отбрана – не само дома, не само имуществото, а и закрила на самата личност, дори и по улиците когато се движи, заяви народният представител.

Да, но срещнахте много противници и в самия парламент, и в публичното пространство – юристи, неправителствени организации и т.н., отбеляза водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че ако тези юристи и тези политици, които не одобряват мерките, или тези неправителствени организации не ги одобряват, защо те не са направили нещо адекватно да се случи в държавата, за да се промени това нещо, което се случва вече 30 години. Той продължи, че от ВМРО не са за това държавата да абдикира от задължението да охранява гражданите. Народният представител обясни, че през миналата година са назначени 1000 нови полицаи, през настоящата още 1000, които са включени в мобилни групи, обикалящи населените места, където има висока битова престъпност. Той добави, че голяма част от тази битова престъпност е именно циганска престъпност, въпреки че няма точни данни какъв процент от битовите престъпления се извършват от представители на тази общност.

Вие може би, като народен представител, може да получите по-точни данни, защото се смята, че е етническа дискриминация, ако се раздели престъпността на циганска, българска, турска и не знам каква, отбеляза водещата Илиана Беновска.

Народният представител отговори, че такава статистика трудно може да бъде направена, защото най-малкото в българските лични документи няма графа етнос. Така че такава статистика е трудно да се направи, но всички знаят, че огромната част от битовите престъпления се извършват именно от такива асоциални групи от циганските махали и гета, заяви Юлиан Ангелов.

Има ли „воеводи” в политиката?

Има ли „воеводи” в политиката, така съм озаглавила нашия разговор. Звучи абстрактно, но мисля, че ще разберете какъв е скритият въпрос. С кои политици могат да се правят политики в интерес и за България и с кои политици това е противопоказно, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че за ВМРО винаги е било важно да отстояват своите принципи и политики без да се съобразяват с това кой е на власт и кой в опозиция и това е доказано през годините.

Когато кажете „воевода” аз си представям един свят човек, който се бори за кауза и за нещо висше. Аз не мога да направя за мен сравнение подобно или за някой друг от ВМРО, защото в крайна сметка тези хора, които са били воеводи навремето, наистина са били хора на честта, хора, които са дали живота си за свободата на България и е нелепо да се сравняваме с тях, категоричен бе той.

Президента Радев

Веднага да се хвана за Вашите думи, „хора на честта” ли са например президентът Радев, който в момента се опитва под формата на неутралитет може би да повлияе върху правилата за избор на главен прокурор и контрола върху тримата големи в съда, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че се съмнява, че държавният глава може да окаже такова влияние. Той продължи, че президентът може да кани когото поиска. Според него обаче през последните 30 години всички президенти са били обвързани политически.

В определени случаи, когато той предприема определени действия или изказвания, на мен не са ми симпатични, защото прозира обслужването само на една част от политическите възгледи на хората в България, а другите ги няма. Това е, което мога да кажа, категоричен бе народният представител.

Политическите противници на ВМРО за евроизборите

Тоест Вие не искате да влизате в кампания на отрицанието на вашите политически полюси, така да кажем, на противопоставими партии – БСП и Радев, за съжаление на техния фланг, продължи водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че всички участници в евроизборите са политически противници и работят усърдно против ВМРО. В това число влизат и кръгове от ГЕРБ, и кръгове от БСП, и ДПС, „Воля”, там разни отломки, бивши журналисти, станали после партийци и евродепутати, да не им споменават имената да им вдигам рейтинга. Като Бареков и Байрактаров, които цялата кампания водят, плюейки от сутрин до вечер по ВМРО. И защо го правят? Защото ВМРО показва сила, показва мощ и показва, че може да промени нещата! Но нас не ни притесняват, коментира той.

Може би сте добър батут, като отскачат, отбеляза водещата. Гостът ѝ отговори, че тези противници на ВМРО обслужват определени интереси в България и чужбина. Той продължи, че неслучайно е споменал и ГЕРБ, защото техни феодали по места правят доста нередни неща. Все пак те са наши коалиционни партньори в управлението на държавата и аз се надявам след евроизборите те наистина да вземат мерки и хора, които се държат като феодали по места, да нямат никакъв шанс, категоричен бе народният представител.

Водещата помоли своя гост да бъде по-конкретен. Той разказа, че във Велико Търново ВМРО разполага с напълно легална предизборна шатра, разрешена от кмета, който е от ГЕРБ, но е видял как служител на общината е идвал няколко пъти, за да провери дали това разрешение отговаря на истината. На третия път му казах – ако вие в общината нямате разрешителните, които сте издали, каква община сте, заяви народният представител.

Той един и същ ли е и едно и също ли проверяваше, попита водещата Илиана Беновска. Гостът ѝ отговори, че служителят на общината е бил един и същ. Той продължи, че в други общини заплашват хора, които раздават материали на ВМРО, че няма да им пуснат канализацията. Помолен да бъде по-конкретен той поясни, че става дума за община Костинброд. Казали ли сте това на Борисов, попита водещата. Събеседникът ѝ отговори, че не е говорил с премиера, но още веднъж подчерта, че въпросните хора не могат да се държат като феодали. За съжаление наистина се държат като феодали и те не са само в ГЕРБ, а и в БСП, ДПС и други партии. Ние понасяме много удари, но ВМРО 126 години е удряна многократно и то от чужди държави и пак е оцеляла. Така че на всички тези, които от сутрин до вечер ни плюят и ни правят мръсни номера, мога да им кажа, че ставаме все по-силни благодарение на тях и няма как да ни сломят, категоричен беше Юлиан Ангелов.

Предложението на ВМРО за затвор за политици, които лъжат

Даже се опитвате да внесете и закон за политическите лъжи. Дали ще има успех това нещо, не е ли твърде наивно, как ще го доказвате, че Корнелия Нинова например лъже, като говори против Красимир Каракачанов, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че в съответно дело биха се приложили доказателства и биха се направили проверки, за да стане ясно дали казаното е истина или не. В момента единственото, което може да се случи, е да се наложи глоба на този, който говори неистини и да плати разноските по делото.

А Вие искате затвор или обществено полезен труд най-малкото, продължи водещата.

Народният представител отговори, че хората, когато са влезли в политиката и са на определени позиции, трябва да имат отговорността да казват истината, а не да говорят лъжи.

ГЕРБ подкрепя ли тази идея, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че не знае, такива разговори все още не са водени, още повече, че през идната седмица няма да има заседания на парламента.

А Вие класифицирали ли сте лъжи, които са конкретни, произнесени от конкретни политици, за да имате портфейл за бъдещи дела, ако този закон влезе, продължи с въпросите си водещата Илиана Беновска.

Събеседникът ѝ каза, че например за Марешки около 1000 дела трябва да се образуват, защото той от сутрин до вечер не спира само да лъже. И ако сме американско правосъдие, ако го осъдят по една година за всички 1000 дела, ще го осъдят за 1000 години, отбеляза водещата. Юлиан Ангелов обясни, че след като този господин се обявява за политик не може да излиза пред хората и да лъже.

Каква политика трябва да се води по отношение на миграцията?

Какво ще направите за миграцията, ако отидете в ЕП или дори Вие да не отидете, а само Ангел Джамбазки да отиде, какъв ще бъде новият момент? Знаете, че се появиха и не необективни съмнения, че и папа Франциск призова по един по-деликатен начин да приемаме бежанци и нека да Ви припомня, че в Италия през миналата седмица започна една инициатива от Католическата църква именно да се приемат бежанци, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че всяка една държавата сама трябва да си води политиката по миграцията. Според него трябва да се помага на хората, които действително бягат от военен конфликт и искат хуманитарна закрила. Но ВМРО е против приемането на хора, които мигрират по икономически или религиозни причини с цел да променят Европа. Народният представител попита защо ние трябва да приемаме бежанци, след като те са се настанили в околни държави, където никой не заплашва живота им.

Съществува ли опасност именно от Турция, при напрежението, което в момента цари там около местните избори и други проблеми, по някакъв начин да се отпуши потокът от мигранти към България, попита водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов отговори, че потокът от мигранти от Турция се прави по политически причини. Затова трябва да очакваме всичко от Ердоган и неговата клика.

Борисов твърди, че сме готови, но е доста напрегнат, Вие какво мислите, продължи с въпросите си водещата.

Събеседникът ѝ отговори, че с министър на отбраната Красимир Каракачанов България е готова да отблъсне такова нашествие. Той продължи, че очаква в следващия ЕП да има съвсем друга конфигурация и да се даде по-сериозен отпор на нелегалната миграция. Така че аз съм оптимист в тази посока, че европейската политика ще се промени и това, което е допуснато като грешки, не само последната огромна вълна, а и десетилетия назад във времето да привличат мигранти от трети държави, са го осъзнали всички, заяви той.

Защо избирателите да гласуват за ВМРО?

Хайде сега кажете кратко и знаково защо хората трябва да гласуват за ВМРО, попита в края на предаването водещата Илиана Беновска.

Юлиан Ангелов заяви:

Моята логика е следната, 30 години българите избираме между по-голямото или по-малкото зло, време е за ВМРО! Браним България!

Вие сте по-голямото добро ли, продължи водещата. Аз така считам, отговори той.

„Благодаря Ви за този разговор, опитахме се наистина да погледнем в политиката на ВМРО като цяло, защото не оправим ли българската политика, трудно ще бъдем борбени и силни в Европа, завърши Илиана Беновска интервюто с Юлиан Ангелов в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 19 май 2019 година.

Последни Новини

Карлос Контрера: Некоалицията се пренесе в общината в София, но с различни партньори за моментни удоволствия

Съветникът от ВМРО ядосан заради липсата на пари за транспорта В Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа оргия!...

ВМРО – Враца предлага общината да опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“

ВМРО предлага да се намери механизъм, по който Община Враца да преразгледа и опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“ и да промени...

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir