Начало Блог Александър Сиди: „Българските патриоти“ е обединение около ценности за България без либерални...

Александър Сиди: „Българските патриоти“ е обединение около ценности за България без либерални политики

Александър Сиди от ВМРО,  в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ коментира следните теми:

Решението на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов да не се кандидатира за народен представител.

Александър Сиди заяви, че може би за първи път в 30 годишната история на българската демокрация имаме такъв жест. Той добави, че може би дори Бойко Борисов няма да се кандидатира. Водещата попита събеседника си откъде е разбрал. Той отговори: „Чета в различни сайтове. Но напоследък сериозната журналистика отстъпи място на сайтовете на Арман Бабикян, затова е твърде възможно да съм се объркал, ако е така – съжалявам!“. Водещата попита Димитър Главчев от ГЕРБ, който бе в студиото, дали тази новина е вярна и той отрече.

Александър Сиди заяви:

Тогава г-н Каракачанов е единственият политик през последните 30 години, който се отказва от това да бъде кандидат за народен представител, въпреки че партията е силна, в името на това да бъде обединено патриотичното пространство около ценности, които ние заявихме! Обединението, което правим, е без лидерите, защото ако има някакъв проблем в последните години в патриотичното пространство, той е в комуникацията между лидерите!. Това патриотично обединение има заявката за по-дълъг живот, за да промени България в посока без либерални политики, по-твърда защита на националния интерес.

Защо в патриотичното обединение на влиза „Атака“?

Тук беше и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който Вие отрязахте от това обединение, защо, попита водещата Беновска.

Александър Сиди отговори, че не са го отрязали, а всъщност Сидеров е показал как не трябва да се правят разговори. Според Сиди, когато политиците говорят през медиите, а не помежду си, тогава стигаме до такива неща. Той заяви: Когато излезе новината за патриотичното обединение, Сидеров излезе и каза – чудесно, но трябва да сложим на първо място любовта към Русия. За един български патриот любовта към Русия или САЩ може да бъде в неговото сърце, но най-отгоре трябва да бъде любовта към България, без значение кой е новият световен господар към днешна дата!“.

Новото патриотично обединение.

Вие имахте много противоречия с тези, с които се разделихте преди изборите на 4-ти април. Сега се обединявате с НФСБ и „Воля“ на Марешки. С тях имахте противоречия, включително остри реплики от г-н Каракачанов, напрежение и нелицеприятни неща. Сега изведнъж „плеснахте с ръце и се прегърнахте“, как става тази работа, попита водещата Илиана Беновска.

Александър Сиди отговори, че голяма част от проблемите в патриотичното пространство са били в отношенията между лидери. Той добави, че самостоятелното явяване на ВМРО на изборите е било добър ход и малко не им е стигнало, за да влязат в 45-ото Народно събрание, което може би е добре, защото то е свършило много глупости. Сиди още веднъж заяви, че именно лидерството е пораждало проблемите, докато на работно ниво представителите на ВМРО, НФСБ и „Воля“ не са имали някакви значителни различия.

Но аз си запазвам мнението, че отсъствието на знаково лице като г-н Каракачанов от политиката не е действен ход, може би той мисли, че може да влезе в изпълнителната власт, отбеляза Беновска. Сиди отговори, че такива разговори не са водени. Той обаче подчерта, че влизането в изпълнителната власт не е самоцел за патриотичното обединение, то може да бъде и опозиция, която променя управлението в позитивна посока. За съжаление в 44-ото Народно събрание не е имало добра опозиция.

Действията на служебното правителство. Срещата им с американския посланик Херо Мустафа.

В секундата, когато Ви попитах дали Каракачанов ще влиза в изпълнителната власт получавам имейл от НФСБ, Борис Ячев е заявил – Обединени български патриоти влизаме със заявка за стабилно управление след 11-ти юли. Следващото мнозинство трябва да е про, а не анти, както беше в мъртвороденото 45-ото Народно събрание! Значи наистина има обединение. Но какво ще кажете за служебното правителство, всички, начело с Янев, отидоха при Херо Мустафа и „козируваха“, после тя пък отиде в НАП, за да види как работи приходната агенция. Как ще коментирате, попита водещата Беновска.

Сиди отговори, че това посещение в НАП не е било нормално и не може да го разбере. Мустафа е просто един от многото посланици в България и не е нормално да има такова огромно медийно внимание към нея. Той добави:

Не разбирам защо българските политици трябва да козируват, пред който и да е посланик на чужда държава. Затова България има нужда от своите патриотични сили! Трябва да спрем да правим всичко необходимо, за да се харесаме на този или онзи.

Подслушват ли ни, Бойко Рашков потвърди, че преди изборите са били подслушвани опозиционни политици, попита Беновска.

Сиди отговори, че ако такива данни има, тогава трябва да бъдат обявени и да започне производство. Трябва да се води нормален разговор по тази тема и ако някой е престъпил закона, трябва да си понесе последствията. Трябва обаче да се говори с факти, а не просто да се хвърлят думи в публичното пространство. Сиди заяви:

Тези „новите“ в българската политика, като Христо Иванов, Мая Манолова и Татяна Дончева, които много говореха за свободата на словото, започнаха с рязане на крайници, минаха през уволнението на български журналисти, а вчера дори служебният министър на регионалното развитие се самоинтервюира в собствения си кабинет и изпрати интервюто до медиите. Новата власт работи доста странно. Освен това тези, които протестираха на площадите, едва ли искат да върнат тройната коалиция, защото Борисов беше този, който извади България от лапите на тройната коалиция. „Новите“ политици, като Мая Манолова, бяха в правителството на Орешарски, което сега се завръща, като гледам областните управители! Това е директна подмяна на вота на българските граждани, затова се надявам на повече разум в следващата предизборната кампания! Тези, които искаха свобода на словото, вкараха в парламента Бабикян, чиито сайтове бълваха фалшиви новини.

Каква ще бъде медийната политика на ВМРО?

Каква ще бъде медийната политика на ВМРО на тези избори, попита Беновска.

Сиди отговори, че когато твърдиш, че си гарант за свободата на словото, трябва да се държиш по-нормално, не можеш да „изчегъртваш“ журналисти, да ги уволняваш, не можеш да им режеш крайниците и не можеш да говориш с гражданите през Фейсбук. Той продължи, че медийната политика на ВМРО ще бъде с открито и честно лице, защото партията няма какво да крие. В същото време ВМРО са били заливани с фалшиви новини, като например това, че лидерът на партията се е появил в САЩ с торбичка на определена верига магазини. Водещата заяви, че е била заедно с българската делегация в САЩ и може да каже, че това наистина е фалшива новина, Каракачанов е бил с чанта за костюми, а някой след това е сложил върху нея снимка на торбичката. Сиди добави: Да, това са кадрите на ДБ, които са морални хора и твърдят, че министърът на отбраната не може да изглежда по този начин, подигравайки се на неговия външен вид! В същото време при тях има народен представител, който изглежда по същия начин, но очевидно за тях това не е проблем! Правенето на политика напук, с фалшиви новини трябва да спре. В последните години в България се случват и добри неща, а ако има проблеми, те трябва да се отнасят към прокуратурата! Не може да раздаваме Фейсбук правосъдие.

Позицията на България за присъединяването на Северна Македония към ЕС.

Ще „изчегърта“ ли служебния кабинет позицията на България за Македония? Външният министър даде знак, че няма да го прави, но македонският натиск продължава с обиди, манипулации и очаквания, че Европа ще ни накара да се откажем от принципната си позиция, попита Беновска.

Сиди отговори: Направихме коалиция с „Воля“, знаете, че г-н Марешки има аптеки, тоест ще има достатъчно много хапчета, които да предоставим на Зоран Заев, защото очевидно има нужда да си пие редовно хапчетата! Убеден съм, че на този човек единственият му проблем е психиатричен. Не може да се подиграваш по този отвратителен начин с българската история.

Беновска заяви: Заев отглежда марихуана в Струмица, за медицински цели, но знае ли човек.

Сиди продължи, че се надява служебното правителство да не променя позицията ни, хубавото е, че има спирачка и това е рамковата ни позиция по отношение на преговорите с Македония. Сиди продължи: „Тази рамкова позиция може да бъде отменена само от Народно събрание, така че тя е спирачка пред служебното правителство да прави резки промени. Надявам се, че в България няма толкова много национални предатели на политически позиции, които да приемат Македония в този вид!“, с което завърши разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 22-ри май 2021 г. 

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

ВМРО – Русе номинира Траян Тотев за водач на листата за парламентарните избори

На съвместно заседание между Общинското и Областното ръководство на ВМРО - Русе бяха обсъдени имената на кандидатите за народни представители в 19...

Джамбазки: Мораториум върху търговията с въглеродните емисии ще спре безумната „Зелена сделка“

Има просто решение за спиране на европейската „Зелена сделка“ и това е приемането на мораториум върху търговията с въглеродни емисии.

Контрера: С аферата „Живко Коцев“ Промяната стана мафията

Защо Кирил Петков, Асен Василев и ген. Атанасов още не са разпитани? Тази остра позиция във връзка с горещите...

Контрера призова кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Внасям писмено предложение в СО, съобщава общинският съветник от ВМРО Призивът на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir