Начало Блог Александър Сиди: Байдън инсталира Петков да прокарва американските интереси и да предаде...

Александър Сиди: Байдън инсталира Петков да прокарва американските интереси и да предаде Македония

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 21-ви май 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Позицията на България за ветото върху Северна Македония. Искането на Кирил Петков за свикване на КСНС по темата

„Особено ми е приятно да кажа добър ден на новия съпредседател на ВМРО Александър Сиди, как се чувствате като началник?“, попита Беновска. Александър Сиди отговори: „Какво значи началник? Важното е да успеем да си свършим работата! Въпросът, който вълнува нас и цялото общество, е темата с Македония, за който говорим толкова време. По-скоро не е въпрос на началничество, а на това да успеем да изкараме хората на улицата, защото там им е мястото в този казус!“.

„Преди да задълбочим разговора нека видим какво каза Кирил Петков снощи! Как се обърна към президента Радев да свика КСНС, независимо че такъв съвет вече имаше. Заседание на КСНС имаше и по-рано. Имаше и позиция на Народното събрание какво трябва да е нашето отношение по темата за присъединяването на Македония към ЕС, но явно раздвоението още съществува!“, продължи Беновска и пусна запис от изявлението на Кирил Петков от 20-ти май 2022 г.:

***

Кирил Петков: Здравейте, скъпи съграждани! През миналата седмица българското правителство представи своя план за справяне с инфлацията, която е заляла цяла Европа заради безпрецедентното увеличение на цената на вносните енергийни суровини. В този план ние продължаваме да подкрепяме по-ниските цени на тока и газа, намаляването на цените на горивата по бензиностанциите, съществено увеличение на пенсиите на българските пенсионери, както и намаляване на данъчното бреме за работещите родители и премахване на ДДС ставката за хляба. Всичко това е с грижа за българските граждани и българското правителство ще продължи да работи всеки ден за овладяването на тази световна криза. Упреците, че помощта за най-затруднените български граждани ще увеличи инфлацията са цинизъм, особено, когато са изречени от опозиционни депутати, чиито доходи са над 10 пъти по високи от тези на хората, които наистина имат остра нужда от подкрепа.

На следващо място, поради увеличеното напрежение около позицията на ЕП от вчера по темата Северна Македония, както и във връзка с проведените разговори вчерашния ден между комисар Вархеи, Президентството, Министерски съвет и МВнР искам да успокоя българското общество, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното ни споразумение. По тази тема призовавам президента на Република България да свика КСНС, в което да участват всички партии, всички служби и президентската институция. На който МВнР да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Този доклад ще бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет следващата седмица.

Искам да заявя, че българското правителство няма да направи нищо на базата на външен натиск и преди пълното разбирателство на ниво коалиционен съвет, задълбоченото обсъждане в КСНС и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава – Българския парламент! Единствено Народното събрание има окончателен, легитимен мандат по темата Северна Македония! И това трябва да е абсолютно ясно за цялото българско общество и за външните ни партньори! Благодаря!

***

Беновска продължи: „Г-н Сиди, виждам физиономията Ви! Вие вчера коментирахте и във „Фейсбук“ това изявление, но какъв е Вашият анализ? Защо премиерът Петков търси опора не само за себе си, не само за ПП, но и за цялата коалиция? Той търси опора в КСНС и президента Радев?“. Сиди отговори, че това не е опора, а индулгенция! Той продължи: „Този човек е обещал, категорично е поел ангажимент! Ние знаем, че той говори на ангро, говори безумия! И съответно някъде в безкрайните си срещи с 14-ти секретар на чистачка в някое посолство той е обещал как от него зависи всичко! Помним изказване пред румънска медия – „аз съм обещал“, „аз смятам“! И видя, че няма как да се случи, защото 90% от хората в България категорично са на мнение, че не трябва да бъде вдигано ветото преди Македония да извърши реални стъпки по договора, който е подписала! Така че това по-скоро е индулгенция! Това е прехвърляне на топката в друга посока, за да може правителството да се обясни на „партньорите“, че няма да успее да се справи със задачата, която му беше поставена, когато го инсталираха на власт. Няма да му се получи! Може да се търси конспирация, но слагането на решетки на Народното събрание предполага очаквания за сериозни бунтове и вълнения. Да ми се обяснява как заради протест в началото на годината 5 месеца по-късно слагаш решетки е безумие. Не сме толкова глупави, колкото си мисли Кирил Петков. Очевидно той е живял в други държави, където по-лесно можеш да манипулираш хората. Така че тези решетки показват, че се очаква някакво сериозно вълнение пред парламента, което ще се случи заради Македония, заради високите цени, заради газа. Но този човек наистина смята да извърши това национално предателство!“.

Обявения от ВМРО национален и безсрочен протест „Очаквай неочакваното“

Александър Сиди заяви: „Затова ние от ВМРО от започваме безсрочен национален протест, очаквайте неочакваното по всяко едно време. Този човек по друг начин не разбира. Призоваваме за един вид мирна революция, която да свали този кабинет, защото очевидно този човек ще предаде българския национален интерес. Той търси всякакъв повод и начин.“. Сиди припомни, че заседание на КСНС вече е имало и то е препотвърдило българската позиция. То се е случило, защото Кирил Петков е имал намерение да посети Скопие и да каже как ще вдига ветото. Тогава президентът не е имал друга възможност, освен да свика КСНС. Но оттогава нищо не се е променило, Северна Македония не е променила нищо в своята политика, в начина, по който гледа на нашата обща история, не е премахнала плочите на омразата. Просто в момента върху Кирил Петков има външен натиск, той очаква промяната да се случи през КСНС, но това няма да стане!.

Сиди обясни за протеста: „Това ще бъдат поредица от акции в стил ВМРО. Призоваваме гражданите да излязат на неподчинение навсякъде, където могат, по всяко време. Ще блокираме държавата, защото Кирил Петков готви национално предателство и „преместване“, както той твърди, на ветото, разбирайте унищожаване на българската история в последните векове, общата ни история със Скопие!“.

„Зелената сделка“ и закриването на българските въглищни централи

 „Да Ви припомня на Вас, „воеводите“, на Вашия протест предполагам сте се сетили да включите още една тема, която, както казваме в нашето предаване, „по весели чорапи“ я промъкна това правителство. Може би „Промяната“ конкретно. В ПВУ по няколко начина, но това е официалния – абсолютното унищожаване на нашата въглищна индустрия и нашите ТЕЦ-ове. Преди да поговорим по тази тема искам да видите какво заяви Борислав Сандов, след като затвори „Марица 3“ без каквато и да било реална аргументация. Знаете, че решението, което Сандов цитира, е на Люксембургския съд, което съдържа само решения от установителен характер. То преглежда от 2007 до 2018 г. състоянието на Югоизточен регион на България, където са 6 ТЕЦ-а. Затворен е обаче само един. Нека да видим какво обеща той, да видим дали ще го изпълни!“, продължи Беновска и пусна запис от брифинга на МОСВ от 16-и май 2022 г.:

***

Илиана Беновска: Г-н Сандов, здравейте, Беновска! В решението на Люксембургския европейски съд от 12-ти май в действителност не пише кой замърсява региона, а е казано само, че то е в периода 2007 – 2018, забележете!

Борислав Сандов: Да, защото тогава е започнала наказателната процедура!

Илиана Беновска: И се отнася за Югоизточния регион на България! Вие обещахте в петък да дадете конкретика кой от шестте ТЕЦ-а, които се намират там, обещахте да дадете конкретни сведения кой, колко, кога и как замърсява! Готов ли сте с тези сведения?

Борислав Сандов: Тези сведения се намират на страницата на Изпълнителната агенция по околната среда. Те са част от постоянния мониторинг. Тези данни са публични, достъпни. Те са част от европейската система за мониторинг. Само искам да Ви кажа, че в последните 3 дни нивата на серен диоксид в Димитровград са в рамките на 6-7 микрограма на кубичен метър. Нормите за замърсяване са 350! Това не е било от години! Причините за това са, че освен затворения ТЕЦ „Марица 3“, в района на Гълъбово други две предприятия, които са от подветрената страна и често имаме пренос на замърсяване оттам – едното е в планов ремонт, а другото явно работи по предписанията. Затова явно и нямаме пренос на замърсяване. Но в момента хората в Димитровград дишат чист въздух, поне от гледна точка на серни диоксиди! Но като гледам и другите нива също са добри. Така че в момента въздухът в Димитровград е чист, което не се е случвало от доста време!

Илиана Беновска: Но при първото спиране на „Марица 3“ имаше отново замърсявания и Вие тогава казахте, че може би вятърът довява. Аз се поинтересувах …

Борислав Сандов: Не, г-жо Беновска, категорично е това!

Илиана Беновска: От другите ТЕЦ-ове?

Борислав Сандов: Точно така! Вятърът беше от Гълъбово към Димитровград! Това са официални данни от НИМХ. Имаше пренос на замърсяване от Гълъбово към Димитровград и тогава имаше замърсяване и в Гълъбово, и в Димитровград!

Илиана Беновска: Добре, защото тогава само „Марица 3“ е спряна, след като не е указано кои от тези 6 ТЕЦ-а замърсява целия регион? Защо само „Марица 3“ е спрян?

Борислав Сандов: Нарушенията, които са установили в съда в Люксембург е за замърсяване в този регион, а не, че един ТЕЦ замърсява целия регион. В същия момент този ТЕЦ „Марица 3“ има системни нарушения по отношение нивата на серен диоксид. 30 пъти миналата година. 8 за тази година до неговото спиране!

Илиана Беновска: Една молба? Никой не е длъжен да се рови в сайта! Можете ли, имате голям екип, системно да направите един преглед кой, кога, какво, за да бъдете наистина убедителен, а не да изглеждате, че днес ще свършите някаква дейност срещу „Марица 3“?

Борислав Сандов: Кажете кои данни и ще бъдат публикувани!

Илиана Беновска: Данните от 2007 до 2018 г., или за последния месец преди да затворите „Марица 3“, или за последната половин година! Кой колко е замърсявал този регион? Казвам Ви го приятелски! За да бъде справедливо това, че затваряте само единия ТЕЦ!

Борислав Сандов: Така, данните, освен че са налични, ще направим така, че да бъдат изведени в отделна статия, да са отделни, подредени в таблици за тази година! И ще бъдат представени. Ако искате, може и за миналата година. Просто това създава допълнителна работа, при положение, че те са налични така или иначе, осреднени! Но ще бъдат извадени и ще бъдат представени пред медиите!

Илиана Беновска: Много благодаря! Ще го огласите публично, нали?

Борислав Сандов: Да, публично!

Илиана Беновска: Добре, благодаря!

***

Беновска продължи: „Ето как се „индулгира“ вноса на батерии, закриването на ТЕЦ-ове, прехвърлянето на цялата ни енергетика в ръцете на контрагенти по меморандум! Визирам Gemcorp и IP3, тези известни може би само на управляващите субекти, които са се обвързали с тях за 1 милиард долара и абсолютна хегемония в енергетиката. Включвате ли тази тема?“. Сиди отговори, че ще засегнат и този проблем, просто е започнал с Македония, защото е по-болезнена и на дневен ред. Той продължи, че където и да погледнем в сегашното управление има тежка некомпетентност, корупция и защитаване на частни интереси. „Този човек, тъжен и жалък, който досега, за съжаление е министър на екологията! Най-вероятно е първи приятел с министъра на културата, вероятно си сменят цигари, които не знаят какво съдържание имат! Това да спреш ТЕЦ-а по време на безпрецедентна енергийна криза в Европа със сигурност е описано в учебниците по медицина в клон психиатрия. Това категорично е нещо, което се прави с икономическа изгода и нищо друго по-малко. Спирайки ТЕЦ-а, ти спираш възможностите за евтин ток и обричаш българските граждани на безумни цени на ток! Тази „зелена“ европейска глупост, която върви в Европа през последните години, води до това, че цената на тока да е висока. Да, екологията и зелената среда са хубави неща, които обаче трябва да достигнат до потребителите на нормална и прилична цена. В България има достатъчно зелена енергия, включена в микса и затова цената е толкова висока. Така че трябва да спрем с това „зелено“ безумие. Първо обричаме целия регион на гладна смърт, защото тези хора ще бъдат уволнени. Обричаме и целия български народ и бизнес да плаща изключително висок ток! Инфлацията в България е такава, каквато не е била от времето на Жан Виденов. Общото между Жан Виденов и днешното правителство е, че отново в управлението е БСП. Но в случая не само те са виновни. Мина една година, тези хора абсолютно некомпетентно управляват българската енергетика! Единствено се опитват да привличат някакви частни интереси, което означава единствено далавера за тях! Това със спирането на ТЕЦ-а е тежко безумие от страна на МОСВ и разчистване на път за сметки, за „зелена“ енергия, което е безумно на фона на цените на тока!“, категоричен бе Сиди.

Използването на средствата от сметката за АМ „Хемус“ за компенсации за бизнеса

Александър Сиди заяви, че е бил възмутен от признанието, че сметката за АМ „Хемус“ е празна и то от миналото лято. В тази сметка са били вкарани пари от 44-тото Народно събрание за завършването на АМ „Хемус“. „Каквито и проблеми да има в процедурите, когато миналото лято са източили тези хора, за да си платят на бизнеса помощи, които са предложили само и само да спечелят изборите през юли и после през ноември, това в никакъв случай не е било по време, когато вече са били стигнали докрай всички проверки на процедурите! Тоест те първо са изхарчили парите, след това са започнали да търсят възможност как да оправдаят изхарчването на парите. Тези пари на българските данъкоплатци бяха дадени за построяването на АМ „Хемус“, която ще вдигне цяла Северна България. Те източиха тези пари, платиха си участие във властта с тези пари, след което намериха някакви причини, поради които магистралата не може да продължи!“, категоричен бе той.

Отказът на България да плаща руския газ в рубли. Посредничеството на МЕТ

Александър Сиди заяви: „Днес излезе информация, че Германия и Италия плащат газа си в рубли, което ние говорим от седмици! Така че това с газа беше тежка далавера на Кирил и Асен, за да приберат едни милиони от комисиони за тръбата. Нищо повече. Не е мъжкарство, не е за да обясним как ние сме великите евроатлантици! Просто става въпрос за пари и тежка далавера!“.

„Вашият лидер, почетният председател Каракачанов, бе тук при нас, той направи и публично обръщение за тази фирма МЕТ, която сега ще осъществява евентуално внос на газ. Говори се за два танкера, но се говори тайнствено, не се разбира точно кой ще ги внася, на какви цени, откъде и така нататък. Тази фирма МЕТ е била оглавявана доскоро от Людмил Йоцов, настоящия директор на „Булгаргаз“. Красимир Каракачанов каза, че ще сезирате прокуратурата, докъде стигна това?“, попита Беновска. Александър Сиди отговори, че доколкото знае вече има пуснат сигнал до прокуратурата. Той определи това като „тежка далавера“. Сиди още веднъж припомни, че Германия плаща газа си в рубли, а в съобщението се казва, че това се прави в тясно сътрудничество с ЕК. ЕК би го направила вероятно за всяка държава, която го поиска. „Нашите „мъже“, защото това не е мъжкарско, излизат Кирил Петков и Асен Василев и обясняват как ние сега тук спираме руската агресия, ние сме най-големия приятел на Украйна и затова няма да плащаме за газа в рубли. Без да ги интересува, че всичко, което е свързано с газ, ще поскъпне в пъти. Вчера министърът на енергетиката каза, че се очаква с няколко десетки проценти да поскъпнат парното и топлата вода. Кой ще плаща тази цена? Ще я плаща българският народ на тази фирма МЕТ, която ще внася какъв газ… Руски! Защото тя няма проблем да открие сметка в руска банка и да плаща газта в рубли. А ние ще плащаме на тази фирма, която като посредник ще превежда количества газ, които си е заявила количества газ още преди ние да се направим на „мъже“. Това е тежка далавера! И ако правителството не падне заради предателството, което се готви да направи за Македония, то ще падне при първата сметка за парно, която ще бъде в пъти по-висока!“, категоричен бе Сиди.

Прокарването на американските интереси в България от страна на правителството на Кирил Петков

„Искам да добавя, нещо „мина метър“ тази седмица! На 19-и май агенция „Ройтерс“ излезе с едно съобщение за закупуването на ТЕЦ „Марица Изток 3“!“, продължи Беновска и пусна съобщението:

***

19.05.22

Защо бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс купи ТЕЦ „Марица Изток 3“?

Американската инвестиционна компания Kohlberg Kravis Roberts&Co (KKR) е новият собственик на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3”, съобщи Ройтерс.

Компанията влезе в България през 2011 г., когато купи от италианската „Енел” един от тецовете в Маришкия басейн. Сега централата произвежда 13% от тока, който се потребява в България.

Напоследък централата има проблеми с българските власти, екоминистерството спря работата ѝ заради системно замърсяване на въздуха.

Председател на борда на глобалния институт към компанията е бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс.

В сделка на стойност 2,2 млрд. долара KKR е придобил и друга американска компания – ContourGlobal, която има мажоритарен дял в българската електроцентрала, а 27% в нея са на Националната електрическа компания, уточнява flagman.bg.

ККR e една от водещите световни инвестиционни компании, има екип от над 1900 служители, а управляваните от нея активи се оценяват на близо 460 млрд. долара. Инвестициите са насочени в 10 сектора, основни сред които са енергетиката и капиталовите пазари.

Сделката за ТЕЦ-а всъщност не е първата инвестиция на KKR в България. Компанията има дял в „Юнайтед груп”, където мажоритарен акционер е лондонският фонд “БиСи партнърс”.

Преди близо 2 години „Юнайтед груп” купи БТК за 1,3 млрд. евро, а в началото на 2021 г. стана собственик и на Нова тв в сделка за 185 млн. евро.

Напоследък централата има проблеми с българските власти, екоминистерството спря работата ѝ заради системно замърсяване на въздуха.

***

Беновска попита: „Какво ще кажете, г-н Сиди, тази фирма притежава „Виваком“, притежава редица сайтове, доскоро вестници, които закрива? Купи си и един от най-големите ТЕЦ-ове в България. Може би има още неща, които не знаем и не мога да кажа в момента?“. Александър Сиди отговори, че това вече не е просто американско влияние, това на практика е васалитет. Защото ако притежаваш една от големите медийни групи, както и част от енергийната система на България, която е част от националната сигурност, това на практика означава, че притежаваш част от суверенитета на държавата. Сиди бе категоричен: „Това вече наистина се превръща във васалитет. Това правителство беше инсталирано в България с такава цел, с цел да бъде узаконен най-сетне този американски васалитет, който американците се опитват да наложат от много време! България не може, не трябва да гледа на изток или на запад! България има свой собствен национален път! Това са едни от славните думи на великия водач на ВМРО Тодор Александров. Ние трябва да се борим с всички сили и средства да не бъдем васални нито на изток, нито на запад! Влизането на такава компания с един от управителите ѝ бившия шеф на ЦРУ показва само едно – завладяване на икономическия и медиен пазар в България от страна на САЩ. Това, което следва, е американските бази, за които те настояват от много време!“.

Беновска отбеляза, че вече имаме официално 4 американски бази. Александър Сиди заяви, че това още не са бази в основния смисъл на думата. Американците настояват наистина да имат екстериториални бази, които да управляват изцяло и само те. Все още не са с такъв статут тези, в които резидират техни войски. „Но те категорично настояват България да стане буквално военен васал на САЩ, да имат тук разположени бази и оръжие, да бъдем част от техния щит срещу Русия. Това е големият натиск, който следва. Купувайки си медии, купувайки си икономика, следващото е вече военна обсада. Горе долу това се върти в главата на някой сенилен старец или по-скоро неговите съветници, защото този човек, за съжаление, все пак напреднала възраст и деменция. Най-вероятно трудно помни какво точно е закусвал!“, категоричен бе Сиди.

„Обаче Байдън в едно от първите си обръщения изобщо като президент, когато поздрави срещата „Три морета“ в България, спомена тогава прохождащия в политиката и управлението, тогавашен министър на икономиката Кирил Петков! Което дълбоко учуди всички. Днешните тълкувания и анализ какво показват?“, попита Беновска. Сиди отговори, че всички, които следят политиката в България и американския натиск са напълно наясно защо се е случило това. „Байдън просто легитимира собствения си слуга, който сложи начело на държавата. Това е човек, който е сложен там, той е служител на американското посолство и американските интереси. Той не е премиер на България!“.

„Силни думи употребявате! Все пак той е българче!“, отвърна Беновска. Сиди отговори: „Когато стана министър на икономиката се оказа, че не само българче, че е българче и канадче едновременно. Излъга българския народ. Включително КС каза, че този човек неправомерно е заемал поста министър на икономиката. Така че дори в тази част можем да кажем, че не е точно българче. Този човек наистина е инсталиран от американските интереси в България да случи няколко неща. Едно от тях е да засили тила на американците при предстоящата война, която американците се готвеха да правят в Украйна и направиха. Защото истината е, че там се бият Русия срещу САЩ и западния свят. Защото подкрепата на западния свят за Украйна е изключително силна. И второто е влизането на Македония в ЕС!“. Той добави, че САЩ не са член на ЕС и не може да разбере откъде-накъде ще казват какво ще правим един независим член на съюз, в който не членуват. Не са валидни и аргументите на САЩ, че с влизането на Македония в ЕС ще спре руския натиск, защото руският натиск е именно македонизма, срещу който ВМРО се бори.

„Но вчера Кирил Петков имаше среща с Американската търговска камара, той произнесе едно доста дълго слово в компанията на помощник-държавния секретар за Европа и Евразия доктор Карън Донфрийд. Петков каза: „Едновременно с това енергийната стратегия на България беше променена също в посока на „зелената“ трансформация. И тук колаборацията с нашите приятели от САЩ също е много важна“. И заключи „Така че този нов поглед на това стратегическо партньорство всъщност ще отвори още повече възможности не само между България и САЩ, но САЩ – България като портал за Европа!“. Как го разбирате това?“, попита Беновска. Александър Сиди отговори, че просто така са му го написали. Той продължи, че само преди дни на посещение в САЩ е бил министър-председателят на Гърция и говорил пред Конгреса в присъствието на Нанси Пелоси и Камала Харис. Това е изключително високо ниво на посрещане. Сиди добави: „Само преди десетина дни в САЩ беше извикан служителят на американските интереси Кирил Петков, който се срещна с 14-ия секретар на чистачката на посолството на едикакво си! Показвам Ви как се посреща лидер на независима държава, която води своя собствена политика и разбира се търси партньорство със САЩ. И как бива посрещан един служител на американски интереси. Защото едно държавно посещение се подготвя. Когато отива премиер, той не е просто някакъв чиновник, който се среща с някакъв друг чиновник. Той е премиер на една суверенна държава! Такива срещи се подготвят дълго, а ние какво направихме – обадиха му се в събота и той в понеделник отлетя за САЩ. Защо и кой го извика? Нямаме отговор на този въпрос. Така че всяко нещо, което говори този човек навън, е продиктувано от нечий чужд интерес навън, който му е написал някъде речите!“.

Така завърши разговорът между Александър Сиди и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 21-ви май 2022 г.   

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir