Начало Блог Александър Сиди: ВМРО е успех за България, ще реши проблемите!

Александър Сиди: ВМРО е успех за България, ще реши проблемите!

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО и водач на листите на партията във 2 МИР Бургас и 16 МИР Пловдив град, в „Беновска пита“ във „Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 3-ти септември 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Ценностите и принципите на ВМРО. Популизмът в българската политика

Не става ли все по-трудна тази битка, защото патриотизмът, ценностната система на ВМРО, воеводите, на които е символ вашата партия в България, някак се претопиха в съвременната политика, която е политика на други изразни средства, попита Беновска.

Сиди отговори, че ВМРО няма да промени политиката, която води, без значение какво очаква избирателят. Защото българските избиратели през последните години са били лъгани по време на кампаниите с популистки изрази и след това никой не е търсел отговорност в Народното събрание от тези политици. Съпредседателят на ВМРО заяви:

Само ще Ви напомня за една политическа сила, която беше твърдо против ваксините, а се оказа, че половината им парламентарна група са ваксинирани! Говоря и за онези приказки и разкази на канадските измамници, но всичко се оказа съвсем различно. Аз продължавам да се надявам, че някъде е скрит при Дунав този трети, четвърти, пети мост, говоря за министър Събев. Говоря за това, че вчера ми се обадиха мои приятели, които са се опитали да пътуват с влак при ужасяващите наводнения в пловдивско, но няма никаква организация. Не са били извозени, влакът е пренасочен в друга посока и на всичко отгоре ми пратиха едно клипче, което е изключително забавно – на ремонтираната ж.п. гара в София се изливат огромни количества вода от покрива, които отиват в подлеза, защото някой конструктор не си е свършил работата.

Александър Сиди беше категоричен, че ВМРО винаги говори това, което мисли и се опитва да прави това, което говори! За разлика от всички други! Той продължи, че проблемите са абсолютно навсякъде. Причината е, че на хората се обещават едни неща, които не могат да се случат. Видяхте какво се случва с мигрантите по границата. Говорим приказки как ще се борим с корупцията. Тук имаше един велики пиар акции и в крайна сметка нищо! Защото, както беше признато, долу по границата има едни хора, които са сложили ръка върху каналджиите и управляват тези процеси. Няма как да се случи някой да премине държавната граница, без някой надолу да знае. Или го прави умишлено този, който знае, или е тежко некадърен. И в двата случая трябва да си тръгне, категоричен бе Сиди.

Водещата каза, че си отбелязва нещата и проблемите, за които говори събеседникът ѝ, и подчерта, че ако влязат във властта ще се следи дали си изпълняват обещанията. Сиди отговори, че ВМРО има история. Той продължи, че е проследил изтеклите опорки на ПП и 2 от нещата, които те казват, са дело на ВМРО. Данъчните облекчения за семейства с деца са били предложение на ВМРО в 44-тото Народно събрание, гласувано в Бюджет 2021. Той продължи:

И сега ПП казват – ние го постигнахме. Не, не сте го постигнали Вие! ПП казват – вдигнахме пенсиите. Не, не сте ги вдигнали Вие! Тези 50 лева ковид добавки, които ние направихме, те ги сложиха вътре в самите пенсии. Лъжата и манипулацията в българската политика трябва да спре! И аз твърдо вярвам, че ще променим начина, по който изглежда политиката, а няма да променяме себе си. Защото не може да продължаваме с тази омраза, с това разделение и с тази манипулация и лъжа, която се случва навсякъде.

Вие сте млад човек, кажете малко за себе си! Имате две деца, нали, запита водещата. Сиди отговори, че не обича да говори за себе си, защото личният живот няма място в политиката. Водещата отбеляза, че не може един човек, който не може да оправи личния си живот, да оправи живота на държавата и другите хора. Събеседникът ѝ отговори:

Не смятам, че не съм го оправил! Но само да Ви кажа с чувство за хумор, виждам от сутринта музикални и от колегите от ГЕРБ, и от ПП. Само да припомня, че бившият председател на ВМРО е печелил музикално предаване, така че и ние имаме какво да дадем по отношение на музикалната част в политиката! Но правенето на политика не е музика и шоу и го видяхме добре миналата година! Защото, когато спечелиш изборите, защото 20 години си на екран с едно шоу, но после се вижда, че не можеш да управляваш и това е големия проблем. Този, който управлява, трябва да може да решава проблемите на българските граждани и трябва да иска да ги решава.! А това, дали ще вземе два гласа повече, като пее в ефир, или не – това няма никакво значение. Въпросът е, че както и да се забавляваме ние тук и в социалните мрежи, хората наистина страдат. Идва ужасяваща зима, идва невероятно инфлация, която никога досега не е била от 1997 насам! Да видим какво можем да направим за тези хора, вместо отново да се опитаме да ги излъжем и да им вземем гласовете. Защото, колкото и пъти да се опитваш да излъжеш някого, в един момент стомната се чупи.

Гласовете от Турция

Вашият колега Юлиан Ангелов присъства на тегленето на номерата в бюлетината от ЦИК и се опита да промени или поне да изрази позицията на ВМРО по отношение на секциите в Турция, продължил Беновска и пусна запис от тегленето на жребия в ЦИК от 31.08.2022:

***

Юлиан Ангелов: Кажете кога ще спрете гласовете от Турция с Вашите предателски решения! Ето тук са всички български партии и медии, кажете кога ще спрете фалшификацията на гласовете от Турция? Ще има ли пак декларации отвън да се попълват пред секциите? Защото ЦИК сте национални предатели и не защитавате българските национални интереси! Отговорете пред всички – ще защитите ли националния интерес!

Служители на НСО извеждат Ангелов от залата.

***

Беновска продължи: „Г-н Сиди, разбирам целта на тази акция, но това ли е политиката?“.

Александър Сиди отговори, че точно това е лицемерието в политиката. Той продължи, че хората, които в момента управляват ЦИК, могат да направят някои неща. Тези хора, които миналата година дойдоха, за да изчегъртат всичко направено, ДБ искам много да подчертая, миналата година първото им нещо беше да отнемат възможността ВМРО да участва в изборния процес през членове на СИК! Въпреки че 4 години те имаха европейски представител, не бяха представени в българския парламент и имаха представители във всички комисии. ВМРО в момента има двама европейски представители и затова беше наречена поправката „Джамбазки“ – изваждането на политическите формации, които имат членове в ЕП от членове в СИК. Разбирайте само и единствено ВМРО, защото няма друга такава в момента, категоричен бе съпредседателят на ВМРО.

Александър Сиди обясни, че ВМРО дълго време е спирала възможността в Турция да има повече от 35 секции. Когато ВМРО са го правили е имало 19 000 гласа от Турция. Когато бариерата е била свалена са дошли 100 000 гласа от Турция. А това при избирателна активност от 2,5 милиона е много. Сиди продължи:

Виждате, че първата среща на Карадайъ не беше във Видин, както се говореше. Първата му среща беше в Турция! И всички тези въпроси ние ги поставяме отдавна. Това са ПП, ДБ, ИТН, които махнаха бариерите. Помните, че гонихме Тошко Йорданов с един фес, защото те го промениха. Промениха го, защото мислеха, че ще вземат някакви гласове отвън. Взеха някакви гласове от Англия, безспорно, но никой не може да бие 100 000 гласа от Турция за ДПС. Защото тази формация получава 300 000 гласа, като 100 000  са им от Турция. Нямаме против да си гласуват, нека да гласуват българските граждани навсякъде. Само че нека да ги накараме да попълват декларациите вътре пред членовете на комисиите. Само че това не го правят, някой им раздава декларациите отвън и те идват, гласуват и избират моето бъдеще. Само че той никога няма да се върне от Анкара, той живее там, децата му живеят там, внуците му живеят там. Само че той идва и избира моето бъдеще! Направихме по този въпрос много неща, но излязоха ДБ и всякакви други лицемери и обясняваха – Вие тук искате да вземете гласовете на хората! Не, не искаме! Но ако трябва да съм честен смятам, че този, който не плаща данъци в България, който няма никакъв принос към българската икономика, заминал е отдавна, има двойно гражданство не би трябвало да гласува. Но това е дебат, който трябва да отворим след изборите. Не може да определяш бъдещето на страна, в която нямаш никакъв принос за социалния, икономическия, политическия живот.

Посланието на Сиди към избирателите

Александър Сиди обясни, че е кандидат за депутат в Пловдив – град и Бургас. Водещата пусна предизборния клип на ВМРО за Пловдив град. Ето какво казва в него Сиди:

***

Александър Сиди: Скъпи пловдивчани, днес регистрирахме листата на ВМРО – БНД за 16 МИР Пловдив-град. Листа, която отново имам честта да водя. Листа, съставена от хора, които са убедени български патриоти и родолюбци. Хора, които са убедени и знаят как да водят битки и да ги водят до успешен край! България се намира на кръстопът, тежък кръстопът. Кръстопът, създаден от популисти. Едни, които ни разказват колко прекрасно се живее в САЩ и Брюксел, други, които ни разказват колко прекрасно се живее в Русия. Само че ние живеем тук, днес и сега! Искаме няколко простички неща. Искаме сигурност, искаме доходи. Не искаме някой канадски измамник да ни казва как ще дойде и ще направи някакви неща утре, вдругиден и по-вдругиден. Искаме да живеем днес, спокойно и сигурно в нашия собствен, прекрасен град! Ето защо, на 2-ри октомври идват избори, в тези избори имаме важната задача да изберем какво да бъде следващото управление на страната. Последните няколко ялови парламента, които не доведоха до нищо, освен скандали, показаха ясно, че в българския парламент влизат партии, които са зависими от американското или съответно от руското посолство. Но няма хора, които да милеят за България. Ето защо ви призовавам – идват избори, този път нека и да помислим!

***

След като изгледаха клипа Беновска попита: „Това е Вашата платформа, надявате ли се да успеете?“.

Събеседникът ѝ отговори:

Надявам се България да успее! И затова не агитирам в този клип – гласувайте за мен, гласувайте за ВМРО. Агитирам хората да мислят! Ние спряхме да мислим и това е удобно за различни политици. Агитирам ги да мислят, че четат малко повече и да мислят. Да прочетат програмите, да видят кой какво е направил, каква биография има. Защото продължавайки да не мислим, ние избираме някой, който са ни представили като прекрасен човек, който очевидно не може да управлява. Защото успехът за България зависи от това хората да помислят. А иначе какъв ще бъде успехът на ВМРО ще видим, 2-ри октомври идва и тогава ще разберем. Според мен успехът за ВМРО ще бъде успех за България! Но първото, което агитирам, е хората да помислят!

Така завърши разговорът между Александър Сиди и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във Фейсбук“ и „Ютюб“ и по Радио К2 на 93,9 MHz на 3-ти септември 2022 г.

Видео >>>

Последни Новини

Джамбазки: Дневният ред на Брюксел и на хората е коренно различен

Европейският парламент се събира за последна пленарна сесия в Страсбург. Каква е равносметката на българските евродепутати за свършената работа? Темата коментира Ангел...

Доц. Михов: Провалени партии в провален парламент провалят България

Всички българи усещат тежкото положение на гърба си, като отидат в магазина да си купят храна и се подредят на колонката да...

Контера: Прокопиев и кръгът „Капитал“ управляват Столична община!

За секретар на столичната администрация е назначена съдружничка на бизнесмена Това написа в страницата си във Фейсбук заместник-председателят на...

Контрера: Три ключови въпроса вълнуват българите  – сигурност, образование и здравеопазване

Карлос Контрера - член на СОС, ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 20.04.2024 г.   Пренасянето на...

Априлското въстание е българската Голгота

На 20 април 1876 г. в Копривщица избухва славното Априлско въстание. Трескаво подготвено под ръководството на апостолите от Гюргевския комитет, то е...

Евродепутатът Джамбазки на среща със студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност!

Българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР Ангел Джамбазки проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет...

Каракачанов във Варна: ВМРО иска да привлече българите, които не участват в политическия живот

Политическият модел на посушковците трябва да бъде разбит ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите, като ще представи своите...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir