Начало Блог Александър Сиди: Изборите на 2 април са безсмислени

Александър Сиди: Изборите на 2 април са безсмислени

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО – пред Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 28.01.2023 г.    

Предстоящите избори; „Канадският измамник”

Остават точно 64 дни до предсрочните парламентарни избори. Готови ли сте за изборите, попита Беновска за начало на разговора. Александър Сиди отговори утвърдително, но си задава въпроса какъв е смисълът от тези избори:

Не мога да съм вдъхновен. За 2 години това са 5 избори и видяхме, че в България шества тежко лицемерие и абсолютна политическа глупост. Българският народ също не е вдъхновен, защото това, което се случва, е меко казано идиотско, като започнем от канадския измамник, който обясняваше как нито един патрон не е заминал за Украйна, а днес във всички либерални медии в Европа Кирил Петков е спасителят на Украйна.

Сиди сподели, че социологията показва, че все още има процент хора, които подкрепят Петков и е учудващо как някой, който толкова лъже, ще има дори 1 глас. Политическата класа докара народа до това да няма никакви съпротивителни сили срещу толкова бесни и крайни лъжи, които „Промяната“ правят, смята Сиди.

Темата Македония

Той поздрави служебното правителство за единствената правилна позиция по темата Македония. Сиди смята, че позицията по времето на Желев е била правилна за момента, а Беновска коментира, че е била прекалено бащинска. Съпредседателят на ВМРО заяви, че това е запазило Македония от война тогава. Той подчерта, че 20 години Гърция не признава Македония, но няма нито един пребит грък в Македония и ако това се беше случило, щеше да се случи най-страшното – тежко блокиране и непризнаване на нищо.

Какво се случи, когато Македония капитулира изцяло пред гръцките искания и подписа споразумение? В Атина и Солун имаше милиони хора. Когато ние капитулирахме пред тази наша собствена историческа тема, на жълтите павета нямаше никой. Сега чувам как по студиата говорят – трябва да спрем да говорим, че Македония е българска, коментира Сиди.

Беновска го попита дали ще ходи на 4-ти февруари за честванията по случай 148 години от рождението на Гоце Делчев. Сиди отговори, че не е взел решение, но може би ще отиде. Той подчерта, че единствената историческа личност, за която се говори като обща, е именно Гоце Делчев и е имало чествания на Априлското въстание по времето на сключения договор за добросъседство и приятелство, а днес Македония казва, че няма да допуска български фашисти да „плюкят” великана Гоце Делчев, роден в сегашния гръцки град Килкис, който е българския град Кукуш унищожен изцяло от гърците. Беновска отбеляза, че очаква ВМРО да се върне в политиката, защото без тях се нарушава балансът на тези въпроси.

Беновска пожела да изгледат началото на седмичния коментар:

***

Беновска: NEXO! Борисов, Доган, Радев! „3-мата братя“? „Златната ябълка“ –  България на коя „ламя“ продавате ? 

Помните ли приказката „Тримата братя и златната ябълка“? Подозирам, че децата вече нито я учат, нито в къщи им я четат… Дано не съм права…

Сетих се за нея, като се взирам в очите на водещите български политици. И не съзирам там кураж да слязат на „долната земя“ и да унищожат Ламята, която всяка година плячкосва златната ябълка от дървото на 3-мата братя.

Питам се, обаче, дали „Ламята“ е САЩ, или ЕС, или Сорос, или Путин?! Или „Ламята“ си е вътре в нас – в политиците ни – и те плячкосват „златната ябълка“ на България? И не им пука хич!

Румен Радев насрочи 4-ти извънредни парламентарни избори. „Ламите“ в 48 НС и други, извън него, пак започват да потриват ръчички за „златната ябълка“ –властта над България.

***

3 референдума – „Възраждане“, ВМРО и ИТН

На тези избори, без да провеждаме референдум, биха били своеобразен референдум, ще имате ли сили ВМРО, политическите партии и избирателите да бъдете малко по-критични, дори към неща, които вече приемаме за даденост – ЕС, НАТО, САЩ, Сорос и джендър пропагандата, попита Беновска.

Сиди отговори, че не вярва. Той разказа, че в петък е имало скандал в СОС, свързан с джендър пропагандата и Сорос. Съпредседателят на ВМРО подчерта, че подкрепя гражданската инициатива, която се бори с някои основни права.

Костадин Костадинов иска референдум „Възраждане“ – лев v/s EURO. Патриотичен комитет и ВМРО искат референдум за запазване на българския лев, забрана на джендър пропагандата и съдбата на българската енергетика. Слави и ИТН искат референдум за президентска, а не парламентарна република, анонсира Беновска.

Александър Сиди разказа, че в началото на октомври миналата година граждански лица са направили няколко организации, за да съберат инициативен комитет в защита на лева и тогава се е появил Костадин Костадинов, който е казал, че ако не е той – няма кой друг да го прави. Онези хора, които тогава говореха, ги няма в инициативния комитет. Има декларация, в която те казват – ние го оставяме на него, защото той ни заплаши, че ако ние тръгнем да го правим, той ще ни обяви за предатели. Какво предлагат „Възраждане“ – предлагат дата и час на смъртта на българския лев 2043 година и е тежко лицемерие да излезеш със значка, на която пише „Да защитим българския лев”. Това е референдум кога да влезе еврото, това не е защита на българския лев. Не за пръв път Костадинов заиграва по тази тема. Тук говорим за тежко политическо лицемерие. 2018 година направи една голяма кампания, в която обясняваше как сега ще прави референдум. Беше събрал 221 000 подписа, беше ги опънал пред НС на едни маси всичките папки, в които трябва да има подписи. Той тогава излезе и каза, че влиза да внесе тези подписи. Никога не влязоха в НС. Снимаха се пред него, но не направиха двете крачки да ги вкарат. Този човек отново обяснява, че ще прави защита на българския лев и ние сме тежко късопаметен народ, коментира Сиди. Той подчерта, че Ивайло Шопски и инициативният комитет, който ВМРО подкрепя, започват референдум с 3 много важни въпроса за българските граждани и който не слага срок на годност на българския лев, но казва, че няма проблем еврото да влезе, но да се случи, когато средните доходи в страната са средните в Европа. Другите два въпроса в референдума са за джендър идеологията и запазването на българската енергетика.

Тези въпроси трябва да бъдат решени бързо и спешно и не да бъдат решени по начина, по който го правят политиците, чрез тежко лицемерие, а от българския народ и това беше причината ВМРО да се включи и да каже – да, ние подкрепяме гражданската инициатива – не може една партия да приватизира такъв въпрос като еврото, каквото прави „Възраждане“, заяви Сиди. Беновска каза, че една партия може да лидира с историята, личностите си, защото и Сиди е оставил подписка за референдума, под която ще се подпише, също както е направила и с подписката на „Възраждане“. Трябва да имаме куража и силата да изразим своята воля, която Вие, политиците, сте длъжни да осъществите, призова Беновска. Сиди заяви, че е нужно да има референдум и дори някой да е за или против еврото, е добре да се подпише, за да може да отиде и да изрази волята си на референдум и тази воля да е задължителна за политиците.

Президентска република; БСП и ПП си приписват дела на ВМРО

По отношение на подписката за президентска република Сиди заяви, че би се подписал и попита кой е направил възможно да има такава подписка – последното работещо 44 НС ВМРО е променила закона за референдумите, който позволява да се говори на референдум за държавното устройство.

Първата политическа партия, която говори за президентска република е ВМРО още от 90-те години. Смятаме, че моделът трябва да бъде сменен, каза Сиди. Той подчерта, че са направили възможно да се говори за такава промяна, имат готов проект какво искат да бъде променено в Конституцията, който миналата година е представен в комисията за Конституцията, на президента и на българските граждани.

Не може президентът, който е избран мажоритарно, да няма право на законодателна инициатива, а някой анонимен народен представител, който е бил 2 месеца в парламента, да има, защото е избран като се е скрил зад гърба на някой лидер. Заради това трябва да питаме хората, заяви съпредседателят на ВМРО.

Той напомни, че ВМРО в 44 НС са направили данъчните облекчения за деца, а миналата година Корнелия Нинова и Кирил Петков не са спрели да повтарят как те са го направили, а всъщност Нинова дори не е гласувала за това в 44 НС и БСП не са подкрепили бюджета тогава. Сиди добави, че Петков си е приписал увеличаването на пенсиите, което ВМРО е направила и 4 години са обяснявали как искат 300 лева да е минималната пенсия, която накрая е станала 350 лева. Съпредседателят на ВМРО подчерта, че са свърши много работа, но са били извадени от парламента заради фалшиви новини и манипулации, което води до изкривяване на политическото пространство и борба за 2 гласа повече и някакъв къс политически успех, след който партията да си тръгне.

Ще има ли правителство?; Пловдивският панаир

Не вярвам на тези избори да бъде избрано правителство. Много упорито се говори за сценарий две в едно, което пак означава, че някой някъде пак се е разбрал, което означава, че пак някой кукловод очаква да не решим нищо, смята Сиди. Той заяви, че ще се явят на избори, очаква се решение на ръководните органи на ВМРО, но той в лично качество не вижда смисъл от тези избори, могло е да се удължи времето на този парламент до октомври.

По отношение на пловдивския панаир Сиди коментира, че каквото и да се случи сега, нищо няма да се промени, защото въпросът с панаира е решен отдавна – по времето на Иван Чомаков и всички, които сега реват срещу това решение, тогава са го започнали. Правенето на панаир вместо политика е основно действие, което се случва на политическата сцена, подчерта Сиди.

Видео >>>

Последни Новини

Карлос Контрера: Некоалицията се пренесе в общината в София, но с различни партньори за моментни удоволствия

Съветникът от ВМРО ядосан заради липсата на пари за транспорта В Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа оргия!...

ВМРО – Враца предлага общината да опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“

ВМРО предлага да се намери механизъм, по който Община Враца да преразгледа и опрости задълженията на МБАЛ „Христо Ботев“ и да промени...

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir