Начало Блог Юлиан Ангелов: „Циркът - кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Това каза главният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в ефира на България 24.

Той отбеляза, че за съжаление партиите, попаднали в последното Народно събрание, не работят за решаване на важните проблеми на хората, а се занимават с това всеки в своя изгода да промени Изборния кодекс.

Ангелов е категоричен, че този „цирк – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите. Всеки е наясно, че има проблем с машините са гласуване. Както сме наясно и че би имало проблем, ако се гласува по пощата или по интернет, например. Логиката на ВМРО е била, че трябва да има алтернатива, затова смятаме, че трябва да има машинно гласуване, но да има и възможност да се гласува с хартиена бюлетина. Българските граждани да упражняват правото си на вота по начина, който желаят, обясни Ангелов.

Без значение дали има истина в това „подхвърляне на кодове“ между ПП и БСП, факт е, че в обществото остана мнението, че има проблем с машините и който притежава кода,  може да има добри резултати на изборите, посочи още той.

Съществуват начини машинното гласуване да стане много по-сигурно и да няма притеснения за манипулации, но защо това не се прави, запита главният секретар на ВМРО.

По темата с доходите на българите и факта, че няма да има внесен бюджет от служебното правителство Ангелов посочи, че тя е много важна. Доходите трябва да се повишават, но това трябва да се случи след решения на редовно правителство. Затова този парламент трябва да намери начин да излъчи редовно правителство, да внесе и приеме бюджет, смята той.

Инфлацията е убийствено висока и у нас за съжаление най-много се усеща при нещата от първа необходимост – в хладилника. Там инфлацията не е 15-20%, а много повече, на някои продукти цените са скочили двойно в сравнение с преди месеци, посочи Юлиан Ангелов и натърти, че трябва да се намери решение – политиците в парламента да преглътнат личното си его и да намерят начин да сформират правителство – за да може да бъде стабилна държавата и икономиката.

ВМРО подкрепя всички български организации в Македония и не спира да работи за запазване на българщината там. Вижте повече по тази тема във видеото >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари